تاریخ: ۹:۰۲ :: ۱۴۰۴/۰۷/۱۹
جشنی برای زرد کیجا

اهالی روستای «اوسا» از توابع شهرستان میاندورود این هفته به مدت پنج روز میزبان رویدادی می‌شوند که بهانه برگزاری‌اش قارچِ «زرد کیجا» است.

به گزارش اقتصاد گستر شمال ،به تقویم جشنواره‌های بومی و غذایی مازندران از امسال نام «زرد کیجا» هم اضافه شده‌ است. نامی که پاییز هر سال در مازندران زیاد به گوش می‌رسد. البته جشنواره «زرد کیجا» تا کنون سه بار در روستای «اوسا» از توابع شهرستان میاندورود برگزار شد. اما امسال با پیگیری‌های فرماندار این شهرستان، جشنواره «زرد کیجا» با ساختاری جدید و به شکلی گسترده‌تر و فراگیرتر قرار است برگزار شود.

چهارمین جشنواره «زرد کیجا» قرار است از فردا -۲۰ مهر- آغاز شود و تا ۲۵ مهر با اجرای برنامه‌های فرهنگی و هنری گوناگون و برپایی حدود ۷۰ غرفه ارائه محصولات مختلف در پارک جنگلی هفت‌چشمه روستای «اوسا» ادامه دارد تا مردم این شهرستان و شهرستان‌های اطراف فرصت بیشتر و بهتری برای حضور در این جشنواره داشته باشند.

۷۰ غرفه عرضه محصولات

به گفته دبیر چهارمین جشنواره «زرد کیجا» در قالب این جشنواره ۶ روزه یک نمایشگاه عرضه محصولات بومی نیز برپا می‌شود که دست‌کم ۷۰ غرفه در آن فعال خواهد شد و معرفی قارچ «زرد کیجا» و قارچ‌های پرورشی تولید شده در واحدهای تولید قارچ شهرستان میاندورود نیز در تعدادی از این غرفه‌ها انجام می‌شود.

 

رویا کریمی با بیان این‌که زردکیجا جایگاه مهمی در فرهنگ غذایی مردم این خطه دارد، اظهار کرد: روستای «اوسا» به دلیل همسایگی با جنگل و شرایط اقلیمی، محل مناسبی برای رویش این قارچ است. به همین دلیل در سفره پاییزی مردم روستای «اوسا» زردکیجا جای ثابتی دارد و مردم این روستا مانند برخی نقاط مازندران در این فصل نسبت به چیدن قارچ اقدام می‌کنند.

معاون اداره جهاد کشاورزی میاندورود افزود: هدف اصلی این جشنواره، کمک به توسعه گردشگری و تقویت اقتصاد محلی در روستای «اوسا» با بهره‌گیری از ظرفیت بومی قارچ «زرد کیجا» است. در این جشنواره علاوه بر برپایی نمایشگاه و معرفی محصولات، اجرای بازی‌های بومی محلی، مسابقات کشتی لوچو، برنامه‌های فرهنگی و هنری و همچنین آشپزی با قارچ نیز تدارک دیده شده تا یک رویداد فرهنگی جذاب برای بازدیدکنندگان برگزار شود.

زردکیجا؛ بهانه‌ای برای اشتغال‌زایی با قارچ

قارچ «زرد کیجا» هر سال در پاییز و فقط در برخی نقاط محدود جنگلی رشد می‌کند. بنابراین محصولی نیست که بتواند به صورت دائمی در دسترس باشد. بااین حساب، جشنواره‌ای یک هفته‌ای با محوریت چنین محصولی، باید هدفی فراتر از معرفی یک محصول جنگلی محدود داشته باشد. موضوعی که فرماندار میاندورود نیز در گفت‌وگو با ایرنا آن را تایید کرد و «زرد کیجا» را فرصت معرفی سایر ظرفیت‌های اقتصادی میاندورود برشمرد.

