تاریخ: ۲۱:۲۹ :: ۱۴۰۰/۰۲/۰۸
سهم ۵۵ درصدی کشاورزی در صادرات گیلان و جای خالی پایانه صادراتی

تولیدات کشاورزی و باغی گیلان ۵۵ درصد از ۳۰۰ میلیون دلار صادرات این استان را در سال ۹۹ به خود اختصاص داد و با توجه به وجود ظرفیت‌های مرزی ترانزیت به خارج از کشور، احداث پایانه صادراتی محصولات کشاورزی می‌تواند زمینه جهش تولید و ارزآوری بیشتر این بخش را فراهم آورد.

استان سرسبز گیلان در حاشیه دریای خزر و شمال ایران، سرزمین کشت،  زرع و شالیزار است و حدود ۳۱۷ هزار نفر از جمعیت این استان در بخش کشاورزی مشغول کار و تلاش هستند و با حدود ۳۴۹ هزار هکتار اراضی قابل کشت، محصولات رنگارنگی نظیر برنج، چای، زیتون، پیله ابریشم، بادام زمینی، فندق، کیوی و مرکبات تولید می شود و حاصل تلاش بهره برداران و کشاورزان گیلانی علاوه بر تامین مایحتاج بازارهای استان به سایر نقاط کشور و حتی خارج صادر می شود و از این رو بخش کشاورزی در چرخه اقتصاد گیلان سهم بسزایی دارد.

 

سهم ۵۵ درصدی بخش کشاورزی در صادرات گیلان

صادرات کالا از منابع مهم درآمد هر کشور محسوب می شود و در ایران این امر با لحاظ تحریم های اقتصادی از اهمیت خاصی برخوردار است و در شرایطی که سیاست های کلان نظام، کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی را هدفگذاری کرده و سال به سال بر سبد تولیدات و صادرات غیرنفتی افزوده می شود، بخش کشاورزی گیلان نیز سهم خود را در میزان صادرات کالاها از این استان مرزی افزایش داده است.

استاندار گیلان که ۶۰۰ میلیون دلار صادرات غیرنفتی را در سال ۹۹ در برنامه های اقتصادی استان هدفگذاری کرده بودند در پایان سال از تحقق این امر خبر داد و گفت: نیمی از ۶۰۰ میلیون دلار صادرات غیرنفتی مربوط به تولیدات بخش کشاورزی بوده است.

به گفته ارسلان زارع، نقش بخش کشاوری گیلان در تأمین معیشت، اشتغال و اقتصاد ملی و استانی پررنگ است و حمایت های دولت برای توسعه و رونق محصولات کشاورزی استان ادامه می یابد.

بر اساس اعلام سازمان جهاد کشاورزی گیلان، متوسط سهم صادرات محصولات کشاورزی از کل صادرات این خطه طی پنج سال اخیر از ۴۲ به ۵۵ درصد افزایش یافته و ارزش متوسط این قبیل صادرات در سال گذشته ۳۰۰ میلیون دلار بوده است.بر اساس اعلام سازمان جهاد کشاورزی گیلان،  متوسط سهم صادرات محصولات کشاورزی از کل صادرات این خطه طی پنج سال اخیر از ۴۲ به ۵۵ درصد افزایش یافته و ارزش متوسط این قبیل صادرات در سال گذشته ۳۰۰ میلیون دلار بوده است.

مسعود الماسی رئیس این سازمان با اشاره به اشتغال ۲۸ درصدی جمعیت فعال گیلان در بخش کشاورزی،  محصولات این استان را حائز رتبه های برتر کشوری اعلام کرده و ارزش برنج گیلان را برابر با ارزش گندم تولید شده در ۲۰ استان کشور دانسته است.

او بخش کشاورزی گیلان را حتی در دوران کرونا، فعال و پویا توصیف کرده و گفته که این بخش نه تنها در دوره شیوع کرونا متوقف نشد، بلکه تولیدات کشاورزی با رعایت پروتکل های بهداشتی دنبال شد و صادرات محصولات از مرزهای استان فراتر رفت.

البته این دستاوردها نتیجه اجرای طرح های کاربردی و کارآمدی دولت است و در تایید این ادعا رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان اذعان کرده که برای رونق تولید محصولات کشاورزی در سال های اخیر پروژه های عمرانی گسترده ای نظیر تجهیز و نوسازی شالیزارها، احداث ۴۷۰ کیلومتر شبکه آبیاری و زهکشی و تجهیز ۱۷ هزار هکتار اراضی باغی به سامانه های نوین آبیاری اجرا شده است.

print

پاسخی بگذارید