رشد اقتصادی در بخش کشاورزی مازندران؛ به شرطها و شروطها

استفاده از فناوری های نوین شرکت های دانش بنیان در مازندران، سبب ثبت رکوردهای جدید در تولید محصولات کشاورزی این خطه از شمال شد، اما رییس سازمان جهاد کشاورزی این خطه میزان اعتبار مورد نیاز برای تحقق رشد اقتصادی هشت درصدی در این حوزه استان را نیازمند ۳۱۱ هزار و ۴۸۰ میلیارد ریال اعلام کرد.

به گزارش اقتصاد گستر شمال،به نقل از ایرنا،عبور از کشاورزی سنتی یکی از خواسته های صاحبنظران در سالهای اخیر است که تحقق این امر با توسعه فناوری های شرکت های دانش بنیان بیش از گذشته فراهم شد.

به کارگیری بخشی از فناوری های شرکت های دانش بنیان در تولید محصولات کشاورزی برای گندم، برنج و کلزا بسیار اثر گذار بود تا جایی که با یک بذر معمولی گندم تولید این محصول راهبردی در هر هکتار تا سه برابر تولید کنونی افزایش یافته است.

از طرف دیگر در تولید برنج هم استفاده از مکمل های عالی شرکت های دانش بنیان در اراضی شالیزاری تولید این محصول را از یک میلیون تن در سالهای گذشته به بیش از یک میلیون ۶۰۰ هزار تن در سال ۱۴۰۳ رساند که این مدار افزایشی ادامه دار خواهد بود.

استفاده از کودها و سموم استاندار سبب افزایش ۸۰ درصدی تولید کلزا در مازندران در سال زراعی گذشته فراهم کرد. ثبت این رکوردهای جدید سبب شد که مسولان ارشد استان با حمایت از شرکت های دانش بنیان در راستای ارائه تسهیلات جهت مکانیزاسیون شرکت های دانش بنیان مصمم باشند.

عملکرد موثر شرکت های دانش بنیان سبب شد که صاحبنظران خواستار استفاده کشاورزان از این فناوری ها در تولید همه محصولات کشاورزی باشند. افزایش تولید و کیفی سازی محصولات یکی از ضرورت های جدی در کشاورزی مازندران محسوب می شود که این امر زمینه صادرات بیشتر را فراهم خواهد کرد.

رشد اقتصادی در بخش کشاورزی مازندران؛ به شرطها و شروطها

جوانان نخبه فعال در شرکت های دانش بنیان مازندران با انجام آزمایش های دقیق و فنی توانستند محصولاتی را تولید کنند که نه تنها زمینه افزایش تولید را فراهم می کند بلکه هزینه های تولید را کاهش خواهد داد و از طرف دیگر نیاز نیست کشاورزان کود و سموم بیشتری برای محصولات خود استفاده کنند.

با توجه به تحولات منطقه ای و بازار خوب صادرات در کشورهای حاشیه خزر که به محصولات تولیدی مازندران نیاز دارند استفاده از فناوری های نوین می تواند زمینه رشد صادرات به این کشورها را فراهم کند.

اما با این حال بابک مومنی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: از مجموع اعتبارات، پنج هزار و ۱۸۰ میلیارد ریال اعتبار از محل اعتبارتا مصوب ملی، افزون بر جهار هزار میلیارد ریال از محل اعتبارات استانی، بیش از ۲۳۸ هزار میلیارد ریال از محل منابع تسهیلاتی، افزون بر ۶۰ هزار میلیارد ریال از محل بخش خصوصی و افزون بر چهار هزار میلیارد ریال اعتبار نیز از محل سایر برای تحقق رشد اقتصادی هشت درصدی بخش کشاورزی مازندران منابع مورد نیاز است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران خاطرنشان کرد: با بررسی های صورت گرفته ۷۷ درصد منابع مورد نیاز برای تحقق رشد اقتصادی هشت درصدی بخش کشاورزی مازندران از محل منابع تسهیلاتی، یک درصد از محل اعتبارات مصوب استانی، ۲ درصد از محل اعتبارات مصوب ملی، یک درصد از محل سایر منابع و ۱۹ درصد نیز از محل آورده بخش خصوصی باید تامین شود.

وی شمار واحدهای فعال بخش کشاورزی و شیلات مازندران را در مجموع ۲۰ هزار و ۴۴۷ مورد ذکرکرد و گفت: از این تعداد ۱۱ هزار و ۹۸۷ واحد مربوط به تولیدات دامی، یکهزار و ۴۹۸ واحد مربوط به صنایع تبدیلی، سه هزار و ۱۲ واحد مربوط به تولیدات گیاهان و سه هزار و ۹۵۰ واحد نیز مربوط به بخش شیلات و آبزیان است.

رشد اقتصادی در بخش کشاورزی مازندران؛ به شرطها و شروطها

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران، میزان سرمایه گذاری صورت گرفته در سال گذشته برای ۱۱ هزار و ۹۸۷ واحد تولیدات دامی در این استان را ۷۹۸ هزار و ۴۹۰ میلیارد ریال با اشتغالزایی ۲۶ هزار و ۴۲۲ نفر، صنایع تبدیلی با ۱۳۲ هزار و ۸۸۰ میلیارد ریال اعتبار با اشتغالزایی ۱۱ هزار و ۱۱۵ نفر، تولدتا گیاهان با ۶۴ هزار و ۸۴۰ میلیارد ریال اعتبار با اشتغالزایی چهار هزار و ۹۵ نفر و شیلات و آبزیان با ۶۹ هزار و ۸۴۰ میلیارد ریال اعتبار و با اشتغالزایی چهار هزار و ۸۸۸ نفر ذکرکرد.

مومنی تصریح کرد که در مجموع برای ۲۰ هزار و ۴۴۷ واحد فعال بخش کشاوری و شیلات مازندران افزون بر ۹۷۶ هزار میلیارد ریال اعتبار سرمایه گذاری در سال گذشته صورت گرفت که زمینه اشتغال برای ۴۶ هزار و ۵۲۰ نفر از افراد جویای کار منطقه را نیز فراهم کرده است.

مازندران حدود ۴۶۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی و باغی دارد که در آنها سالانه بیش از هفت میلیون تن محصول تولید می شود. ۷۲ نوع محصول کشاورزی در مازندران تولید می شود این استان در تولید ۱۵ نوع از محصولات کشاورزی و باغی هم رتبه اول تا سوم کشور را دارد.

برنجکاری یکی از مهم ترین فعالیت کشاورزی در مازندران و منبع مهم درآمد کشاورزان استان است و با تولید بیش از یک میلیون تن، ۴۲ درصد برنج مورد نیاز کشور از این استان تامین می‌شود.

طبق آمارهای رسمی، مجموع باغ های مرکبات مازندران ۱۱۲ هزار هکتار با تولید سالانه بیش از سه میلیون و ۵۰۰ هزار تن است، از مجموع باغات مرکبات مازندران ۸۰ هزار هکتار زیر کشت ارقام مختلف پرتقال، ۳۰ هزار هکتار ارقام مختلف نارنگی و بقیه زیر کشت محصولاتی از جمله نارنج و لیمو قرار دارند.

همچنین استان مازندران حدود ۲ میلیون و چهار هزار هکتار مساحت دارد که از این مقدار حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار عرصه های طبیعی شامل جنگل و مرتع است.

print

پاسخی بگذارید