قرار است تا پایان سال آینده در استانهای گلستان، گیلان، زنجان و مازندران همه سطوح ارائه خدمت را به یکدیگر وصل کنیم .
به گزارش اقتصاد شمال ،معاون بهداشت وزارت بهداشت با بیان اینکه همچنین برای اولین بار همه سامانههای بهداشت کشور را به یکدیگر متصل کردیم، گفت: بهطوریکه در گذشته اگر فردی برای دریافت خدمت از استانی به استان دیگر مراجعه کرده و خدمتی را میگرفت، آن خدمت در پروندهاش در استان تحت پوشش وارد و ثبت نمیشد، زیرا سیستمها به هم ارتباط نداشتند. در حالحاضر خوشبختانه برای اولین بار این ارتباط در کل کشور برقرار و ۲میلیون و ۵۶۰ هزار همپوشانی حذف شده است. اقدام دیگری که در زمینه پرونده الکترونیک انجام دادیم، بحث نظرسنجی از مردم بود؛بهطوریکه مردم بر ما نظارت میکنند و تاکنون بیش از ۱۰ میلیون بازخورد گرفتهایم که بالای ۹۶ درصد مردم اعلام رضایت کردند. همچنین یک فرد معتمد هم در شبکههای ما حضور دارد و در جایی که اعلام نارضایتی میشود، با افراد تماس تلفنی گرفته و علت را جویا شده و وارد سامانه میکنیم.
رئیسی ادامه داد: اقدام بزرگ دیگری که در زمینه پرونده الکترونیک در حال انجام است، مربوط به سطوح دو و سه، یعنی حوزه کلینیک و بیمارستانها است. در این قسمت باید سطح دو و سه را هم به سامانههای بهداشت وصل کنیم و در گام بعدی هم سطوح یک، دو و سه بخش خصوصی و سایر بخشها هم باید از طریق بیمه به سامانههای بهداشت وصل شوند. امیدواریم تا سال ۱۴۰۰ به این نقطه برسیم که جزو گامهای ۱۲ گانه معاونت بهداشت در حوزه پزشک خانواده و نظام ارجاع است. در این صورت میتوانیم بگوییم که سامانه الکترونیک واقعی داریم.
ثبت ۷۵ میلیون نفر در سامانههای بهداشتی
وی با بیان اینکه در حال حاضر توزیع ما در زمینه پرونده الکترونیک در کشور در حال تکمیل است، ادامه داد: حتماً باید این سامانهها را به حوزه درمان متصل کنیم. تاکنون ۷۵ میلیون نفر در سامانهها ثبتنام شدهاند و حدود ۶۲ میلیون نفر یک بار خدمت دریافت کردهاند. طبق آمارها در سال جاری هم ۳۹ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر وارد سامانههای ما شده و یک بار خدمت دریافت کردهاند.
رصد نحوه توزیع بیماریها با سامانههای بهداشتی
رئیسی با بیان اینکه در معاونت بهداشت شاخصهای بهداشتی را هم از طریق سامانهها رصد میکنیم، گفت: به عنوان مثال میتوانیم مشخص کنیم که توزیع بیماریها در یک منطقه بیشتر است و ما باید در آن منطقه اقدامات بیشتری را انجام دهیم. این اقدام برای مدیریت در حوزه بهداشت و سلامت بسیار به ما کمک میکند. در عین حال یادمان باشد که سامانههای الکترونیک هیچ زمانی کامل نیستند و دائماً باید بروزرسانی شوند. اینکه ما بتوانیم کار حوزه سلامت و مراقبتمان را از طریق سامانه انجام دهیم، تکلیف قانون است. قانون برنامه ششم توسعه از ما خواسته که خدماتمان را بر پایه الکترونیک و در قالب پرونده الکترونیک سلامت ارائه کنیم و حتی از ما خواستهاند که به سمت خرید راهبردی خدمات رویم. بر این اساس اگر بیمهها میخواهند در حوزه سلامت قرارداد ببندند، باید به صورت الکترونیکی این اقدام را انجام دهند که اگر این اتفاق بیفتد، گام ششم از ۱۲ گام ما در حوزه پزشک خانواده و نظام ارجاع محقق شده است.
