مجلس ایران از ۲۹۰ نماینده بین ۲۸۰حوزه انتخابیه تشکیل می شود که سهم استانهای شمالی از۲۹۰ نماینده در مجلس شورای اسلامی تعداد ۳۲ نفر است .
سه استان شمالی ایران دارای ۲۶حوزه انتخابیه هستند که استان گیلان با ۱۱ حوزه انتخابیه و ۱۳ نماینده در رتبه اول ، مازندران با ۹ حوزه انتخابیه و ۱۲ نماینده در رتبه دوم و استان گلستان با ۶ حوزه انتخابیه و ۷ نماینده در رتبه سوم قرار دارند .
روند رای گیری از ساعات اولیه صبح امروز آغاز شده است و شماری از رای دهندگان شمالی به پای صندوق های رای رفته اند و نامزدهای مورد نظر خود را انتخاب کرده اند .
مخاطبان اقتصاد شمال در استانهای شمالی از تفاوت موجود در این دوره از انتخابات مجلس نسبت به دوره های قبل می گویند و آن را ناشی از باور نداشتن مردم به شعارهای نامزدهای انتخاباتی می دانند .آنان می گویند بسیاری از شعارهای این نامزدها غیر قابل باور است و نتوانسته است آنان را پای صندوق های رای بکشاند .
زهرا یکی از مخاطبان اقتصاد شمال که برای پیشگیری از مبتلا شدن به ویروس کرونا دستکش و ماسک دارد و در رای گیری شرکت کرده است دلیل شرکت در انتخابات را تنها رای نیاوردن یک فرد خاص به عقیده خود تندرو می داند او می گوید دوست ندارد افرادی این چنین برای او قانونگذاری کنند هر چند او به خوبی منظور خود را از واژه تندرو برایمان نگفته است .
قاسم یکی دیگر از مخاطبان اقتصاد شمال نیز در گفتگو با ما می گوید به یکی از اسامی نامزدهای یکی از ائتلاف ها رای داده است و می خواهد نامزد مورد نظر وی رئیس جمهور را برکنار کند .
ابوالفضل اما نظر دیگری دارد وی می گوید هر فردی که از سوی شورای نگهبان تایید شده است مطمئنا ملاک های لازم برای انتخاب شدن را دارد برای همین او حتما به کاندیدی که می خواهد رای می دهد .ابوالفضل می گوید رای دادن مانند این است که خودت بر سرنوشت خودت حاکم باشی و این امر نباید تضعیف شود زیرا کشور ما جمهوری است وباید رای داد تا نظر اکثریت ملاک قرار گیرد.
هر چند هر یک از رای دهندگان با امیدها و آرزوهای متفاوتی پای صندوق های رای و انتخاب سرنوشت خود حاضر می شوند که این روزها به وفور رفتارهای خلاف قانون را از سوی برخی نامزدهای انتخاباتی دیده ایم و بارها از خود پرسیده ایم کسانی که خود قانون را رعایت نمی کنند آیا می توانند قانونگذاران خوبی باشند ؟؟