درست است که در شرایط اقتصادی کنونی کشور رکود و تورم حاکم است اما با اصلاح ساختار اقتصادی میتوان به بهترین راه برای رسیدن به ثبات اقتصادی دست یافت اما متاسفانه هیچ جسارتی در دولتمردان دیده نمیشود!
امیررضا واعظیآشتیانی*با سیاستهای اقتصادی که دولتها در پیش گرفتهاند و تکرار آزمونهای مردود شده اقتصادی، دامنه فقر هر روز در کشور گستردهتر میشود و حلقه رفاه و آسایش مردم تنگتر از قبل. امروز مردم تاوان اجرای سیاستهای نادرست دولتها را پرداخت میکنند. افزایش نرخ دستمزد کارگران و حقوق کارمندان دوای درد مردم نیست.
دولت برای گذر از وضعیت بحرانی دست به چنین اقدامی میزند. این به معنای دست در جیب مردم کردن است نه صرف بودجه برای بهبود معیشت مردم چراکه با افزایش حقوق، خدمات و کالا نیز به مراتب گران و رفاه زندگی مردم کم میشود. ناگفته نماند که در این شرایط حاد اقتصادی نباید مردم را رها کرد بلکه باید با اصلاح ساختار اقتصادی در مسیر بهبود وضعیت زندگی مردم حرکت شود. تاکنون هیچ دولتی جسارت نداشته با اصلاح ساختار اقتصاد کشور، موضوع بحران اقتصادی را ریشهکن کند بلکه با تسکینهای موقتی تنها با افزایش پلکانی نرخ دستمزد کارگران و حقوق کارمندان سرپوشی بر معایب ساختاری خود میگذارند. موج بار روانی منفی به تبع افزایش نرخ دستمزدها مردم را وارد شوک جدید میکند و انتظار گرانی مجدد در سال آینده تبدیل به کابوسی در برابر چشمان مردم شده است.
بناست مصائب و مشکلات مربوط به اقتصاد کشور حل شود نه اینکه برنامههایی که قرار است به عنوان آخرین راهکار اجرایی شود ابتدا به کار گرفته شود. اکنون برای رهایی از معضل پیچیدگی و بحران تامین معاش مردم تنها گزینهای که به فکر دولتمردان میرسد افزایش حقوق است که حتی مردم نیز از تبعات این تفکر و دیدگاه کوتاه دولتها بیم و هراس دارند.
درست است که در شرایط اقتصادی کنونی کشور رکود و تورم حاکم است اما با اصلاح ساختار اقتصادی میتوان به بهترین راه برای رسیدن به ثبات اقتصادی دست یافت اما متاسفانه هیچ جسارتی در دولتمردان دیده نمیشود!
در حوزه اقتصاد باید اقداماتی را انجام دهیم و راهی را در پیش بگیریم که با زلزله تحریم، فشار و توطئه دشمنان، ساختار آن آسیب نبیند. باید تلاش کنیم که رنج مردم در فشار معیشت کاسته شود.
مشکلات اقتصادی در جامعه وجود دارد و دولت وظیفه دارد آنها را برطرف کند اما باید توجه شود جراحیای که برای بهبود حال و روز اقتصاد صورت میگیرد عمیق و ریشهای باشد نه اینکه با تزریق مُسکن مشکل را برای زمان کوتاهی درمان کنیم و در ادامه به مشکلات بزرگتری که قطعا به ضرر مردم است دست یابیم. برای حل مشکلات اقتصادی و بهبود وضعیت معیشت مردم، دولت باید جسارت اصلاح ساختار کهنه و معیوب اقتصادی را داشته باشد.
در غیر این صورت تنها مردم باید تاوان غلط بودن برنامهها را از جیب و سرمایه خود پرداخت کنند که این نیز دوام زیادی نخواهد داشت.
* کارشناس اقتصادی