اظهارات جنجالی قرائتی در همایش با خبرنگاران
تاریخ: ۱۵:۲۶ :: ۱۳۹۷/۱۰/۱۹
کسانی که خبرهایی در جامعه منتشر می‌کنند که زلزله در جامعه ایجاد شود، باید آن‌ها را تکه تکه کرد

رئیس ستاد اقامه نماز گفت: کسانی که خبرهایی در جامعه منتشر می‌کنند که زلزله در جامعه ایجاد شود، باید آن‌ها را تکه تکه کرد.

به گزارش اقتصاد شمال ، خبرنگار حوزه معارف اسلامی گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، حجت‌الاسلام‌ والمسلمین محسن قرائتی،  در همایشی که با حضور خبرنگاران و مدیران روابط عمومی ادارات مختلف در تالار ابن‌سینا دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد، رسالت خبرنگاران در قرآن کریم را تبیین کرد.

وی به بیان برخی معیارهای قرآنی در انتشار خبر اشاره کرد و گفت: خبرنگار باید چیزی را که می‌نویسد واقعیت داشته باشد، نباید به خبرهای غیرواقعی اعتنایی کرد، بنابراین اخبار باید موثق و مستند باشند.

رئیس ستاد اقامه نماز تصریح کرد: طبق آیات قرآنی اگر فرد فاسقی خبری را برای شما آورد باید درباره آن تحقیق کرد، اما در عصر حاضر حتی اگر فرد عادل خبری را ذکر کرد تحقیق کنید، ممکن است برخی افراد کلاه سر او گذاشته باشند. از این‌رو اگر می‌خواهید بدانید که خبری یا رسانه‌ای درست عمل می‌کند، نگاه کنید که عادل است یا فاسق؟

وی با بیان اینکه خبر باید مفید باشد، از این‌رو هر خبری گفتنی نیست، ادامه داد: برخی اخبار و مطالب تکراری و بیهوده‌اند، همچون کلمات مترادف که برخی بیان می‌کنند، امروز کارها و بودجه‌های موازی زیادی انجام می‌شود که اگر حذف شود خدشه‌ای وارد نمی‌شود، بنابراین از بیان اخبار لغو دوری کنید.

به بهانه شفاف‌سازی هر سخنی را در جامعه بیان نکنید

قرائتی گفت: در قرآن داریم که هر خبر را به هرکسی نگویید، یعنی اینکه اگر خبری را نقل می‌کنید و آن خبر باعث می‌شود که دشمنان علیه آن نقشه‌کشی کنند، آن را بیان نکنید، برخی حرف‌ها و خبرهای را با عنوان شفاف‌سازی نقل می‌کنند که هیچ ضرورتی در بیان این نوع خبرها وجود ندارد.

وی دوری از توهین و افترا به دیگران را از دیگر توصیه‌های قرآنی به خبرنگاران و اهالی رسانه دانست و یادآور شد: حتی قرآن می‌فرماید که به بت‌پرستان فحش ندهید، برای اینکه آن‌ها هم عصبانی می‌شوند و به شما فحش و ناسزا می‌گویند، این نکته قرآنی به ما می‌آموزد که نباید دشمن را تحریک کرد و سوژه به دست آنان داد.

استاد اخلاق حوزه علمیه با بیان اینکه اگر در اخبارتان تیتری انتخاب کنید که سبب شود دشمن سوژه‌سازی کند، این مخالف قرآن است و هرگز از نگاه قرآنی این نوع تیتر زدن پذیرفتنی نیست، تأکید کرد: اخبار باید یقینی باشند، اخباری که ظن و گمان در آن وجود دارد و تحلیلی است آن را بیان نکنید، بسیاری از تحلیل‌های سیاسی به‌جایی پایبند نیستند. سوءظن نداشته باشید و با نگاه سوءظنی خبر منتشر نکنید.

وی تصریح کرد: با سوءظن قلم‌به‌دست نگیرید. حق تجسس ندارید، غیبت هم نکنید، نوشتن و گفتن هر دو یک حالت را دارد. متأسفانه برخی به بهانه کسب درآمد به نقل اخبار دروغ دست می‌زنند. تمسخر و دوری از این رذیله اخلاقی از دیگر نکاتی قرآنی است که رسانه‌ها باید به آن عمل کنند همچنین به تحقیر دیگران نپردازند.

قرائتی خاطرنشان کرد: کسانی که خبرهایی در جامعه منتشر می‌کنند که زلزله در جامعه ایجاد شود و باعث فرو ریختن عقاید افراد می‌شود، در قرآن داریم که آن‌ها را باید تکه تکه کرد، زیرا این‌ها باعث دلهرگی در مردم شده‌اند و امنیت عمومی را برهم زدند و سبب سلب آرامش دیگران شده‌اند.

وی در پایان گفت: تمام ادیان الهی بر این اعتقادند که اگر کسی دل مردم را خالی کند و زلزله در مردم ایجاد کند و سبب ناآرامی در میان مردم شود، باید با آن‌ها به‌شدت برخورد کرد، مختص اسلام نیست و نشانه خشونت نیز به شمار نمی‌آید.

print

پاسخی بگذارید