تاریخ: ۱۱:۴۱ :: ۱۳۹۷/۰۹/۱۱

اعضای مجمع نمایندگان گیلان با حضور در اتاق بازرگانی استان، بر لزوم تشکیل کمیته ای برای رفع موانع صادرات و تجارت تاکید کردند.

به گزراش اقتصاد شمال به نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی گیلان  نشست مشترک فعالان اقتصادی گیلان با اعضای مجمع نمایندگان استان، معاون هماهنگی و امور اقتصادی استاندار، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت، مدیرکل امور مالیاتی، ناظر گمرکات گیلان و تعدادی از فعالان اقتصادی گیلان به میزبان اتاق بازرگانی گیلان برگزار شد.

** برخی مشکلات فعالان اقتصادی استباط های اشتباه از قانون در اجراست
رئیس مجمع نمایندگان گیلان در این نشست به پتانسیل های موجود گیلان در تجارت و اینکه مشکلاتی که امروز گریبانگیر تجار ما شده، تقنینی است اشاره کرد و از اتاق بازرگانی گیلان خواست پیشنهاداتی به مجمع نمایندگان ارائه دهد تا در مجلس دنبال شود.
وی داداشی گفت : این مشکلات اگر نیاز به اصلاح داشت، اصلاح خواهد شد و یا اگر در در قانون ابهام داشت استفساریه داده خواهد شد یا اگر در موضوعی قانون مرتبط وجود نداشت، برای حمایت از صادرکنندگان رای نمایندگان را برای تصویب قانون دنبال خواهیم کرد.
وی برخی مشکلات را در حوزه اجرا ارزیابی کرد و با تاکید بر اینکه بعضا استباط اشتباه از قانون صورت می گیرد و این استباط های غلط کسانی که در حوزه تجارت فعال هستند را دچار دردسر می کند تصریح کرد : در این جلسه آمادگی خودمان را اعلام کردیم تا از طریق مجلس آنچه که مانع فعالیت فعالان اقصادی علی الخصوص در تجارت و صادرت است را با تشکیل کمیته های مرتبط تا مرحله رفع مشکلات پیگیری کنیم.
داداشی حضور نمایندگان گیلان در کمیسیون های اقتصادی و کشاورزی با توجه به ظرفیت های صادراتی گیلان در بخش کشاورزی در بازار روسیه را یک فرصت برای حل مشکلات دانست و یاد آور شد : گیلان یکی از استان های صادرات محور و تجارت محور است ، گیلان با داشتن ترانزیت زمینی با کشورهای همسایه از طریق آستارا که پیشانی تجارت ایران محسوب می شود و از طریقی با راه اندازی راه اهن ، این ظرفیت بزرگ می تواند مورد برخورداری اقصاد کل کشور قرار گیرد .
نماینده مردم آستارا و دبیر کمیسیون اصل ۹۰ در خانه ملت با بیان این مطلب که گیلان به لحاظ جغرافیایی با کشورهای حوزه دریای کاسپین و کشورهای حوزه قفقاز مراودات خوبی دارد و وجود مراودات سیاسی ایران با این کشورها مراودات اقتصادی را با خود به همراه خواهد داشت، اضافه کرد :
ما دراین بخش از فعالان اقتصادی تمام قد حمایت می می کنیم تا با این حمایت شعار مقام معظم رهبری در حمایت از کالاهای ایرانی مورد توجه و تحقق قرار گیرد.

** شنیدن صدای بخش خصوصی اقتصاد کشور را نجات می دهد
سید کاظم دلخوش نماینده صومعه سرا در مجلس هم در این نشست با بیان اینکه همیشه انتقاد کردن چاره کار نیست، بلکه انتقاد ها باید با راهکار و پیشنهادها دنبال شود، به پیشنهاد محور بودن اتاق بازرگانی گیلان با داشتن افراد متخصص و دارای تجربه میدانی علی الخصوص در مشکلات اخیر اقتصادی اشاره کرد و گفت : بخش خصوصی بهتر از هر دستگاه و یا نهاد دیگری به مشکلات و موانع پیش روی خود آگاه است و می تواند راهکارهایی ارائه دهد تا اقتصاد کشور در مسیر سراشیبی قرار نگیرد اما اولین مولفه تجات اقتصاد کشور شنیدن صدای بخش خصوصی است.
عضو کمیسیون اقتصاد مجلس از آمادگی کمیسیون اقتصادی برای دعوت فعالان اقتصادی و شنیدن راهکارها و پیشنهادات آنان برای تسهیل در تجارت خبر داد و خاطر نشان کرد : مجلس همیشه از دیدگاه های بخش خصوصی استقبال می کند و اتاق گیلان می تواند در بسیاری از موارد به مجلس حتی کمک کند.

