تاریخ: ۰:۳۳ :: ۱۳۹۷/۰۸/۲۳

استاندار گیلان گفت: راه اندازی اولیه راه آهن رشت - قزوین، هفته آینده انجام و سوت قطار در این استان شنیده می شود.

 به گزارش اقتصاد شمال ،مصطفی سالاری   افزود: راه آهن رشت – قزوین پنجشنبه هفته آینده با حضور نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه و مسئولان وزارت راه و شهرسازی، به صورت اولیه به بهره برداری رسیده و پس از آن، دو ماه دیگر با حضور رئیس جمهوری به طور رسمی افتتاح می شود.
وی ادامه داد: آزادراه رشت – قزوین غیر از هشت کیلومتر آن در محدوده شهرستان رودبار، تکمیل شده و بهره برداری از راه آهن رشت – قزوین، زمینه را برای حضور بیش از پیش گردشگران در گیلان فراهم می کند.
به گزارش ایرنا ساخت پروژه راه آهن رشت – قزوین از سال ۱۳۸۵ آغاز شده و این مسیر در قالب هشت قطعه کار می شود. این خط ریلی قادر خواهد بود سالانه هفت میلیون تن بار را حمل و دو و نیم میلیون نفر مسافر را جابه جا کند. حدود هشت کیلومتر پل های ویژه در این مسیر وجود دارد که بزرگترین پل راه آهن کشور به طول یک هزار و ۴۳۰ متر در این خط ریلی خواهد بود.
سالاری در ادامه سخنانش با اشاره به ظرفیت های گیلان همچون بنادر برای توسعه روابط تجاری با کشورهای همسود (CIS) گفت: روابط تجاری ما با کشورهای این حوزه به دلیل برخورداری از سه بندر انزلی، بندر کاسپین که جدید ساخته شده و بندر آستارا به عنوان منطقه ویژه اقتصادی افزایش یافته است.
وی تصریح کرد: مجموع صادرات استان گیلان طی هفت ماه گذشته نسبت به مدت مشابه سال قبل، از نظر وزنی ۱۵۳ درصد و از لحاظ دلاری ۶۳ درصد افزایش یافته و عمده این صادرات از طریق بنادر انجام می شود.
استاندار گیلان با یادآوری اینکه ایستگاه راه آهن آستارا به بهره برداری رسیده، افزود: بخشی از حمل کالاها از ایستگاه انجام می شود اما بنا داریم تا با بهره برداری از راه آهن رشت – آستارا ، بخشی از روند حمل کالاها و واردات و صادرات را از این طریق انجام دهیم.
استاندار گیلان با اشاره به تسهیل در گردشگری با بهره برداری از راه آهن رشت – قزوین و آزادراه این مسیر گفت: این دو موضوع استان را در معرض تقاضای بیشتر برای ویلا سازی و سکونت گاه های موقت قرار داده که لازم است برای حفظ اراضی کشاورزی و ملی و همچنین رفع نگرانی و دغدغه هموطنان و گردشگران، احداث واحدهای بوم گردی در نظر گرفته شود.
به گفته سالاری، احداث پنج هزار واحد بوم گردی در استان طی دو سال پیش بینی شده که در محدوده طرح های هادی روستایی و با حفظ و رعایت معماری سنتی هر منطقه ساخته می شود؛ این واحدهای بوم گردی علاوه بر رفع دغدغه هموطنان برای سکونت موقت، آنان را از سرمایه گذاری که سودی برایشان نخواهد داشت، معاف می کند.
وی اظهار داشت: در کنار این واحدهای بوم گردی هتل ها نیز احداث می شوند که علاوه بر فراهم شدن رفاه گردشگران ، زمینه اشتغال و درآمد زایی را نیز برای مردم منطقه فراهم سازد.

print

پاسخی بگذارید