
تدوین لایحه بودجه ۱۴۰۴ در شرایط کنونی باید براساس اصول علمی، اقتصادی و منطبق با اهداف برنامه هفتم توسعه باشد.
به گزارش اقتصاد گستر شمال، مجید رضایی :توسعه یافتگی استانها وابستگی مهمی به توسعه یافتگی کشور دارد همانطور که علم توسعه اشاره می کند ازتفاوتهای عمده کشورهای توسعه یافته و نیافته این است که سطح درآمد ملی در کشورهای گروه اول بیشتر از گروه دوم است از طرف دیگر میزان جمعیت در کشورهای توسعه یافته کمتر از توسعه نیافته است به همین خاطر از لحاظ درآمد سرانه تفاوت زیادی بین این گروه از کشورهای جهان وجود دارد. رشد اقتصادی مستمر از شاخص های مهم توسعه محسوب می شود و اگر اقتصاد در کشوری پیوسته رشد یابد تاثیر مثبت اقتصادی آن در همه استانها قابل مشاهده خواهد بود و موجب بالا رفتن سطح زندگی مردم و کاهش میزان فقر در جامعه خواهد شد.
استان مازندران سالها بواسطه قوانین دست و پاگیر از صنعتی شدن جا مانده بود و توجه به بخش صنعت در آن تنها چند سالی است که رونق اندکی گرفته است .
سیاست اقتصادی کشورباید گونه ای باشد که با افزایش تولید ،توزیع مناسب و عادلانه درآمد همه استانها از مواهب مثبت رشد اقتصادی بهره مند شوند و نگاه تبعیض آمیزی در آن مشاهده نخواهد شد.
اما متاسفانه مازندران نیز بواسطه عدم مدیریت مطلوب بر ذخایر و داشته های خدادادی با مشکلات عدیده حل نشده ای مواجه شده است که گریبان استانهای دیگر را نیز گرفته است اماچون مازندران یکی از استانهای مهم گردشگری کشور می شود و جمعیت شناور و گردشگر درآن بسیار زیاد است به همین خاطر توجه در امر بودجه گذاری در آن باید به صورت ملی صورت گیرد و مشکلات این استان نباید همچون استانهای دیگر نگریسته شود.
اگر کشور ما بخواهد تا سال ۲۰۵۰درآمد خود را به سطح کشورهای صنعتی برساند باید اقتصاد خود را رشد دهد و این امر میسر نخواهد بود جز مدیریت مناسب وبالا بردن بهره وری و جلوگیری از روزنه های فسادی که مانع از سلامت اداری و کاری می شوند.
نکته مهم این گفتار بر این امر تاکید می کند که ما هنوز از قافله رشد اقتصادی بنا بر مشکلاتی که وجود دارد عقب هستیم و به همین خاطر این موضوع بر روند رشد و توسعه استانها بخصوص استان ما مازندران تاثیرگذاشته است هر چند مدیران استانی می توانند با رعایت استانداردهای توسعه ای گامی هر چند کوچک برای این استان مظلوم بردارند .