
استاندار مازندران با اشاره به مشکلات پیش آمده درباره فعالیت پژوهشکده اکولوژی دریای خزر گفت: آمادگی داریم از ظرفیتهای قانونی موجود استفاده کرده تا ضمن رفع اختلافات، فعالیتهای علمی این پژوهشکده بدون وقفه در استان ادامه یابد.
به گزارش اقتصاد گستر شمال،به نقل از ایرنا،ماجرای توقف فعالیت پژوهشکده اکولوژی دریای خزر درحالی این روزها داغ شده که کماکان تکلیف این مجموعه مشخص نشده اما با این حال این پژوهشکده نقش محوری در تامین پروتئین، امنیت غذایی و اقتصاد دریا محور و بهویژه پیشگیری از بیوتروریسم عهدهدار است.
براساس حکم دادگاه عمومی و حقوقی ساری، این پژوهشکده که در فرحآباد شهرستان ساری واقع است پلمب شده است. پژوهشکده اکولوژی دریای خزر یکی از مراکز مهم تحقیقاتی در استان مازندران است که هماکنون پنج هزار و ۵۰۰ نمونه ژن انواع ماهیان و آبزیان خزر در این مرکز نگهداری میشود.
به باور صاحبنظران تعطیلی این مرکز تحقیقاتی میتواند تبعات زیستمحیطی برای استان مازندران و دیگر استانهای ساحلی به همراه داشته باشد، از جمله اینکه با پسروی دریای خزر به جای تقویت و پشتیبانی از این مجموعه تحقیقاتی به منظور ارایه راهکار هایی برای کند کردن روند پسرفت یا ارایه راهکارهایی برای سازگاری شاها این ماجرا هستیم.
در این ارتباط امروز سه شنبه نیز جمعی از دانشجویان دانشگاههای مازندران در قالب شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان مازندران، انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل (دفتر تحکیم وحدت)، انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه مازندران، انجمن علمی علوم دریایی دانشگاه مازندران، انجمن علمی زیست شناسی دانشگاه مازندران، کانون محیط زیست دانشگاه مازندران نسبت به تعطیلی این مرکز اعتراض کردند و اعلام کردند که تعطیلی یا تعلیق این مرکز، اقدامی هزینهساز برای کشور و گامی در مسیر تهدیدات نرم و خاموش علیه منابع استراتژیک ایران در خزر خواهد بود.
در این ارتباط مهدی یونسی رستمی استاندار مازندران با اشاره به جایگاه ویژه پژوهشکده اکولوژی خزر در زمینههای زیستمحیطی، تحقیقاتی و دیپلماسی علمی منطقه خزر اظهار کرد: این پژوهشکده به عنوان یکی از مراکز علمی برجسته کشور، نقشی اساسی در حفاظت از منابع ژنتیکی دریای خزر، توسعه دانش بومی و تامین امنیت زیستمحیطی منطقه دارد و حفظ و استمرار فعالیت آن، از اهمیت راهبردی برخوردار است.
وی تصریح کرد: حفظ مرجعیت علمی دریای خزر در شهرستان ساری یک مطالبه جدی و اساسی است. هرگونه خلل در فعالیت این پژوهشکده، خسارتهای غیرقابل جبرانی به عرصه علمی، زیستمحیطی و حتی وجهه ملی ما وارد خواهد کرد.
استاندار مازندران گفت: با بسیج تمام ظرفیتهای اجرایی، حقوقی و مدیریتی، برای رفع موانع پیشآمده در مسیر فعالیت این مرکز علمی اقدام خواهم کرد.
مقام عالی دولت در مازندران افزود: در راستای حمایت از تداوم فعالیت پژوهشکده، حتی اگر لازم باشد، آمادگی داریم از ظرفیتهای قانونی موجود استفاده کرده تا ضمن رفع اختلافات، فعالیتهای علمی پژوهشکده بدون وقفه در استان ادامه یابد.
یونسی رستمی اظهار کرد: حمایت از مراکز علمی و پژوهشی، یکی از اولویتهای جدی دولت مردمی است و در این مسیر از هیچ تلاشی فروگذار نخواهیم کرد.
وی همچنین نقش رسانهها و نخبگان علمی استان در آگاهسازی افکار عمومی نسبت به اهمیت فعالیتهای پژوهشکده را حائز اهمیت دانست و گفت: حمایت اجتماعی و رسانهای از این مرکز علمی، یک ضرورت است تا در فضایی همدلانه، بتوانیم از دستاوردهای علمی و زیستمحیطی کشور محافظت کنیم.