تاریخ: ۲۱:۳۰ :: ۱۴۰۰/۰۲/۰۸
برنج گیلان سال گذشته بالغ بر ۱۵۰هزار میلیارد ریال گردش مالی داشت

استاندار گیلان گفت: با تلاش‌های صورت گرفته و حمایت های دولت و استقبال مردم کشور از تولیدات برنج گیلان، سهم گردش مالی این محصول در استان طی سال گذشته بالغ بر ۱۵۰ هزار میلیارد ریال بود.

به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی استانداری گیلان؛ ارسلان زارع روز دوشنبه  در آیین آغاز کشت مکانیزه برنج در گیلان با بیان اینکه طبق آمار سازمان هواشناسی، میزان نزولات جوی در فصل زمستان گذشته و بهار امسال نسبت به مدت مشابه و دوره میان مدت و بلندمدت نمایانگر کاهش بیش از ۳۰ درصدی است،کشاورزان را به انجام نشاء برنج مطابق با تقویم زراعی و استفاده از ارقام مقاوم به خشکی توصیه کرد.

وی این محصول را از تولیدات راهبردی کشورمان عنوان و خاطرنشان کرد:موسسه تحقیقات برنج کشور مستقر در گیلان طی سال‌های اخیر با تحقیقات صورت گرفته، توانسته‌ ارقامی با ترکیب گونه‌های بومی را به کشاورزان ارائه کند که نیازمند آب کمتر بوده و در شرایط خشکسالی و تنش آبی نیز مقاومت بیشتری دارد.

وی اظهار داشت: علیرغم محدودیت‌های آبی و زمین با استفاده از ظرفیت فرآیند مکانیزاسیون و انجام تحقیقات در زمینه بهبود ارقام و گونه‌های برنج، در این سال‌ها شاهد افزایش کمیت و کیفیت محصول برنج و تلاش برای کاهش میزان وابستگی به واردات برنج بودیم.

نماینده عالی دولت در گیلان به نقش مهم مکانیزاسیون در مدیریت بهینه مصرف آب، ارتقای کیفیت و نیز کمیت محصول تولیدی اشاره و تصریح کرد: گیلان با تولید بالغ بر یک میلیون و یکصد هزار تن شلتوک برنج، سهم ۳۰ درصدی تولید برنج سفید کشور را داراست.

وی با اشاره به سهم بالای زراعت برنج در اشتغال و فعالیت ۳۰۰ هزار بهره‌بردار مستقیم در این عرصه ابراز امیدواری کرد در سال‌جاری با افزایش کمی و کیفی تولید برنج ، علاوه بر گردش مالی بیشتر، شاهد ارتقاء سهم اشتغال این حوزه نیز باشیم.

وی ادامه داد: طی سال‌های اخیر باتوجه به استقبال کشاورزان، برنامه‌های حمایتی دولت در پرداخت تسهیلات ارزان قیمت و توسعه ماشین آلات کشاورزی در فرآیند کاشت، داشت و برداشت، مجموعه بهره‌مندی از مکانیزاسیون به حدود ۷۰ درصد رسیده است.

زارع ابراز امیدواری کرد با برنامه‌های حمایتی در سال‌جاری؛ زمینه توسعه ماشین آلات و پوشش بیشتر مکانیزاسیون در فرآیند تولید محصول برنج را شاهد باشیم.

وی  با بیان اینکه براساس آمار سازمان هواشناسی، میزان نزولات جوی و بارش‌ها در فصل زمستان سال گذشته و بهار امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل و دوره میان مدت و بلندمدت نمایانگر کاهش  بیش از ۳۰ درصدی است،افزود: باتوجه به ضرورت مدیریت مصرف بهینه آب در امر کشاورزی، استفاده از مکانیزاسیون در کاهش مدت فرآیند کشت اثرگذار بوده و زمینه صرفه‌جویی را فراهم می سازد.

نماینده عالی دولت در گیلان در خاتمه خاطرنشان کرد:

گیلان بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و با کیفیت برنج در کشور به شمار می آید که با ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری، رتبه اول کشور را از لحاظ سطح زیرکشت و همچنین رتبه دوم تولید برنج را به خود اختصاص داده است.

ارقام هاشمی، علی کاظمی، صدری، حسنی و دیلمانی جزو رقم‌ های کیفی و ارقام گوهر و سپیدرود جزو رقم‌های پرمحصول است که در شالیزارهای گیلان کشت می‌شود، بیشترین رقم‌ های کشت شده برنج در این استان، رقم‌های کیفی هاشمی و علی کاظمی است که افزون بر ۸۵ درصد محصول برنج گیلان را شامل می‌شود.

بیشترین اراضی شالیکاری گیلان در شهرستان‌های رشت و صومعه سرا واقع است.

print

پاسخی بگذارید