گروه: اقتصادی
تاریخ: ۱۰:۲۶ :: ۱۳۹۸/۱۰/۱۲
مروارید سیاه بر مدار رونق

در سال ۹۷، شش تن خاویار پرورشی و ۲ هزار و ۸۰۰ تن گوشت خاویار پرورشی تولید شد.

اقتصاد سرآمد در شماره امروز خود نوشت:صادرات خاویار ایران در بازارهای جهانی به سبب کیفیت خاویار ایرانی روز به روز در حال افزایش است. میزان تقاضای خرید و فروش خاویار در بازارهای خارجی بیشتر از بازارهای داخلی می باشد و این امر سبب وجود قیمت خاویار مناسب برای صادرات می باشد. خرید و فروش خاویار دریایی به سبب از بین رفتن ذخایر این ماهی ها ممنوع می باشد و این موضوع باعث تولید خاویار پرورشی شده است. خاویار پرورشی گیلان دارای بهترین کیفیت می باشد چون این خاویار با آب دریا و تقریبا به صورت طبیعی پرورش داده می شود و این موضوع سبب شده تا خاویار پرورشی گیلان یکی از بهترین نمونه های صادراتی باشد.
به گزارش اقتصادسرآمد، خاویار یکی از محصولا کمیاب در جهان می باشد خاویار یکی از محصولات صادراتی ایران زمین نیز می باشد. خاویار یکی از غذاهای اشزافی و معروف ایرانی است. بیشتر از نصف خاویار معروف در ایران تولید می شود. دریای خزر دارای بهترین نوع ماهیان و خاویار در جهان است و این موضوع باعث شده تا این محصول غذایی به تمام جهان صادر شود و در این مرحله به این سوال می رسیم که بیشترین صادرات خاویار ایران به آلمان،افغانستان،امارات متحده عربی،انگلستان،ایتالیا،بلژیک،جمهوری کره،نروژو ژاپن صادر می شود.
ارزش صادرات خاویار ایران در بازارهای جهانی و هر کیلو خاویار ایرانی با ۳۲ عدد بشکه نفت خام برابر است و این امر نشان دهنده ارزش بالای خاویار ایرانی اصل می باشد. صادرات خاویار ایران در بازارهای جهانی یکی از مهم ترین عوامل -صادراتی ایران است. ارزش بالایی که خاویار ایرانی دارد باعث شده تا صادرات روز به روز بالا رود. با توجه به ارزش بالایی که ماهیان خاویاری دارند این ماهیان و تخمشان یکی از منابع درآمدزا برای تولید کنندگان و صادر کنندگان این ماهی ها می باشد. میزان استحصال خاویار هر ساله بالاتر می رفت و صادرات خاویار ایرانی نیز باعث بالا رفتن ارزش اقتصادی کشور صادر کننده شده است.
رئیس سازمان شیلات ایران می گوید: با توجه به بررسی‌های انجام شده و با وجود در خطر بودن ذخایر ماهیان خاویاری، برنامه میان مدت برای صید تجاری نخواهیم داشت و این روند تا پایان سال ۲۰۲۰ ادامه خواهد داشت.
نبی الله خون میرزایی در رابطه با ممنوعیت برداشت ماهیان خاویاری از دریای خزر اظهار کرد: ممنوعیت صید و برداشت ماهیان خاویاری تا پایان سال ۲۰۲۰ ادامه خواهد داشت.
وی افزود: اکوسیستم دریای خزر به عنوان دریای بسته، در محدوده سرزمینی ۵ کشور قرار دارد و باید بهره برداری از آن مدیریت شود.
خون میرزایی در رابطه با صید بی رویه ماهیان خاویاری پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی سابق تصریح کرد: افزایش صید، وضعیت ذخایر ماهی خاویاری را بحرانی کرد و با توافق پنج کشور در یک کمیسیون مشترک برداشت از این ذخایر ممنوع شد.
وی افزود: پنج کشور حاشیه دریای خزر شامل ایران، جمهوری آذربایجان، فدراسیون روسیه، قزاقستان و ترکمنستان است که کمیسیون مشترکی را تشکیل دادند، امسال سومین اجلاس دوره‌ای آن با میزبانی ایران برگزار شد و پروتکل مشترک آن به امضا رسید.معاون وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: نظر جمهوری اسلامی ایران این است که ممنوعیت بیشتر از یکسال امتداد پیدا کند اما از آن جایی که برخی از کشورها با ممنوعیت چندساله موافقت نکردند توافق یک ساله تعیین شد و سال آینده هم ایران میزبان اجلاس خواهد بود.
خون‌میرزایی با اشاره به این که از سال ۹۳ این ممنوعیت امضا شده و صید تجاری عملاً ممنوع است، افزود: با توجه به بررسی‌های انجام شده و با وجود در خطر بودن ذخایر ماهیان خاویاری، برنامه میان مدت برای صید تجاری نخواهیم داشت و امیدواریم وضعیت ماهیان خاویاری از خط قرمز خارج شود.
وی در رابطه با موارد استثنا برای بهره برداری از ماهیان خاویاری گفت: استفاده از آنها برای کارهای تحقیقاتی و بازسازی ذخایر تنها موارد استثنای در نظر گرفته شده است و سایر بخش‌‌های فعال صید و صیادی اگر ماهی خاویاری را به صورت اتفاقی صید کنند، آن را در اختیار موسسات تحقیقاتی برای بازسازی ذخایر وحشی خاویاری دریای خزر قرار می‌دهند.
رئیس سازمان شیلات ایران افزود: در سال ۹۷، شش تن خاویار پرورشی و ۲ هزار و ۸۰۰ تن گوشت خاویار پرورشی تولید شد.
وی در خصوص پرورش ماهی در استان‌های کشور گفت: پرورش ماهی خاویاری در بیش از ۲۰ استان کشور انجام می‌شود؛ ما برنامه جدی در سازمان شیلات برای پرورش ماهیان خاویاری داریم تا این فعالیت را در کل استان ها انجام دهیم و مطالعات سراسری آن انجام شده است.
خون میرزایی افزود: ۱۲۸ مزرعه فعال ماهی خاویاری داریم که این مزارع رو به افزایش است و طبق برنامه در سال ۱۴۰۴ باید به ۱۰ هزار تن گوشت ماهی خاویاری و ۱۰۰ تن خاویار برسیم.
وی ادامه داد: تاکنون بیش از ۲۳۰ هزار نفر در بخش شیلات اشتغالزایی شده است.

print

پاسخی بگذارید