رئیس کمیسیون فرهنگی - اجتماعی شورای اسلامی رشت با بیان اینکه خطر ریزش ساختمانهای تاریخی این کلانشهر را تهدید میکند، گفت: در صورت بروز هر گونه مشکل برای این ساختمان ها ، مشکلات حقوقی دامنگیر شورا و شهرداری نیز میشود.
روابط عمومی شورای اسلامی رشت فاطمه شیرزاد در جلسه کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای این کلانشهر با اشاره به این که هر هفته در جلسه کمیسیون فرهنگی شورا، گزارشی از روند مرمت و بازسازی سه ساختمان تاریخی تحت تملک شهرداری رشت ارائه می شود، افزود: مطالعات در این باره در حال انجام است و با همکاری میراث فرهنگی می توانیم خطرات پیرامون این سه ساختمان تاریخی رشت را برطرف کنیم.
وی اظهار داشت: در کاربری های سه ساختمان تاریخی تحت تملک شهرداری رشت شامل ساختمان های حاج میرزا خلیل رفیع ، ساعت و سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی بایستی مباحث اقتصادی نیز مورد توجه قرار گیرد و کاربری ها توجیه اقتصادی داشته باشند.
رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر رشت در بخش دیگری از سخنانش عدم اطلاع رسانی مناسب پیرامون عنوان شهر خلاق خوراک رشت را از جمله دغدغه های این حوزه دانست و خاطر نشان کرد: شهر خلاق خوراک یونسکو یک برند برای شهر رشت محسوب می شود و بایستی در معرفی عناوینی از جمله شهر خوراک حلال با بهره مندی از این برند بیشتر تلاش شود.
فرهام زاهد عضو کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای اسلامی رشت با بیان این که در برخی از ساختمان های تاریخی شهرداری رشت امکان تغییر کاربری وجود ندارد، گفت: تبدیل برخی از این ساختمان ها به کافه سنتی و غذاخوری ممکن است موجب فرسودگی و تخریب این بناها شود.
وی همچنین با انتقاد از عدم استفاده مناسب از عنوان شهر خلاق خوراک رشت افزود: متاسفانه اقدام مناسبی در این باره مشاهده نشد.
معاون بازآفرینی شهرداری رشت نیز در این جلسه با تقدیر از پی گیری های رئیس کمیسیون فرهنگی شورای رشت پیرامون روند ترمیم و بازسازی سه ساختمان تاریخی تحت تملک شهرداری رشت بیان داشت: طبق اعلام کارشناسان، به منظور رفع خطر از دو ساختمان ساعت و فرهنگی ورزشی شهرداری رشت حدود ۶۰ میلیون تومان اعتبار نیاز است.
نرجس محمودی با بیان این که کاربری های تعریف شده برای ساختمان های تاریخی تحت تملک شهرداری رشت برای سرمایه گذار جذابیت ندارد، افزود: به طور تقریبی برای ساختمان فرهنگی و ورزشی شهرداری رشت ، یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان اعتبار و برای ساختمان ساعت چهار میلیارد تومان اعتبار به منظور مرمت و بازسازی نیاز داریم.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری گیلان نیز در این جلسه گفت: روند برخی از اقدامات در شهرداری رشت بسیار طولانی است، به عنوان مثال امضای یک تفاهم نامه ما بین شهرداری رشت و اداره کل میراث فرهنگی و صنایع دستی گیلان دو ماه به طول انجامید.
ولی جهانی با بیان اینکه کارشناسان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ، پیرامون استحکام بنا و مرمت ساختمان میرزا خلیل رفیع ورود کرده اند، افزود: وضعیت ساختمان ساعت شهرداری رشت به مرز بحران رسیده و هر لحظه امکان ریزش آن وجود دارد، پیشنهاد می کنم به منظور جلوگیری از این اتفاق ، شهرداری رشت در زمان حاضر با اختصاص رقم اعتباری بابت رفع خطر از این ساختمان موافقت کند.
مدیر روابط عمومی شهرداری رشت نیز در این جلسه با اشاره به حواشی مطرح شده پیرامون عنوان شهر خلاق خوراک رشت بیان داشت: ثبت شهر خلاق خوراک رشت اقدام بزرگی بود و اخیرا به عنوان نماینده رشت در این حوزه معرفی شده ام و این برند متعلق به این کلانشهر است.
علیرضا قانع با تاکید بر اینکه برای ادامه حضور در جمع شهرهای خلاق خوراک رشت باید به تعهدات مطرح شده پایبند باشیم، افزود: برخی از این تعهدات تاکنون انجام نشده و برای اجرایی کردن آنها در مدت زمان باقی مانده برنامه ریزی های لازم در حال انجام است.
رشت، حدود ۷۰۰ هزار نفر جمعیت ثابت دارد که در طول روز به یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر می رسد.