خواص ارده در وعده صبحانه یا در کنار چاشنیهای مختلف در غذا و سالاد به بدن رسانده میشود. این ماده غذایی پرخاصیت از دانههای ریز کنجد به دست میآیند.
گروه سلامت اقتصاد گستر شمال،ارده مادهای خمیری شکل است که طعم سبک و خیلی خوشمزهای دارد. به ویژه اگر با کمی شیره انگور ترکیب شود. علاه بر اینکه طعم مطلوبی خواهد داشت، انرژی بسیار زیادی را نیز تامین خواهد کرد.
ارده به طور گستردهای در سراسر جهان به مصرف میرسد. به ویژه از آن در تهیه غذاهای مدیترانهای و آسیایی به کار برده میشود.
خلاصه از گذشته تا به امروز از ارده برای آشپزی استفاده میشود تا از خواص آن بهرهمند شوند. در ادامه با این خواص آشنا خواهید شد. با ما همراه باشید.
ارده؛ خوشمزهای سرشار از مواد مغذی
ارده (Tahini) را از کنجد پوست گرفته شده و کمی حرارت دیده به دست میآورند. در واقع دانههای کنجد را بعد از حرارت دادن و پوست گرفتن، میکوبند تا کاملا له و یکدست شوند.
در نتیجه مایعی با بافت صاف و نرم به دست میآید که روغنی است. طعم آن کاملا شبیه طعم کنجد است و به مقدار خیلی کمی رو به تلخی میرود.
خواص ارده گزینههای متعددی را شامل میشود. به همین دلیل است که در سراسر جهان مورد استفاده قرار میگیرد. ارده حاوی بسیاری از مواد مغذی، ویتامینی و چربیهای سالم است.
ارزش غذایی ارده
جالب است بدانید یک قاشق غذاخوری ارده، بیش از ۱۰ درصد نیازهای روزانه بدن به برخی از مواد مغذی را تامین میکند. یک قاشق غذاخوری ارده که معادل ۱۵ گرم است، ارزش غذایی زیر را به همراه دارد:
- انرژی (کالری): ۹۰ کالری
- چربی: ۸ گرم
- پروتئین: ۳ گرم
- کربوهیدرات: ۳ گرم
- فیبر: ۱ گرمارده به عنوان ترکیبی برای صبحانه، در ایران در کنار عسل یا شیره انگور و خرما و… طرفداران زیادی دارد. با مصرف یک قاشق از ارده که معادل ۱۵ گرم است، ویتامین و مواد مغذی زیر به بدن رسانده میشود:
ویتامین B1 (تیامین): ۱۳ رصد نیاز روزانه
ویتامین B6 (پیریدوکسین): ۱۱ درصد نیاز روزانه
فسفر: ۱۱ درصد نیاز روزانه
منگنز: ۱۱ درصد نیاز روزانهالبته باید در نظر داشت، خواص ارده تنها شامل این ویتامینها و مواد مغذی نمیشود. در این ماده غذایی ویتامینها و مواد مغذی متعدد دیگری نیز وجود دارد که شامل موارد زیر میشود:
- پتاسیم
- روی
- سدیم
- کلسیم
- آهن
- منیزیم
- ویتامین B2 (ریبوفلاوین)
- ویتامین B3 (نیاسین)
- ویتامین B5 (پانتوتنیک اسید)
- ویتامین B9 (اسید فولیک)
تمام این مواد مغذی و ویتامینی که ارده به همراه دارد، برای تامین انرژی بدن ضروری هستند. همچنین وجود بیشتر ویتامینهای گروه B در این ماده غذایی باعث شده است، با مصرف آن، انرژی بیشتری به بدن برسد. (منبع)
جالب است بدانید یکی از مهمترین ویژگیهای ارده این است که، ۵۰ درصد چربی موجود در آن از اسیدهای چرب تک اشباع هستند. این موضوع میتواند به خاصیت ضد التهابی بالایی در بدن منجر شود. حتی کاهش خطر ابتلا به بیماریهای مزمن را نیز به همراه دارد.
طبع ارده کنجد چیست؟
پیش از اینکه سراغ آشنایی با خواص ارده کنجد رویم، بهتر است طبع آن را بشناسیم. طبع ارده کنجد گرم و تر است. از این رو برای افرادی که طبع سرد و خشک دارند، میتواند گزینهای بسیار عالی باشد.
البته افراد گرم مزاج نیز میتوانند از آن استفاده کنند اما بهتر است مصلح آن را نیز به کار ببرند. یکی از بهترین مصلحها برای ارده کنجد، عسل معرفی میشود.