جنگلبانان در حالی هر بار مورد حمله بیرحمانه قاچاقچیان چوب قرار میگیرند که بسیاری از آنها حق استفاده از اسلحه و تجهیزات دفاعی ندارند.
به گزارش اقتصاد گستر شمال ،علوی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران منطقه ساری در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان با بیان اینکه تعداد جنگلبان بر اساس متوسط جهانی برای هر هزار هکتار یک جنگلبان نیاز است، گفت: این تعداد اکنون در مازندران وجود دارد، اما با یک چالش روبرو است.
او افزود: اداره کل منابع طبیعی با توجه به اجرای طرح تنفس جنگل و توقف بهره برداری، نیروهای شرکتهای مجری طرح را برای جنگلبانی در قالب شرکتهای حفاظتی به خدمت گرفته شوند، اما این نیروهای تخصصی نیستند.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران منطقه ساری ادامه داد: تخصص برخی از این نیروها بهره بردار یا راهسازی است و تخصصهای لازم برای جنگلبانی را ندارند.
علوی افزود: پراکنش این نیروها در استان نیز مناسب نیست بگونهای که در شرق مازندران بیشتر از متوسط جهانی نیروی جنگلبان است اما در غرب استان و شرق هراز برای هر ۲۰ هزار هکتار یک نیرو داریم.
او افزود: امکان جابجایی و انتقال نیروها از شرق به غرب نیز وجود ندارد.
تلاش برای جایگزینی نیروهای متخصص جنگلبان
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران منطقه ساری ادامه داد: در جایگزین کردن نیروها قصد داریم از این پس از نیروهای متخصص جوان استفاده کنیم.
علوی با اشاره به کمبود نیروی متخصص جنگلبان در استان گفت: تقاضا برای بکارگیری نیروهای متخصص جنگلبان داده شد اما با توجه به محدودیتها باید منتظر تصمیمات ملی بود.
او با بیان اینکه ما هم همانند همه ادارات تابع قوانین کشوری هستیم ومیزان بودجه و حقوق نیز تابع قانون کار و استخدامی است، افزود: با تلاش توانستیم فوق العاده ویژه همکاران را تا ۵۰ درصد افزایش دهیم و سختی کار نیز از آذرماه برقرار شد.