
راه اندازی منطقه آزاد تجاری-صنعتی مازندران به عنوان مطالبه ۲ دههای مردم و مسوولان این استان به شمار می رود که اکنون با عزم و همت جدی دولت چهاردهم در فعال سازی این بخش از حوزه تجارت، خبرهایِ خوش آغاز فعالیت آن طی ماههای آینده به گوش می رسد.
به گزارش اقتصاد گستر شمال،بهنقل از ایرنا، مناطق آزاد باهدف جذب سرمایهگذار خارجی و داخلی، ایجاد اشتغال مولد، توسعه صادرات و کسب درآمد ارزی ایجاد شدهاند در همین راستا منطقه آزاد تجاری-صنعتی مازندران با ویژگیهای منحصربهفرد زیرساختی و راهبردی و منطقهای میتواند یکی از مناطق موفق و پیشرو در این زمینه به شمار رود.
منطقه آزاد مازندران با قرار گرفتن در موقعیت ژئوپلتیک و بهرهمندی از ظرفیتهای اقتصادی، طبیعی و اجتماعی این استان از جمله موقعیت جغرافیایی، منابع طبیعی غنی، زیرساختهای بندری و پتانسیل گردشگری، تنوع تجاری در صنعت و کشاورزی، شیلات، فناوری، نیروی انسانی جوان و متخصص و بخش خصوصی توانمند، مزیتهای بسیار خوبی برای کمک به اقتصاد کشور و توسعه صادرات دارد.
بهرهمندی از ۲ بندر استراتژیک امیرآباد و نوشهر که در سال گذشته با عنوان منطقه ویژه اقتصادی در مجموع ۶.۵ میلیون تن تخلیه و بارگیری داشتند و ۶۸ درصد عملکرد بنادر شمالی کشور را به خود اختصاص دادند نشان میدهد که این استان تا چه اندازه ظرفیت اقتصادی برای توسعه اقتصاد دریامحور دارد.
بنادر امیرآباد و نوشهر در کنار منطقه مستعد و با ظرفیت چپکرود و میرود بهعنوان مثلث توسعهای استان با همافزایی ظرفیتها، اعمال مزیتها و معافیتهای قانونی مناطق آزاد و خلق ارزش برای سرمایهگذاران به عنوان مکمل یکدیگر ماموریتها و اهداف تشکیل منطقه آزاد مازندران را عملیاتی میکنند.
منطقه آزاد تجاری – صنعتی مازندران که با هدف توسعه مبادلات تجاری با کشورهای حوزه خزر و CIS تشکیل شد، میتواند با توسعه و تکمیل زیرساختهای سختافزاری و نرمافزاری، لجستیکی، فعالسازی کریدورهای بینالمللی از جمله کریدور نستراک و کریدور کمربند-جاده و جذب سرمایهگذاری جدید در حوزه بندری و دریایی به هاب داد و ستد کالا به دریای کاسپین تبدیل شود.
طرح منطقه آزاد تجاری-صنعتی سه لکهای یا سه نقطهای مازندران که هفتم شهریور ۱۴۰۳ اساسنامه آن با امضای معاون اول رئیسجمهور به وزارت امور اقتصادی و دارایی ابلاغ شد، مجموعا یکهزار و ۶۰۵ هکتار مساحت دارد که در سه نقطه از استان قرار گرفته است. مزایای بهرهمندی از این طرح فقط شامل سه نقطه محدود در بندر امیرآباد با ۱۰۶۰ هکتار مساحت، منطقه ساحلی چپکرود جویبار تا میرود شهرستان بابلسر با ۴۶۱ هکتار مساحت و محوطه بندر نوشهر با ۸۴ هکتار مساحت میشود و ارتباطی به مناطق خارج از این محدودههای بندری ندارد.