هرچند سیاستهای بانک مرکزی در کنترل تورم از زمان روی کار آمدن رییس جدید بانک مرکزی قابل قبول بوده و مانع از وارد آمدن شوک قیمتی به بازار شده است اما به دلیل اثرگذاری تحریمها، هرچه به پایان سال نزدیک میشویم، شاهد رشد تورمی در بازار کالا و خدمات خواهیم بود.
محمد ثاقبفر*– اما چون تورم در ایران بیش از آنکه پایه پولی داشته باشد، پایه مالی دارد، باید در سطح کلانتری به رشد شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی توجه کرد. بر این اساس با وجود اهمیت سیاستهای بانک مرکزی برای کنترل تورم نقطه به نقطه، جبران کسری بودجه دولت با افزایش درآمدهایش، میتواند بهترین راهکار برای کنترل تورم باشد بهطوریکه اگر درآمدهای دولت در شش ماهه دوم سال قابلیت تحقق داشته باشد، میتوان به کاهش نرخ تورم امیدوار بود.
حتی با وجود تورمزا بودن بسته نقدی حمایتی دولت هم باید دید در پایان سال دولت چه میزان کسری بودجه دارد. بر این اساس اگر دولت بتواند با کسب درآمدهای پیشبینیشده، کسری بودجهاش را کاهش دهد، تورم پایان سال به میزان قابل قبولی خواهد رسید اما در صورتی که درآمدهای دولت محقق نشود، بسته حمایتی دولت که با واریز مبالغ نقدی همراه است، میتواند به رشد تورم دامن بزند.
*کارشناس اقتصادی