دبیر شورای عالی فضای مجازی عنوان کرد
تاریخ: ۱۲:۴۷ :: ۱۳۹۷/۰۵/۰۷

دبیر شورای عالی فضای مجازی از رفع احتمالی ممنوعیت‌های ایجاد شده برای ارزهای رمزنگاری شده با توجه به جلسه شب گذشته شورای عالی فضای مجازی درباره ارزهای رمزپایه خبر داد.

سیدابوالحسن فیروزآبادی دبیر شورای عالی فضای مجازی در حاشیه نمایشگاه الکامپ با اشاره به جلسه شب گذشته شورای عالی فضای مجازی مبنی بر بررسی وضعیت ارزهای رمزنگار برای کشور گفت: در حال حاضر بانک مرکزی ارزهای مجازی در ایران را مجاز نمی‌داند و قوه قضائیه سایت‌های ارائه دهنده ارز مجازی را فیلتر می‌کند؛ البته این در حالی است که در شرایط فعلی اقتصادی و تحریم‌ها، برخی معتقدند ارزهای رمزنگاری شده می‌توانند برای معاملات کوچک تحریم را دور بزنند و این احتمال وجود دارد که ارزهای رمزنگار قانونی شوند.

وی افزود: هنوز درباره رمز ارز مورد نظر تصمیم‌گیری نشده است اما کارگروهی در کمیسیون اجتماعی مجلس در حال بررسی این موضوع برای راه‌اندازی صرافی پول‌های مجازی، ماینینگ پول‌های مجازی و اینکه چه پول‌هایی مجاز خواهند شد، کار می‌کند و تصمیم گیری خواهد کرد.

رییس مرکز فضای مجازی ایران گفت: همچنین برای مبادلات اقتصادی بین کشورهای دوست نیز برنامه ایجاد ارز ملی مشترک در دستور کار است.

فیروزآبادی گفت: طرح مرکز ملی فضای مجازی خروج از انحصار تلگرام بود. برای برخی وزارت‌خانه‌ها و سازمان‌ها تکالیفی تعیین شده بود که تقریبا همه دستگاه‌ها در این حوزه همکاری خوبی با مرکز ملی فضای مجازی داشته‌اند.

وی افزود: درباره این که می‌گویند کمک به فیلترشکن‌های ایرانی انجام می‌گیرد، چنین بحثی وجود ندارد. ممانعت از فعالیت فیلترشکن‌ها در کشور برعهده شرکت زیرساخت است که باید برای ایمن‌سازی  شبکه مخابراتی کشور با دقت بیشتری انجام دهد و این اواخر نقص‌هایی دیده می‌شود. امیدواریم وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به شرایط پیش از یک ماه اخیر بازگردد و به همان میزانی که باید جلوی فیلترشکن‌ها را می‌گرفت، بگیرد.

دبیر شورای عالی فضای مجازی ادامه داد: ما از ابتدا در سیاست‌های خروج از انحصار تلگرام، برای دوران گذار پذیرفتیم که تلگرام‌های نسخه فارسی چند ماهی فعال باشند. آخرین مهلتی که به آقایان برای توقف فعالیت هات‌گرام و تلگرام طلایی داده‌ایم ۱۵ شهریور هست و امیدواریم تا این تاریخ این موضوع صورت بگیرد.

فیروزآبادی درباره رتبه‌بندی شرکت‌های انفورماتیک که بر عهده شورای منحل شده عالی انفورماتیک بود گفت: آقای رییس جمهور نظرشان این بود که این کار توسط دولت انجام گیرد. با وجود پیگیری‌های فراوان، هنوز دولت در این رابطه تصمیم نگرفته است و در آخرین پیگیری ملاحظه شده است که وظایف شورای عالی انفورماتیک مصوبه قانونی مجلس دارد و بنابراین اصلاح آن باید توسط مجلس صورت گیرد.

وی با بیان این که براساس مصوبه شورای عالی فضای مجازی، در صورت تخلف کاربر، نباید پلتفرم تنبیه شود، گفت: این مصوبه شورا است و قرار شد قوه قضاییه آیین‌نامه‌ای بنویسد که این آیین‌نامه توسط رییس قوه نیز ابلاغ شد و از آن تاریخ نباید شاهد مجرم شناخته شدن پلتفرم به دلیل محتوای مجرمانه کاربران باشیم. مگر این که به صاحب پلتفرم اعلام شود این محتوای مجرمانه را  بردارد و او این کار را انجام ندهد و در این صورت اگر برندارد مجرم تلقی می‌شود.

دبیر شورای عالی فضای مجازی با بیان این که بحثی در شورا درباره تعیین یا تغییر مرجع فیلترینگ نشده است، گفت: دستور فیلترینگ توسط کمیته تعیین مصادیق مجرمانه یا در صورت وجود شاکی خصوصی توسط قوه قضاییه صادر می‌شود با این حال ما در شورا نظارت داریم که پیام‌رسان‌هایی که مخاطب زیادی در اجتماع دارند دقت بیشتری شود.

print

پاسخی بگذارید