مرکز بازسازی ذخائر آبزیان شهید رجایی ساری طی چهار دهه فعالیت حدود ۲ میلیارد بچه ماهی را تکثیر کرده است.
کریم زاده مدیرکل شیلات مازندران در نشست با علی زارعی نماینده مردم شهرستانهای ساری و میاندرود در مجلس شورای اسلامی، در محل مرکز بازسازی و حفاظت از ذخایر ژنتیکی آبزیان شهید رجایی ساری، گفت:این مرکز با چهار دهه قدمت فعالیت، تنها مرکز بازسازی ذخایر ماهیان خاویاری، ماهی سفید و کپور دریایی در استان است که نقش مهمی در ترویج و توسعه صنعت پرورش کپور ماهیان و نیز خاویاری دارد که در این چهار دهه حدود ۲ میلیارد انواع قطعه بچه ماهی را تکثیر و در رودخانههای منتهی به دریا رها سازی کرده است.
او ضمن اشاره به صید و برداشت بی رویه و تخریب زیستگاه و مناطق تولید مثل آبزیان دریای خزر، تکثیر و رها سازی بچه ماهی دراین مرکز را یک راه مناسب برای بازسازی و حفظ ذخایر ماهیان دانست.
کریم زاده گفت:شیلات مازندران علاوه بر تکثیر بچه ماهی در مراکز بازسازی و حفاظت از ذخائر ژنتیکی آبزیان در شهرستانهای ساری و کلاردشت، با مشارکت تشکلهای صیادی طرح کمک به تکثیر طبیعی آبزیان دریایی را به منظور بازسازی وحفاظت ازذخایر آبزیان دریایی اجرا مینماید که از جمله طرحهای مصوب اقتصاد مقاومتی و مورد حمایت دولت است که در پارسال توانستیم حدود ۲۹ میلیون قطعه بچه ماهی سفید را تکثیر و در دریا رها سازی نماییم.
زراعی نماینده مردم شهرستانهای ساری و میاندرود در مجلس شورای اسلامی باتشکر از تلاشهای شیلات استان در زمینه بازسازی و ترمیم ذخائر آبزیان دریایی و توسعه پایدار صید وصیادی در دریا و تثبیت اشتغال و در آمد زایی قشر وسعیی از ساحل نشینان، یکی از مزیتهای استان موضوع شیلات و آبزی پروری که باید با نگاه جدید و استفاده از تکنولوژی نوین بهره وری را بالا برده و جایگاه آنرا ارتقا بخشیم.
او با اشاره به اینکه در گذشته به این مرکز و نقش آن کم توجهی شده است، افزود: با برنامه ریزی مناسب میتوان با بهره گیری از امکانات راندمان تولید را بالا برد و دراین راستا باید بخش خصوصی را در کنار خود داشت.
زارعی پرورش ماهی در قفسهای دریایی را یک فرصت و ظرفیت مطلوب برای تولید آبزیان، اشتغال و درآمد زایی دانست که دولت با ایجاد سایتهای زیر ساختی و اسکلههای پشتیبانی میتواند زمینه توسعه آنرا در دریا فراهم نماید.
نماینده مردم شهرستانهای ساری ومیاندرود در مجلس شورای اسلامی در پایان به برند بودن خاویار ایران در سطح جهانی اشاره داشت ونقش این مرکز را در بازسازی ذخایر این گونه مهم آبزیان دریایی بسیار مهم برشمرد که نیازمند سرمایه گذاری بیشتر دولت در این راستا است.