کیوی داران عجول نباشند

مدیر جهاد کشاورزی آستارا گفت: عجله در برداشت کیوی به کیفیت میوه و ارزش صادرات آن لطمه می زند و باغداران، محصول خود را در اواخر پاییز برداشت کنند.

ایرج شیارکار افزود: قند کیوی در اواخر آبان ماه به بالاترین حد می رسد و زمان مناسب برداشت، در حفظ میزان کاهش وزن، سفتی بافت و ظرفیت آنتی اکسیدان میوه در انبار تاثیرگذار است.
وی ادامه داد: برداشت دیرهنگام کیوی نیز زیان دارد و پلاسیده شدن، کاهش میزان سفتی بافت، افزایش ریسک سرمازدگی میوه روی درخت از نتایج آن است.
وی افزود: صادرات زودهنگام کیوی باعث بدنامی محصول ایرانی در بازار جهانی می شود و باغداران، زمان مناسب برداشت را رعایت کنند.
شیارکار ادامه داد: متوسط میزان تولید کیوی در آستارا حدود ۳۰ تن در هکتار است و پیش بینی می شود امسال ۱۶ هزار تن از این محصول برداشت و حدود ۲۴۷ میلیارد ریال درآمد حاصل شود.
کشت کیوی از دهه ۷۰ در غرب گیلان رواج یافت و برخی شالیکاران با تغییر مزرعه خود به باغ کیوی، به تولید آن روی آورده اند.
آستارا با ۹۱ هزار نفر جمعیت، هفت هزار و ۵۰۰ هکتار اراضی کشاورزی و شش هزار و ۹۰۰ بهره بردار در غرب استان گیلان و همسایگی جمهوری آذربایجان قرار دارد.

print

پاسخی بگذارید