مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گیلان با اشاره به لزوم تامین کودهای مورد نیاز باغهای چای استان در سال زراعی جاری ، بر لزوم توزیع بر اساس نقشه حاصلخیزی خاک هر منطقه در راستای مصرف بهینه و متوازن کود (NPK) تاکید کرد.
به گزارش سه شنبه روابط عمومی شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گیلان ، صالح محمدی افزود: نقشه حاصلخیزی خاک توسط پژوهشکده چای برای مناطق چایکاری استان تهیه و ابلاغ و بر اساس تاکید فنی کارشناسان ادارات چای به کارگزاران تامین و توزیع کننده کود بخش چای اجرا می شود.
وی با بیان اینکه در استان گیلان ۱۳ کارگزاری اختصاصی چای جهت تامین،توزیع و فروش کود و همچنین ارائه خدمات مشاوره ای تغذیه ای به چایکاران فعالیت می کنند.
بر اساس این گزارش شهرستان های رودسر، لنگرود، املش، لاهیجان، سیاهکل، آستانه اشرفیه، رشت، شفت، رضوانشهر، صومعه سرا و فومن مناطق کشت چای هستند که از شرق تا غرب استان گسترش یافته است.
به گفته محمدی درهمین راستا شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گیلان برنامه ریزی برای تامین و توزیع به موقع کود مورد نیاز ۵۲ هزار خانوار چایکار استان با ۱۳ کارگزاری تعاونی و خصوصی با سهمیه قریب به ۷ هزار و ۶۵۲ تن انواع کودهای کشاورزی اصلی و یارانه ای و همچنین کودهای غیر یارانه ای را اولویت های کاری قرار داده است.
استان های گیلان و مازندران بیش از ۵۰ هزار خانوار چایکار و حدود ۲۸ هزار هکتار باغ چای دارد در این میان ۹۰ درصد باغهای چای در استان گیلان و ۱۰ درصد در استان مازندران قرار دارد.
لاهیجان در ۴۰ کیلومتری شرق مرکز استان گیلان واقع شده و سازمان چای و پژوهشکده چای کشور در این شهرستان قرار گرفته است.