
تولیدکنندگان برتر صنعت طیور مازندران بر این باورند با توجه به کمبود برق و همچنین فراهم بودن زمین برای نصب پنلهای خورشیدی در این بنگاهها، راه اندازی این نیروگاههای کوچک مقیاس باهمراهی دولت برای کاهش خسارت های احتمالی ناشی از قطعی برق در این صنعت برای فعالان این حوزه از نان شب واجب تر است.
به گزارش اقتصاد گستر شمال به نقل از ایرنا،بهره مندی واحدهای تولیدی از انرژی های خورشیدی یکی از سیاست های راهبردی است که از سوی کارشناسان و مدیران ارشد در سطوح مختلف در کشور مطرح می شود.
مازندران به عنوان قطب تولید مرغ در کشور نقش مهمی در امنیت غذایی دارد و از طرف دیگر این خطه از شمال در تولید جوجه یک روزه از جمله استان های برتر در کشور محسوب می شود.
مازندران با داشتن هزار و ۷۷۳ واحد مرغ گوشتی به ظرفیت ۳۷ میلیون و ۵۷۵ هزار قطعه جوجه ریزی در هر دوره پرورش و حدود ۱۱ درصد تولید گوشت مرغ کشور، رتبه نخست را در بین سایر استان ها دارد. طبق آمار استان مازندران با داشتن حدود ۲ هزار و ۲۰۰ واحد مرغداری سالانه افزون بر ۲۱۰هزار تن گوشت مرغ تولید می کند و سرانه مصرف این فراورده پروتئینی در این خطه شمال کشور نیز حدود ۲۳ کیلوگرم برای هر نفر است.
کارشناسان و تولید کنندگان برتر صنعت مرغ بر این باورند با توجه به زمین های بدون استفاده در مرغداری ها که تغییر کاربری آنها هم انجام شده است نصب پنل های خورشیدی با حمایت دولت نیازهای انرژی این صنعت را برآورده می کند.
ضرورت بهره مندی از انرژی پایدار برق برای مرغداری ها از اهمیت بالایی برخوردار است تا جایی که کارشناسان بر این باورند قطعی ۱۰ دقیقه ای برق در سالن های مرغداری خسارت آفرین است.
انرژی خورشیدی به عنوان جایگزین مطمئن برای سوخت های فسیلی در سالهای اخیر مورد توجه جامعه جهانی قرار گرفته و ایران نیز با توجه به شرایط خاص آب و هوایی به خصوص در مازندران یکی از مناطق مستعد از نظر استفاده انرژی خورشیدی برای تولید برق به شمار میرود.
کارشناسان انرژی خورشیدی پیش تر اعلام کرده بودند جایگاه مازندران در انرژی خورشیدی کشور به واسطهی نزدیکی به خط استوا که یکی از پارامترهای تاثیرگذار بر میزان برخورداری از انرژی خورشید است از جمله استانهای صاحب این موهب خدادادی است.
یکی از دادههای مهم در ارزیابی کلی میزان ظرفیت منطقه از لحاظ تابش خورشید، مقدار تابش متوسط روزانه در سال است که بر این اساس کشور ایران به چهار منطقه تقسیم میشود و هر چند منطقه معتدل شمالی در کمترین ناحیه تابش خورشید قرار دارد اما همین مقدار انرژی تابشی برای تولید برق با توجه به موقعیت ممتاز این استان برای سرمایه گذاری مورد توجه صاحبنظران است.
کارشناسان در این بخش تاکید دارند اگر چه مازندران متوسط تابش سالانه کمتری نسبت به متوسط تابش کشور دارد، اما در فصل گرم سال دارای تابش بسیار خوبی است، بیان کرد: با توجه به ناترازی انرژی الکتریکی در کشور در تابستان، استان مازندران گزینه مناسب برای تامین بخشی از این ناترازی در فصل گرم سال است.
از سوی دیگر مازندران یک استان سرسبز و دارای هوای پاکتری نسبت به سایر استانها محسوب می شود و برای حفظ این آب و هوا نیاز به توجه بیشتر به استفاده از انرژی تجدیدپذیر به خصوص انرژی خورشیدی است.
پذیرش ناترازی انرژی یک گام مثبت رو به جلو محسوب می شود که این امر نه تنها زمینه صرفه جویی را فراهم می کند بلکه انگیزه ای قوی برای تولید انرژی ها تجدیدپذیر خواهد شد.
تغییرات اقلیمی سبب شد که شرایط جوی این استان همانند مناطق استوایی شاهد روزهای آفتابی و از طرف دیگر سیلاب های شدید باشیم و دیگر همانند ده ها سال پیش شاهد بارانهای چند روزه و پیوسته نیستیم.