
معاون مهندسی و توسعه شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور، میزان اعتبار مورد نیاز برای تصفیه خانه فاضلاب شهرهای نوشهر و چالوس را ۲ هزار میلیارد ریال ذکرکرد.
به گزارش اقتصاد گستر شمال،به نقل ار ایرنا،ذوالفقار مهدی زاده روز چهارشنبه در جریان سفر یکروزه به مازندران و بازدید از میزان پیشرفت فیزیکی تصفیه خانه فاضلاب شهرهای نوشهر و چالوس در سخنانی گفت که تاکنون ۲ هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال برای ساخت این تصفیه خانه هزینه شده است.
وی با اشاره به اهمیت اجرای طرح های جمع آوری و تصفیه فاضلاب در شهرهای ساحلی، بر لزوم تسریع بخشیدن در تکمیل مدول دوم تصفیه خانه در شهرهای نوشهر و چالوس تاکید کرد.
وی با بیان اینکه مدول دوم تصفیه خانه فاضلاب شهرهای نوشهر و چالوس با میانگین پیشرفت فیزیکی ۶۵ درصدی درحال ساخت است، خاطرنشان کرد: این مدول با ظرفیت ۱۲ هزار متر مکعب در شبانه روز با سیستم لجن فعال و هوادهی متعارف و حذف ازت طراحی شده که در صورت بهره برداری از آن و ارتقای مدول اول، جمعیت زیر پوشش از ۴۳ هزار نفر به ۱۲۰ هزار نفر افزایش خواهد یافت.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مازندران در سخنانی با بیان اینکه برای فعالیت مدول اول تصفیه خانه در شهرهای نوشهر و چالوس ۱۳۲ کیلومتر شبکه فاضلاب و سه ایستگاه پمپاژ احداث و بیش از ۹ هزار انشعاب نصب شده است، اظهار کرد: هم اکنون این مدول به ظرفیت ۱۰ هزار متر مکعب در شبانه روز درحال بهره برداری است.
بهزاد برارزاده ادامه داد: با بهره برداری از مدول دوم تصفیه خانه فاضلاب شهرهای نوشهر و چالوس، دبی ورودی از ۱۰ هزار متر مکعب به ۲۴ هزار مترمکعب در شبانه روز افزایش خواهد یافت.
مدیرعامل آبفای مازندران، نیاز آبی این استان بیش از ۱۵ هزار لیتر در ثانیه ذکر کرد و گفت: در حال حاضر در این خطه شمالی کشور بیش از ۱۳ هزار لیتر در ثانیه آب تولید و استحصال می شود.
برارزاده، سرانه تولید آب شهری در هر شبانه روز برای هر شهروند مازندرانی در مناطق شهری را ۲۰۰ و در مناطق روستایی را نیز ۱۷۱ لیتر عنوان کرد و افزود: از این میزان شهروندان در هر شبانه روز ۱۴۰ تا ۱۵۰ لیتر و در مناطق روستایی نیز ۱۲۰ تا ۱۳۰ لیتر آب مصرف میکنند که این میزان بیشتر از حد استاندارد است.
برابر آمارها، حدود ۱۲ درصد آب اشامیدنی استان از آب سطحی و ۸۸ درصد از آب زیرزمینی یعنی ۷۴۰ حلقه چاه و ۳۷۳ چشمه تامین می شود، که در زمان بارندگی با کدورت آب و زمان قطع برق با خرابی پمپ ها مواجه می شویم که این چالش نشان می دهد باید بیشتر به سمت استفاده از آبهای سطحی برویم.
استان مازندران افزون بر سه هزار روستای بالای ۲۰ خانوار دارد. منابع آبی این استان از ۷۲۰ حلقه چاه، ۳۵۳ دهنه چشمه و سد با ظرفیت تولید و استحصال ۵۲۲ میلیون مترمکعب، تامین میشود.
شرکت آب و فاضلاب مازندران یک میلیون و ۱۰۲ هزار مشترک را در ۵۸ شهر و یکهزار و ۶۷۸ روستا زیرپوشش دارد.