وی همچنین اظهار کرد: قرار است تا پایان سال آینده در استانهای گلستان، گیلان، زنجان و مازندران همه سطوح ارائه خدمت را به یکدیگر وصل کنیم که در این صورت پرونده الکترونیک سلامت واقعی ایجاد خواهد شد. البته قرار نیست این اقدام مانند آنچه در فارس اجرا شد، به صورت پایلوت انجام شود، بلکه برنامه را اجرا کرده و به تدریج آن را گسترش میدهیم. در حال حاضر در گلستان سامانههای ما به سطح دو ارائه خدمات متصل شدهاند و وقتی مردم به شبکه بهداشت مراجعه میکنند، به کلینیکهای تخصصی ارجاع شده و از آنجا به سطحی که از آن آمده بودند برمیگردند.
پرونده الکترونیک سلامت به سطح ۱ در بخش خصوصی میرود
رئیسی با بیان اینکه در صددیم تا سطح یک ارائه خدمات در بخش خصوصی هم به سامانههای معاونت بهداشت متصل شده و در قالب پرونده الکترونیک سلامت، خدمت ارائه دهند، گفت: امیدواریم در سال آینده قانونی از سوی شورایعالی بیمه به کل سطح یک ارائه خدمات در بخش خصوصی ابلاغ شود تا پزشکان عمومی سطح یک بخش خصوصی حداقلی از پرونده الکترونیک را در مطبهایشان داشته باشند و موظف باشند اطلاعات را در زمینه اقداماتی چون ویزیت، تشخیص و درمان که در مطب انجام میدهند، در پرنده الکترونیک سلامت ثبت کنند. این اقدام قرار است در سال آینده به طور کوتاه در یک یا دو استان انجام شود و سپس به کل کشور ابلاغ شود.
نسخ را در گونی نریزید!
معاون بهداشت وزارت بهداشت تاکید کرد: البته اصل این کار باید در حوزه بیمهها انجام شود؛ بهطوریکه بیمه اعلام کند که به جای اینکه نسخ را در گونی بریزید و برای من بیاورید، رسیدگی به اسناد را به صورت الکترونیکی انجام میدهیم. به این صورت پزشکان به سمت ثبت الکترونیک پیش میروند. اگر این اتفاق بیفتد بسیاری از مشکلاتمان حل میشود. به عنوان مثال فرض کنید مادر بارداری در خانه بهداشت روستایی ویزیت شده و در شهر به پزشک عمومی مراجعه کرده است، حال همین ویزیت و توصیههای پزشک عمومی میتواند وارد پرونده الکترونیکی شود و در این صورت نیازی به تکرار آزمایشات و… نیست.
نسخه شهروندی پرونده الکترونیک سلامت
رئیسی در ادامه صحبتهایش به طرح نسخه شهروندی پرونده الکترونیک سلامت که قرار است سطوحی از دسترسی مردم را به اطلاعات پرونده الکترونیکشان محقق کند، گفت: گام پنجم بهداشت در حوزه خودمراقبتیتعریف شده است. بر این اساس اپلیکیشن موبایلی را که در تلفن همراه نصب و به سامانه بهداشت متصل میشود، طراحی و راهاندازی شده و به فرد سطوحی از دسترسی را به اطلاعات سلامتی شخصیاش میدهد. فرد میتواند برخی اطلاعات را مانند سن، جنس و… در آن وارد کند. بر این اساس به عنوان مثال اگر فردی فشار خون داشت، میتوانیم پکیج خاص اطلاعرسانی به او ارائه دهیم. از طرفی ممکن است فردی به خارج از کشور رفته باشد، میتواند در صورت مراجعه به پزشک به آن پزشک حق دسترسی به اطلاعات سلامتش را برای مدت دو ساعت بدهد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر این اپلیکیشن و سرورهای آن آماده شدهاند، اظهار کرد: اما باید این قدرت را داشته باشیم که اگر به طور همزمان ۲۰ میلیون نفر وارد اپلیکیشن شدند، بتوانیم آن را مدیریت کنیم. طبق پیشبینیهایمان قرار بود تا آخر امسال برنامهریزیهای راهاندازی این اپلیکیشن موبایلی انجام شود و بتوانیم در نیمه سال آینده آن را به مردم معرفی کنیم، اما اکنون کمی نگران زیرساختهای آن هستیم که امیدواریم این نگرانیها رفع شوند.
ایسنا