**هر نقطه از گیلان یک فرصت برای تجارت است
محمود شکری دیگر عضو کمیسیون اقتصادی مجلس هم در این نشست اظهار داشت: عملکرد اتاق بازرگانی گیلان آنچنان با روند موفق همراه بوده که در کشور روسیه هم مسئولان آن از شخص آقای تیز هوش به جهت تلاش برای توسعه همکاری های تجاری بین ایران و روسیه نام می برند و اخیرا هم به خاطر همین تلاش ها به وی نشان عالی اهدا کردند.
وی گفت : نمایندگان گیلان با عضویت در کمیسیون اقتصادی برای تسهیل تجارت و رفع دغدغه های فعالان اقتصادی همه تلاش خود را خواهند داشت.
نماینده مردم تالش از گیلان به عنوان یک استان با استعداد در تجارت نام برد و یاد آور شد : گیلان در تجارت دارای سابقه ای درخشان و بی نظیر است چون هر نقطع از این استان یک فرصت برای تجارت دارد.

**آمادگی کمیسیون اقتصاد برای تسهیل در تجارت گیلان
محمد صادق حسنی نماینده مردم رشت و عضو کمیسیون کشاورزی هم تاکید کرد : بسیاری از مشکلات گیلان باید یا در داخل استان حل شود و یا برخی از مشکلاتی که در پیش روی مسیر تجارت قرار دارد، گیلان به عنوان پیشقراول حل مشکلات تجارت کشور گام بر خواهد داشت.

** روسیه در انتظار گسترش تجارت با ایران است 
در این نشست همچنین رئیس اتاق بازرگانی گیلان به موانع پیش روی صادرات اشاره کرد و با پیشنهاد اینکه فعالان اقتصادی برای رفع موانع راهکار دارند و در استان مدیران استانی همسو با صادرات و تجارت و صادرات هستند، گفت: اما برخی موانع در اختیارات مدیران بالا دستی است که مجلس می تواند از اهرام های نظارتی و یا راهکارهای اصلاح قوانین مسیر تجارت در کشور را تسهیل کند.
هادی تیزهوش ادامه داد: گیلان در عرصه تجارت با کشورهای حوزه حاشیه دریای کاسپین دارای سابقه طولانی است و امروز همه تلاش های اتاق بازرگانی گیلان بازیابی تجارت گذشته گیلان است که با همدلی که بین مقام عالی دولت در استان و نمایندگان مجلس دیده می شود، آینده درخشانی برای تجارت گیلان با کشورهای همسایه متصور است.
تیز هوش تابان که مسئولیت ریاست اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه را نیز عهده دار است با تاکید بر اینکه وجود نمایندگان مجلس در کنار فعالان اقتصادی یک فرصت طلایی و کم نظیر برای تجارت گیلان محسوب می شود ادامه داد: بخشنامه متعدد دولت و برخی از اقدامات سلیقه ای برخی از وزارت خانه ها حتی اگر درفاصله زمانی یک روز صادر و فردای آن روز ابطال شود، ماه ها به طول می انجامد تا صادرات به حالت عادی برگردد که می طلبد صدور هر بخشنامه از سوی دستگاه برای فعالان اقتصادی و صادرکنندگان حتما با نظر و مشورت بخش خصوصی همراه باشد.
وی وجود ظرفیت های بسیار ارزشمند در تجارت با روسیه را یک فرصت مهم برای گیلان تلقی کرد و با اعلام این مطلب که روسیه در انتظار گسترش تجارت با ایران است، خاطر نشان کرد : ایران و روسیه هم اکنون به دنبال افزایش سطح روابط با یکدیگر هستند و با توجه به اینکه ارتباط اتاق بازرگانی گیلان با سفارت روسیه بسیار نزدیک و دوستانه است، همه تلاش ما بر این است تا با رفع موانع از تجارت با روسیه در بالا بردن تولید ناخاص ملی با ارزآوری به داخل کشور سطح مبادلات تجاری خودمان را با روسیه و حتی کشورهای حاشیه کاسپین در بخش صادرات به افزایش قابل توجهی برسانیم.
تیز هوش تابان پیوستن ایران به پیمان نامه اوراسیا و مشکلات در زمینه های گمرکی ، حمل و نقل جاده ای در حوزه بین الملل ، مالیات را از موضوعاتی دانست که در نشست فعالان اقتصادی با مجمع نمایندگان استان مطرح و قرار شد تا با تشکیل کارگروه های مختلف این مشکلات در صورت امکان در دستگاه ها و یا وزارت خانه مربوطه رفع و در غیر این صورت از طریق نمایندگان در مجلس پیگیری شود.
رییس اتاق بازرگانی گیلان ابراز امیدواری کرد که این نشست راه تجارت گیلان به سمت بازارهای هدف را تسهیل کند چرا که هم نمایندگان دولت و هم نمایندگان مجلس در این نشست برای تسهیل تجارت نگاه مشترک داشتند.

