تاریخ: ۱۱:۵۰ :: ۱۴۰۴/۰۹/۱۷
صادرات کیوی مازندران

کاهش نرخ تعرفه گمرگی، توسعه روابط تجاری و اخذ مجوزهای لازم با دیپلماسی اقتصادی فعال دولت چهاردهم این روزها زمینه صادرات هزار و ۹۱۵ تن کیوی از مازندران به کشورهای منطقه را فراهم کرده است.

به گزارش اقتصاد گستر شمال،خاستگاه اصلی میوه کیوی کشور چین است که در ابتدای قرن بیستم به نیوزیلند برده شد و در آنجا به صورت تجاری کشت شد. ایرانیان تا آن زمان هیچ شناختی از این میوه نداشتند تا اینکه در سال ۱۳۴۷ مرحوم مهندس پناهی که تحصیلکرده فرانسه بود یک نهال نر و یک نهال ماده کیوی را به عنوان سوغات این مسافرت، به ایران آورد و در اسفندماه همان سال در شهر رامسر واقع در غرب مازندران کشت نمود.

پس از ۲ سال بررسی بر روی این دو نهال کیوی، سرانجام گزارش نهایی کیوی فروت در شمال ایران تقدیم موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر شد و اعلام گردید که کیوی فروت فقط می‌تواند در شمال ایران از آستارا تا گرگان مورد کشت و بهره‌برداری قرار گیرد.

با آنکه کشاورزان و باغداران غرب مازندران شناخت کافی از نحوه کاشت و برداشت این میوه وارداتی نداشتند و اطلاعات کارشناسان هم در این زمینه محدود بود اما با این وجود برخی از آنها اقدام به کاشت نهال های کیوی نمودند و با گذشت زمان گرایش باغداران به سوی کاشت نهال کیوی بیشتر شد تا جایی که هم اکنون بخش قابل توجهی از زمین های کشاورزی غرب مازندران به زیر کشت این میوه پرخاصیت رفته و در بازار های داخلی و خارجی حرفی برای گفتن دارد.

print

پاسخی بگذارید