استادان دانشگاه و مراکز تحقیقاتی علوم کشاورزی و منابع طبیعی مطرح کردند
واقعیت‌های فاصله بین اسناد تحول و نحوه کشت محصولات کشاورزی در مازندران

استادان دانشگاه های علوم کشاورزی و مراکز تحقیقاتی و پژوهشی وجود فاصله بین اسناد برنامه‌ای با واقعیت آنچه در فعالیت کشاورزی مازندران در حال انجام است را از چالش های اساسی استان عنوان کردند و گفتند که توسعه باید در زمین های کشاورزی از سوی بهره برداران عملیاتی شود، اینکه فقط در اسناد تحولی مطرح شود، دردی را دوا نخواهد کرد.

به گزارش اقتصاد گستر شمال،به گزارش خبرنگار ایرنا، استانداری مازندران همسو با رویکرد دانش محوری و اهتمام به استادان و دانشگاهیان در مدیریت توسعه ای استان، نخستین جلسه مدرن سازی زیر ساخت های بخش کشاورزی این خطه شمالی را امروز دوشنبه با حضور استادان و محققان دانشگاه های علوم کشاورزی و منابع طبیعی، موسسه و مراکز تحقیقاتی در سالن جلسات استانداری برگزار کرد، جلسه ای که در آن شماری از استادان چالش ها و راهبردها را در حوزه کشاورزی دانش بنیان، هوشمند سازی، هواشناسی، اقتصاد کشاورزی و بازار داخلی و خارجی محصولات کشاورزی، منابع آب و خاک، تغذیه گیاهان، تغییر اقلیم و الگوی کشت به بحث و بررسی گذاشتند.

استادان، محققان و پژوهشگران بخش کشاورزی مازندران فاصله و شکاف بین پتانسیل تولیدات کشاورزی و واقعیت مزرعه را بسیار بالا توصیف کردند و نقاط قوت، ضعف و راهکارهای عملیاتی بالفعل کردن پتانسیل‌های کشاورزی این استان را در حضور نماینده عالی دولت در استان را تبیبن و به بحث گذاشتند.

پرداخت هزینه تولید محصولات استراتژیک در مازندران

عضو هیات علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری با بیان این که سند تحول توسعه کشاورزی مازندران تهیه شده است، گفت: این سند تحولی که با همکاری دانشگاه، مراکز تحقیقاتی و دستگاه های اجرایی مرتبط با فعالیت کشاورزی استانن تهیه شده است باید در مزارع عملیاتی شود.

سیداسدالله تیموری نیاسری با بیان این که شرایط امروز کشاورزی مازندران با این همه چالش ها حاصل بی‌توجهی به اصول بهره‌برداری علمی از زمین و منابع طبیعی است، ادامه داد: به طور یقین با عملیاتی شدن این سند تحول در مزرعه شکاف تولید به حداقل خواهد رسید.

ریییس سابق دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی مازندران با ذکر این نکته که تصمیم گیری در فعالیت های کشاورزی درسطح ملی برای مازندران با ضد و نقیض های واقعی استان مواجه است، توضیح داد: درحالی که فعالیت های کشاورزی مازندران در مقوله امنیت غذایی ملی همواره مطرح است، اما در تصمیم گیری ها برای توسعه زیرساخت ها و عملیاتی شدن اسناد و مصوبه های توسعه ای این بخش در این خطه شمالی اهتمام جدی نمی شود.

تیموری ادامه داد: باید به کشاورزی مازندران به لحاظ توسعه زنجیره ای توجه شود، از طرفی بی توجهی ها سبب شد تا زمین های روستاییان به عنوان عوامل تولیدات کشاورزی به فکر شهری شدن مکان خود باشند و همچنین کشاورزی شهری نیز که در دنیا بسیار مورد اهتمام و توسعه عملیاتی پیدا کرده، توجه نشده و بسیار عقب هستیم.

این استاد دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری گفت : باید برای ایجاد فضای سبز کشاورزی شهری برنامه داشته باشیم. زمین های کشاورزی مازندران طی سال های گذشته همواره درحال خرد شدن است، اما در مقوله مکانیزاسیون ماشین آلات متناسب با زمین های خرد و متناسب با شرایط بومی و اقلیمی استان تعریف نشده است.

print

پاسخی بگذارید