** لزوم اصلاح ارزش گذاری کالا برای صادرکنندگان
مشاور اتاق بازرگانی گیلان در روابط با امور روسیه هم در سخنانی به صورت پاورپوینت به تحلیل حجم روابط تجاری جمهوری اسلامی ایران با فدراتیو روسیه و همچنین تجارت این کشور با کشورهای دنیا اشاره کرد و گفت: میزان کل واردات سالانه روسیه در سال ۲۰۱۶ بالغ بر ۲۲۷ میلیارد دلار بود و روسیه بالغ بر۳۶ میلیارد دلار مواد غذایی از سایر کشورهای دیگر وارد می‌کند.
سید جلیل جلالی فر ادامه داد: در حالی که در همان سال حدود ۲۱۴ میلیون دلار محصولات مربوط به صنایع غذایی از کشورمان به روسیه صادر شد که این می طلبد سیاست های ما در صادرات با روسیه مورد تغییر و توجه قرار گیرد.
وی با بیان این مطلب که عمده مشکلات فعالان اقتصادی در بخش صادرات بحث تعرفه های گمرکی در بازارهای هدف است، افزود: ارزش گذاری کالاهای ایرانی در بازارهای هدف نیازمند اصلاح است و با عضویب جمهوری اسلامی ایران در اتحادیه گمرکی اوراسیا ، هرگونه مانع در مسیر فعالان اقتصادی می باید مرتفع شود و اگر هر مانعی در این مسیر قرار گیرد، تجارت کشور را با اختلال همراه خواهد کرد .
جلالی فر تکمیل نبودن زیر ساخت ها را از دیگر موارد کندی در مسیر تجارت علی الخصوص به عضویت درآمدن ایران در اتحادیه اوراسیا دانست و ادامه داد: گیلان با داشتن یک استاندار همراه با بخش خصوصی چند گام در بخش تجارت جلوتر است و از سویی منطقه آزاد انزلی با تحولاتی را که در طی سال های اخیر در توسعه استان داشته و با اتصال خط ریلی رشت به بندر کاسپین که نیازمند توجه دولت است موجب تکمیل کریدور شمال – جنوب و تسهیل و سرعت تجارت کشور خواهد شد.
وی اضافه کرد: این کریدور با آمادگی که منطقه آزاد انزلی و از سویی تلاش هایی را که اتاق بازرگانی گیلان برای رونق تجارت در این بخش دارد، می تواند تجارت کشور را با کشورهای حاشیه دریای کاسپین و حتی جنوب آسیا مورد تحول قرار دهد.
مشاور اتاق بازرگانی گیلان در امور روسیه با تاکید بر اینکه اتاق بازرگانی گیلان تلاش دارد تا یک مرکز انبار عمده فروشی را در بازار روسیه برای تامین کالاهای ایرانی راه اندازی کند، تصریح کرد: فعالان اقتصادی هم اکنون در بخش های مختلف از جمله حمل و نقل زمینی برای صادرات کالا مشکلاتی دارند که امیدواریم برای تسهیل در صادرات این مشکل هم مورد توجه قرار گیرد.

**بخش نامه های صادراتی بانک مرکزی نیازمند بازنگری
مشاور اقتصادی اتاق بازرگانی گیلان هم در این نشست به بخش نامه بانک مرکزی در بخش صادرات اشاره کرد و گفت: این بخشنامه در فاکتورهای مختلف از جمله در زمینه ای که در بند الف آن تا یک میلیون یورو از فروش ارز در سامانه نیما برای صادر کننده معافیت در نظر گرفته شده تا موارد دیگر نیازمند شفاف سازی است تا همانند ماده ۱۵۷ قانون مالیات های مستقیم که زمانی صادرکنندگان در کشور به دلیل تحریم ها می باید ارز خود را از طرق مختلف جابجا می کردند اما اکنون سازمان امور مالیاتی با این قانون به صورت عطف به ماسبق به دنبال بررسی تراکنش های مالی فعالان اقتصادی است.
میر مسعود نیک سیرت تضاد نرخ ها و تضاد ارزش گذاری در نرخ ها را از مشکلات جدی صادر کنندگان دانست و یاد آور شد :هم اکنون ارزش گذاری کالا در گمرکات واقعی نیست و وزارت اقتصاد برای حل این مشکل و تسهیل صادرات باید این اشکال را بپذیرد و از بخش خصوصی و اتاق بازرگانی راهکار جستجو کند.
در این نشست که سید محمد احمدی معاون هماهنگی و امور اقتصادی استاندار ، دلق پوش رئیس سازمان صنعت ، معدن و تجارت گیلان، ابوالقاسم یوسف نژاد ناظر گمرکات گیلان ، محمد رضا نازک کار مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای، فرحمند پورعلی رئیس خانه صنعت حضور داشتند، از تلاش های هادی تیز هوش تابان رئیس اتاق بازرگانی گیلان به دلیل تلاش در توسعه روابط با روسیه تجلیل شد.

print

پاسخی بگذارید