رییس دادگستری کل گلستان گفت که میزان سازش در پرونده های قضایی این استان از میانگین کشوری بیشتر است.
روابط عمومی دادگستری گلستان هادی هاشمیان در دیدار با علمای شیعه و سنی این استان اظهار داشت: سال گذشته ۳۲ درصد پرونده ها در محاکم قضایی کشور به سازش ختم شد که این رقم در گلستان ۳۵ درصد بود.
وی بیان داشت: در ۲ ماه نخست سال جاری هم ۳۸ درصد کل پرونده های وارده به شعب حل اختلاف گلستان به صلح و سازش منجر شد.
وی به نقش علمای شیعه و سنی در سازش در پرونده ها اشاره کرد و از آنان خواست برای حل و فصل دعاوی بیشتر پادرمیانی کنند.
رییس دادگستری کل گلستان در ادامه به کم رنگ شدن توجه به حق الناس اشاره کرد و گفت: بیشترین میزان پرونده های حقوقی و کیفری گلستان مطالبه طلب و سرقت است که نشان می دهد باید در زمینه آسیب های اجتماعی و فرهنگی به خصوص توجه به حق الناس بیشتر فعالیت کنیم.
وی با انتقاد از برخی دستگاه ها که نقش مهمی در کاهش آسیب های اجتماعی و افزایش و بالا بردن سطوح فرهنگی دارند، اما وظایف خود را به درستی انجام نمی دهند، ادامه داد: تجربه نشان داده، هرجا آموزش و فرهنگ سازی انجام شود، میزان آسیب و پرونده ها کاهش خواهد یافت که نمونه بارز آن کاهش تعداد پرونده های طلاق در گلستان به دلیل برگزاری کلاس های قبل از ازدواج برای زوجین است.
وی خاطرنشان کرد: ترغیب مردم به ثبت قراردادها در دفاتر اسناد رسمی، مشارکت در شناسایی و معرفی آسیب های اجتماعی و مفاسد به دادگستری از طریق عضویت در سامانه سجام (سیستم جامع اطلاعات مردمی) از دیگر مواردی است که علما و روحانیون می توانند در گرایش و دعوت مردم به آنها نقش مهمی ایفا کنند.