تاریخ: ۱۳:۴۵ :: ۱۳۹۸/۰۲/۲۵
اسکله بندرترکمن به کجا رسید؟

هفته گذشته بود که محیط زیست مازندران طی نامه ای با نصب اسکله پانتونی در بندرترکمن مخالفت کرد. مسئولان محیط زیست مازندران علت این مخالفت را ارائه نکردن طرح از سوی سازمان بنادر گلستان اعلام کردند.

به گزارش اقتصادشمالپخش شدن خبر ممانعت نصب اسکله سبک شناور در ساحل بندر ترکمن واکنش هایی را بین مردم به دنبال داشت. مدیر بنادر و دریانوردی گلستان و مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران در برنامه رادیویی گلستان به موضوعات مطرح شده در این خصوص پاسخ دادند.

مدیر بنادر و دریانوردی گلستان در این باره می گوید: در گلستان تنها دو سه پست اسکله چوبی داریم که تقریبا ناایمن هستند و استاندار وقت در سفر مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی کشور به استان از وی خواستند که این اسکله های چوبی ناایمن را جمع آوری کنند و در همین راستا مقرر شد که یک پست اسکله پانتونی فلزی برای گلستان جهت استفاده در شهرهای بندر گز و بندرترکمن خریداری شود. این اسکله خریداری و از جنوب کشور به گلستان منتقل شد.

اله یار اسعدی با اشاره به اینکه ساماندهی سواحل و جزایر کشور بر عهده سازمان بنادر بیان کرد: با توجه به اینکه مدیریت محیط زیستی میانکاله و جزیره آشوراده در اختیار استان مازندران قرار دارد، مکاتباتی را برای نصب این اسکله داشتیم. با وجود اینکه برای نصب و راه اندازی این اسکله مشاور و پیمانکار گرفتیم ولی محیط زیست مازندران اعلام کرد که به لحاظ موضوعات زیست محیطی امکان اسکله زدن در بندر ترکمن و بندرگز میسر نیست.

وی با بیان اینکه هدف اصلی از نصب این اسکله ایمن سازی است، تصریح کرد: این اسکله یک اسکله مدرن است و یک ماه گذشته مشابه آن در تالاب انزلی که ملاحظات زیست محیطی آنجا نیز دارای اهمیت است، نصب و راه اندازی شد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران در این باره می گوید: حساسیت زیستگاهی و زیست بومی مجموعه ذخیره گاه زیست کره میانکاله بر کسی پوشیده نیست. طبق قانون تالاب ها هر عملی که در این محدوده انجام شود باید مطالعات لازم صورت گیرد و مجوزات لازم اخذ شود.

حسینعلی ابراهیمی کارنامی بیان کرد:‌ ۲۷ اسفند ماه سال گذشته نامه ای را از سازمان بنادر و دریانوردی گلستان درخصوص نصب یک اسکله پانتومی موقت برای سرویس دهی به گردشگران نوروزی داشتیم و ما هم با آن موافقت کردیم مشروط بر اینکه پس از پایان فصل گردشگری در ۲۵ فروردین ماه جمع آوری شود.

وی ادامه داد: بعد از این مدت دیدم که اتفاقی نیافتاده و اسکله نصب نشده است. بعد از آن مجددا درخواستی داشتند که اسکله نصب شود. این کار مستلزم این بود که طرح و برنامه ای را به ما بدهد ولی تنها یک مکاتبه صورت گرفت. با توجه به اینکه الان یک اسکله در محل وجود دارد، با نصب هر گونه اسکله جدید با وجود تمام محاسنی که دارد، به این صورت موافق نیستیم مگر اینکه طرحی ارائه و همه موارد در آن قید شود و بعد درخصوص آن تصمیم می گیریم.

ابراهیمی به مرتبط کردن این موضوع به مازندرانی و گلستانی بودن در برخی از شبکه های مجازی واکنش نشان داد و گفت: گلستان هم استان بنده است و هر اتفاقی که گلستان و مازندران رخ دهد برای من محیط زیستی هیچ فرقی ندارد. هر خدماتی که نیاز باشد حتما با گلستانی ها همکاری می کنیم همانگونه که تاکنون همکاری داشتیم. در محیط زیست اعتقاد داریم که عملکرد ما نقطه ای است اما اثرات آن حتما فرا نقطه ای است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران درخصوص ایجاد جاده دسترسی به اسکله در بندرترکمن،‌ گفت: به ما اعلام کردند که این جاده برای پشتیبانی از طرح گردشگری آشوراده است در حالی که این موضوع در طرح نیامده بود.

مدیر بنادر و دریانوردی گلستان در بخش دیگر سخنان خود گفت:‌ بدلیل اینکه از اواخر اسفند ماه استان گلستان درگیر سیل شد و با توجه به اهمیت امدادرسانی به سیل زدگان، تمامی امکانات در این موضوع متمرکز شد و نصب اسکله موقت در ایام نوروز انجام نگرفت.

اسعدی بیان کرد:‌ در حال حاضر قصد داریم برای تابستان این اسکله موقت را نصب کنیم تا گردشگرانی که به این منطقه می آیند از آن استفاده کنند. ما برای نصب اسکله دائم مشاور گرفتیم و قطعا با نگاه زیست محیطی این مسئله را دنبال می کنیم ولی این اسکله موقت تنها برای دو سه ماه تابستان نصب خواهد شد. ما برای نصب این اسکله جایی را تخریب نخواهیم کرد و ساخت و سازی نخواهیم داشت. ما خودمان متولی جلوگیری از ساخت و ساز غیرمجاز در سواحل هستیم و این یک اسکله موقت پانتومی شناور است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران هم در بخش دیگری از صحبت های خود با تاکید بر اینکه اجرای هر اقدامی در این منطقه نیازمند داشتن طرح است، گفت:‌ دلیل این امر این است که در سالهای آینده با تغییرات احتمالی مدیریتی، کسی ادعا نکند که اقدامات اضافه ای انجام دهد.

ابراهیمی یادآور شد: ‌اگر طرح هر چه زودتر ارائه شود ما نیز پیش از تابستان بررسی های مور نیاز را انجام می دهیم و اثرات این اقدام را بر محیط زیست آن منطقه می سنجیم.

مدیر بنادر و دریانوردی گلستان بعد از صحبت های ابراهیمی خاطرنشان کرد:‌ اسکله ای که می خواهیم نصب کنیم یک اسکله موقت پانتونی به طول ۴۸ و عرض دو متر است. ما فقط به دنبال ارائه خدمات بهتر به مردمی که در بندر ترکمن حاضر می شوند، است.

اسعدی بیان کرد:‌ با توجه به اینکه زمان زیادی به تابستان نمانده، از محیط زیست مازندران می خواهیم که با توجه به موقتی بودن اسکله اجازه نصب آن را بدهند و تعهد می کنم که بعد از تابستان جمع آوری شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران در بخش پایانی بعد از صحبت های اسعدی اعلام آمادگی کرد در صورت ارائه سند الزام آور همکاری لازم را در این خصوص داشته باشند.

ایسنا

print

پاسخی بگذارید