نوبخت خبر داد
تاریخ: ۲۳:۵۰ :: ۱۳۹۷/۱۱/۱۸

معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: 400 میلیارد تومان برای تکمیل امور زیربنایی استان گیلان از جمله تکمیل آزادراه و سدهای لاستیکی اختصاص می یابد.

به گزارش اقتصاد شمال ،محمدباقر نوبخت روز پنجشنبه در مراسم افتتاح سد لاستیکی پهلوان بست شهرستان لنگرود در شرق استان، با اشاره به فراهم شدن فرصت خدمت به مردم، بر ضرورت تبعیت از سیره ائمه اطهار تأکید و اضافه کرد: در جنگ اقتصادی نابرابری هستیم و باید همه دولت را برای ساماندهی وضعیت موجود، یاری کنند ضمن آنکه ما نیز قدردان نمایندگان مجلس و دیگرانی که کمک می کنند، هستیم.
وی با اشاره به اقدامات صورت گرفته در حمایت از کشاورزان چایکار منطقه افزود: افزون بر دو هزار میلیارد تومان طی چند سال اخیر در حوزه امور زیربنایی گیلان، نه هزینه بلکه سرمایه گذاری شده، ضمن آنکه طی هفته های آینده با حضور رئیس جمهوری، راه آهن رشت افتتاح می شود.
نوبخت با تأکید بر اهتمام به در نظر گرفتن واگن های مناسب و در شأن مردم استان برای تردد در این خط ریلی ادامه داد: لازم است قطعه های بعدی راه آهن به سمت انزلی و آستارا ، تکمیل و در عین حال منافع مردم از جمله اهالی رودبار و منجیل و توسعه اقتصاد آنان نیز در نظر گرفته شود.
وی توسعه را در نگاهی کلان شامل فراهم سازی زمینه رفاه و رضایت مندی مردم عنوان و خاطرنشان کرد: بستری باید فراهم شود تا حضور مسافران و گردشگران به گیلان، موجب رونق اقتصادی شود نه اینکه آن را مختل کند.
معاون رئیس جمهوری در خاتمه سخنانش گفت: 400 میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل هشت کیلومتر باقی مانده آزادراه قزوین – رشت در محدوده منجیل و رودبار و نیز اتمام پروژه های زیربنایی استان از جمله سدهای لاستیکی در نظر گرفته ایم.
شهرستان لنگرود با سه بخش مرکزی، اطاقور و کومله در 60 کیلومتری شرق مرکز استان گیلان واقع است.
سد لاستیکی پهلوان بست با ظرفیت مخزن 450 هزار متر مکعب، حجم تنظیمی آب سالیانه 7.1 میلیون متر مکعب، ارتفاع لاستیک سه متر و طول تاج 69 متر روی رودخانه شلمانرود با هدف توسعه و بهبود آبیاری حدود 600 هکتار از اراضی شالیزارهای منطقه ، تغذیه آب زیر زمینی، جلوگیری از کف کنی و بهسازی سواحل رودخانه احداث شده است.
ساخت سدهای لاستیکی فنآوری به نسبت جدیدی است که برای مهار آب های سطحی به کار گرفته می شود و شرکت آب منطقه ای گیلان نیز با توجه به نیاز مبرم به کنترل آب های سطحی به عنوان یک برنامه کوتاه مدت تا زمان احداث سازه های بزرگ منابع آب (سدهای بزرگ) اقدام به ساخت 11 سد لاستیکی در اکثر شهرستان ها کرده است.
سهولت اجرا، طراحی سریع، سهولت نصب و بهره برداری، هزینه اندک اجرای طرح و مدت زمان کوتاه اجرا از ویژگی های مهم این سدهاست و با توجه به انعطاف پذیری قابل توجه در مقابل عوامل خارجی، امکان تغییر شکل و سبکی سدهای لاستیکی می تواند جایگزین مناسبی برای سازه های آبی جهت کنترل سیلاب در استان های شمالی کشور محسوب شود.
این سدها از یک تیوپ بزرگ و حجیم تشکیل شده اند و بر روی یک بستر بتنی نصب و بوسیله هوا پر می شوند و اتصال بدنه پلاستیکی به بستر بتنی با استفاده از مهارهای فولادی صورت می پذیرد و از مولفه های کاربردی مهم سدهای لاستیکی کنترل ساده آن جهت تنظیم تعادل فشار درون تیوپ، اجرای فرمان تخلیه و یا پر کردن تیوپ است.
توسعه اراضی کشاورزی، ایجاد حوضچه مکش مناسب و انحراف آب، تغذیه آب زیر زمینی، جلوگیری از کف کنی و بهسازی سواحل رودخانه ها، افزایش سطح ترازآب و امکان انتقال آب به مزارع اطراف به روش پمپاژ، ذخیره سازی و تضمین آب اراضی حاشیه رودخانه ها، بهره برداری تفریحی و گردشگری، پرورش آبزیان، استفاده از آب مازاد رودخانه ها و هدایت آن به کانال های شبکه آبیاری جلوگیری از برگشت آب شور دریا از مهمترین اهداف اجرای طرح های لاستیکی در استان گیلان است.

ایرنا

print

پاسخی بگذارید