 

مرتضی بابایی لولتی با بیان این‌که فرهنگ سازی برای گرایش به سمت تولید قارچ‌های پرورشی به ویژه در روستاهای میاندورود یکی از اهداف این رویداد است، گفت: با توجه به این‌که «زردکیجا» یک قارچ وحشی جنگلی است، مقدار محدودی از آن هر سال در دسترس مردم قرار می‌گیرد. بنابراین یکی از اهداف جشنواره این است که با بهره‌گیری از ظرفیت جذاب «زردکیجا» در سوق دادن ذائقه مردم به سمت مصرف قارچ، تولید قارچ‌های پرورشی و پررنگ کردن سهم این ماده پروتیینی مفید در سبد غذایی جامعه نهادینه شود.

وی افزود: در حال حاضر ۲۵ واحد تولیدی قارچ دکمه‌ای در شهرستان میاندورود فعال است و ظرفیت افزایش میزان تولید این محصول و بیشتر شدن تعداد این واحدهای تولیدی نیز وجود دارد. به همین دلیل تلاش شده تا در روزهای برپایی جشنواره، واحدهای پرورش قارچ دکمه‌ای شهرستان نیز معرفی شوند و کارگاه‌های آموزشی برای علاقه‌مندان به فعالیت در این حوزه از سوی کارشناسان جهاد کشاورزی برگزار شود.

تمرکز بر تقویت اقتصاد روستا

نماینده عالی دولت در شهرستان میاندورود خاطرنشان کرد: در برگزاری جشنواره «زردکیجا»، نگاه محوری بر اقتصاد روستا داریم. مردم روستای «اوسا» باید در کنار برگزاری این جشنواره از نفع اقتصادی برخوردار شوند تا انگیزه برگزاری جشنواره در سال‌های بعدی دوچندان شود.

بابایی لولتی با بیان اینکه در جشنواره «زردکیجا» ابعاد گوناگون فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی مد نظر قرار دارد، افزود: در این جشنواره ضمن این‌که نگاه موثر بر پویایی اقتصاد محلی و اقتصاد گردشگری داریم، تلاش ما بر ایجاد نشاط اجتماعی برای شهروندان و هم‌استانی‌ها است. با توجه به جایگاه زردکیجا در فرهنگ غذایی مردم مازندران، پیش‌بینی می‌کنیم این جشنواره مورد استقبال گسترده قرار گیرد.

فرماندار میاندورود اظهار کرد: در حاشیه برگزاری این جشنواره، جُنگ‌های شادی، کارگاه آشپزی، کارگاه تولید قارچ و مواردی از این دست برگزار می‌شود و کارشناسان تغذیه از مرکز بهداشت و اعضای هیئت علمی دانشکده منابع طبیعی نیز حضور دارند تا اطلاعات لازم را درباره زردکیجا و شناخت آن در جنگل، نحوه پخت این قارچ، پرورش قارچ دکمه‌ای و موارد دیگر بیان کنند.

به گفته بابایی لولتی، دبیرخانه دائمی جشنواره‌های توسعه‌محور شهرستان میاندورود در دانشکده منابع طبیعی ایجاد شده و دبیرخانه جشنواره «زردکیجا» هم به عنوان یکی از زیرمجموعه‌های این دبیرخانه مشغول به فعالیت است.

به گزارش ایرنا، چهارمین جشنواره «زردکیجا» از ۲۰ تا ۲۵ مهرماه در پارک هفت‌چشمه روستای اوسا از توابع شهرستان میاندورود برگزار می‌شود (این پارک جنگلی، در مجاورت شهر سورک در جاده ساری به نکا در جاده دارابکلا قرار گرفته و از نظر زمانی ۱۵ دقیقه و از نظر مسافت ۹.۵ کیلومتر با شهر سورک فاصله دارد).علاقه‌مندان می‌توانند از ساعت ۱۰ صبح تا ۲۲ در این جشنواره حضور یابند و از غرفه‌های آن بازدید کنند.

print

پاسخی بگذارید