
مدیر امور دام سازمان جهاد کشاورزی مازندران با تاکید بر لزوم توسعه صنعت نوغانداری در شهرهای هدف استان از توزیع سه هزارو ۵۰۰ جعبه تخم نوغان خبر داد.
به گزارش اقتصاد گستر شمال،از روابط عمومی جهاد کشاورزی مازندران، داوود دریکنده روز دوشنبه در بازدید از کارگزاری های توزیع تخم نوغان در بندپی شرقی بابل بر ضرورت تسریع در اجرای برنامه های توسعه و ترویج صنعت نوغانداری تاکید کرد.
وی خواستار قرار گرفتن این موضوع در اولویت مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان های مازندران شد و اظهار کرد: با توجه به آغاز فصل نوغانداری، برگزاری کلاس های آموزشی ترویجی با مشارکت مرکز توسعه نوغانداری استان برای ارتقای دانش بهره برداران ضروری است.
او افزود: امسال سه هزارو ۵۰۰ جعبه تخم نوغان در بین نوغانداران استان توزیع خواهد شد و در صورت ثبات شرایط جوی، انتظار می رود تولید پیله تر به ۱۱۰ تن برسد.
این مسوول جهاد کشاورزی مازندران گفت: این اقدام ها در راستای تقویت اقتصاد روستایی و اشتغال زایی در مناطق هدف استان انجام شده است. چراکه نوغانداری به عنوان یکی از صنایع کم هزینه و پربازده، نقش کلیدی در معیشت جوامع محلی ایفا می کند.
نوغانداری در مازندران یک شغل جانبی و مکمل در کنار سایر مشاغل سنتی است که در اقتصاد خانوارهای روستایی نقش آفرینی می کند.
براساس آمارها، میزان توزیع جعبه کرم ابریشم در مازندران در دهه ۸۰ بیش از ۱۸ هزار جعبه بود، این درحالی است که اکنون به حدود سه هزار و ۵۰۰ جعبه رسیده که دلایلی همچون واردات بی رویه پیله و ابریشم، نبود مشتری به علت گرانی تولید داخلی و مهاجرت برخی روستائیان علاقه مند به این حرفه به شهر عوامل اثرگذار بر این حوزه کشاورزی بوده است.
ابریشمی که از پیله استخراج می شود ۹۵ درصد آن به صورت تک محصوله برای بافت پشم ابریشم استفاده می شود و پنج درصد دیگر نیز خود کشاورز ابریشم کِشی می کند و از ابریشم برای درست کردن پارچه های قدیمی بهره برده تا از این پارچه ها و دستمال ها برای استفاده تزئینی در مراسم آیینی استفاده کنند.
بر اساس آمارهای سازمان جهاد کشاورزی مازندران، ۴۷۵ هکتار توتستان در استان برای تامین ماده غذایی کرم ابریشم وجود دارد. روستاییان بخش های بندپی شرقی، غربی و بابلکنار شهرستان بابل، آهنگرکلای قائمشهر و لفور سوادکوه شمالی بیشترین فعالیت نوغانداری را در مازندران انجام می دهند.
پرورش کرم ابریشم یکی از فعالیت های جانبی روستاییان به ویژه زنان روستایی مازندران است و این استان با تولید سالانه بیش از هفت میلیون تن انواع محصولات کشاورزی ۱۱ درصد ارزش افزوده بخش کشاورزی کشور را در اختیار دارد.