چند ماه پیش بود که اسلامی استاندار سابق مازندران در برابر خبر منتشر شده از سوی برخی رسانه ها در خصوص وجود مدیران بازنشسته در سمت های دولتی موضع گرفت و واکنش نشان داد و خبر بازنشستگی خود وبرخی مدیران دولتی در مازندران را تایید نکرد.
بهاره نوری:دیری نپایید که اطلاعات و اسامی منتشر شده از مبادی رسمی ثابت کرد که اطلاعات رسانه ها در خصوص بازنشستگی استاندار مازندران و برخی مدیران دولتی پر بیراه نبوده و این افراد باید سمت خود را طبق قانون ترک کنند.
هر چند اسلامی با رسیدن به مقام وزارت دیگر مشمول اجرای این قانون نبود اما متن قانون به صراحت شرایط این بازنشستگی را اعلام کرده اما گویا در مازندران داستان به گونه ای دیگر است و قانون را می توان منعطف ساخت زیرا تا تاریخ انتشار این خبر هنوز خبری از ترک پست از سوی بازنشستگان مناصب دولتی مازندران نیست.
هر چند دولت در یک خود زنی سیاسی اجرای این قانون را از نهاد ریاست جمهوری آغاز کرده اما گویا مازندران از این قافله جداست و حالا هم که استاندار بومی مسند قدرت سیاسی را به دست گرفته این بازنشستگان همیشگی سودای ادامه خدمت را در ذهن می پرورانند .
باید منتظر ماندو دید این بازنشستگان تا کی می خواهند دست به دامان تبصره و ماده شوند و در شغل شریف خدمت در کسوت بازنشستگی(تعجب) باقی بمانند.
متن کامل قانون منع بهکارگیری بازنشستگان و جزئیات مجازات مدیران بازنشسته
از تاریخ ابلاغ این قانون، بهکارگیری افرادی که در اجرای قوانین و مقررات مربوطه بازنشسته یا بازخرید شده یا بشوند، در دستگاههای اجرایی موضوع ماده (۵) قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب ۱۳۸۶/۷/۸و کلیه دستگاههایی که بهنحوی از انحاء از بودجه عمومی کل کشور استفاده میکنند، ممنوع میباشد..
تبصره ۱ ــ (مصوب ۱۳۹۷/۶/۶مجلس شورای اسلامی) ــ بهکارگیری بازنشستگان، در سمتهای مذکور در بندهای (الف)، (ب) و (ج) ماده (۷۱) قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب ۱۳۸۶/۷/۸ مجاز است، همچنین بهکارگیری بازنشستگان در نیروهای مسلح با مجوز فرمانده معظم کل قوا مجاز است.
بهکارگیری بازنشستگان وزارت اطلاعات تا سقف یک درصد از مجموع نیروهای شاغل رسمی این وزارتخانه در هر دوره مدیریتی صرفاً در وزارتخانه مذکور مجاز میباشد.
جانبازان بالای ۵۰ درصد، آزادگان بالای سه سال اسارت و فرزندان شهدا از شمول این قانون مستثنی میباشند.
تبصره ۲ ــ دستگاههای موضوع این قانون در صورت لزوم میتوانند از خدمات بازنشستگان متخصص با مدرک تحصیلی کارشناسی و بالاتر بهصورت پارهوقت و ساعتی استفاده کنند. حداکثر ساعت مجاز برای استفاده از بازنشستگان، یکسوم ساعات اداری کارمندان رسمی است و حقالزحمه این افراد متناسب با ساعت کاری آنها حداکثر معادل یکسوم کارمندان رسمی همان شغل تعیین و پرداخت میشود.
تبصره ۳ ــ دستگاههای مشمول مکلفند ظرف مدت شصت روز از تاریخ ابلاغ این قانون، آن دسته از افرادی را که برخلاف مفاد این قانون بهکار گرفته شدهاند، از خدمت منتزع (جدا شده) و با آنان تسویهحساب کنند. افراد مذکور نیز باید ظرف مهلت قانونی مقرر، سِمَت و پُست خود را ترک کنند. پرداخت هرگونه وجهی پس از این مهلت از هر محل و تحت هر عنوان در حکم تصرف غیرقانونی در اموال دولتی است.
تبصره ۴ ــ کارکنان و اعضای هیئتمدیره مناطق آزاد تجاری ــ صنعتی نیز مشمول این قانون میباشند..
تبصره ۵ ــ از تاریخ ابلاغ این قانون، ماده (۴۱) قانون الحاق موادی به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت مصوب ۱۳۴۵/۳/۳۱، ماده (۹۱) قانون استخدام کشوری مصوب ۱۳۴۵/۳/۳۱، ماده (۹۵) قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب ۱۳۸۶/۷/۸و بند (ب) ماده (۶۵) قانون برنامه پنجساله پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۳۸۹/۱۰/۱۵ نسخ میشود.
قانون مشتمل بر ماده واحده و پنج تبصره در جلسه علنی روز دوشنبه مورخ بیستم اردیبهشت یکهزار و سیصد و نود و پنج مجلس شورای اسلامی تصویب شد و در تاریخ ۱۳۹۵/۲/۲۹ به تأیید شورای نگهبان رسید.
ایرادات شورای نگهبان به این قانون چه بود؟
بنا بر این گزارش در طرح اصلاح قانون منع بهکارگیری بازنشستگان آمده بود که بازنشستگان نیروهای مسلح میتوانند با اِذن مقام معظم رهبری در دستگاه متبوع خود مشغول به کار شوند و ایراد اعضای شورای نگهبان نسبت به این موضوع این بود که شاید مقام معظم رهبری خواستار این بودند که شخص بازنشسته در دستگاه دیگری مشغول خدمت شود، لذا واژه دستگاه متبوع از این طرح از سوی مجلس و در جهت تأیید نظر اعضای شورای نگهبان، حذف شد.
همچنین در مصوبه اولیه مجلس پیرامون طرح اصلاح قانون منع بهکارگیری بازنشستگان آمده بود که بازنشستگان دارای اجازه خاصه مقام معظم رهبری میتوانند مشغول خدمت شوند که اعضای شورای نگهبان عنوان کرده بودند که با توجه به این تبصره، ممکن است مراجعات به ایشان زیاد باشد، بنابراین نمایندگان مجلس، تبصره بهکارگیری بازنشستگان دارای اجازات خاصه مقام معظم رهبری را نیز در جهت تأمین نظر شورای نگهبان از این مصوبه حذف کردند.
در نهایت شورای نگهبان در جلسه روز چهارشنبه (۲۱ شهریور) طرح اصلاح قانون منع بهکارگیری بازنشستگان را تأیید کرد و سپس طبق روال قانونی، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی نیز روز گذشته (۲۴ شهریور) این قانون را برای اجرا، به دستگاهها ابلاغ کرد.