تاریخ: ۱۳:۴۲ :: ۱۳۹۷/۰۸/۲۴
کینه شخصی بن سلمان از حاج قاسم چیست؟

در این گزارش به موضوع کینه دیرینه محمد بن سلمان از سردار سلیمانی پرداخته شده است.

به گزارش اقتصاد شمال ،روزنامه آمریکایی نیویورک‌تایمز در گزارشی که روز ۱۱ نوامبر منتشر شد، فاش کرد برخی مقامات اطلاعاتی نزدیک به محمد بن‌سلمان، ولیعهد سعودی سال گذشته برنامه‌ریزی‌هایی برای ترور سردار قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی داشته‌اند. آنطور که نیویورک‌تایمز اشاره کرده، مقامات وابسته به بن‌سلمان از تعدادی از تجار خواسته بودند با پوشش شرکت هایشان برای ترور حاج قاسم سلیمانی اقداماتی را انجام بدهند.
حاج قاسم سلیمانی مرد اول امنیت خاورمیانه است و در نگاه اول اوست که در سرتاسر این منطقه حساس جهان تاکنون طرح‌های عبری، غربی و عربی زیادی را به شکست کشانده و طبیعی است که مقامات سعودی او را دشمن اصلی خود در منطقه بدانند. همچنانکه پرونده سوریه که عربستان همه اعتبار سیاسی و نظامی خود را در آن خرج کرد، به تنهایی کفایت می‌کند که مجموع خاندان سعودی برای ترور سردار سلیمانی اجماع داشته باشند!
اما در این میان محمد بن سلمان یک کینه شخصی بزرگ از حاج قاسم به دل دارد؛ در اینباره بخوانید:
۱: بن سلمان از پرونده «معامله قرن» کنار گذاشته شده است. این پرونده اگر به سرانجام می‌رسید اینک پادشاهی بن سلمان نیز قطعی و تضمین شده در اختیارش از طرف آمریکا تقدیم میشد.
۲: برخی شواهد نشان می‌دهد حضور سیاسی بن سلمان در معادلات داخلی سعودی نیز کم رنگ شده است. در همین چند هفته اخیر حداقل دو پروژه ملی – پروژه نیوم و پروژه بزرگترین قطار شهری غرب آسیا که جده را به مدینه متصل می‌کند– در حالی افتتاح شد که خبری از بن سلمان نبود.
۳: کار به جایی رسیده که محمد بن سلمان که محبوب‌ترین و مورد اعتمادترین پسر ملک سلمان از آغاز دوران جوانی تا کنون محسوب میشده، زمزمه‌های از تردید‌های پادشاه عربستان درباره میزان اختیارات او در جایگاه ولیعهد به رسانه‌ها نیز کشیده شده است.
۴:، اما برای روشن شدن موضوع باید ۲۶ مارس ۲۰۱۵ را به خاطر آورد، که بن سلمان در جایگاه وزیر دفاع عربستان سعودی خبرنگاران را با تکبر دعوت کرد که به اتاق جنگ عربستان بیایند و آغاز جنگ بر علیه یمن را به دنیا مخابره کنند. آن روز بن سلمان محاسباتش این بود که طی مدت کوتاهی با سرکوب انصارالله و نفوذ سریع به خاک یمن از خود یک چهره موفق منطقه‌ای و بین المللی خواهد ساخت. به ظن او جنگ یمن می‌توانست دلیلی باشد برای اثبات لیاقت وی هم به آمریکایی‌ها و هم به شاهزادگان داخل عربستان سعودی. بن سلمان با جنگ یمن می‌خواست به آمریکایی‌ها پیام بدهد که می‌توانند بر روی جسارت و اقتدارش برای منطقه خاورمیانه حساب ویژه باز کنند. ضمن اینکه بن سلمان با دستاورد‌های فوری در یمن به دیگر کشور‌های خلیج نیز این پیام را می‌رساند که از این به بعد با یک چهره کاریزماتیک در دربار سعودی روبه رو خواهند بود.
۵: یمن آنقدر برای بن سلمان مهم بود که اینک مشخص شده یکی از گمانه زنی‌های جدی درباره علت قتل فجیع خاشقجی، تصمیم این روزنامه‌نگار برای افشاگری از اقدامات بن سلمان در جنگ یمن بوده است. دیلی اکسپرس، چاپ لندن در مقاله‌ای به نقل از یکی از نزدیکان جمال خاشقجی، روزنامه نگار کشته شده عربستانی نوشت: او در صدد افشای جزئیات استفاده عربستان سعودی از جنگ افزار‌های شیمیایی در جنگ یمن بود. اکسپرس در تکمیل این گزارش، به نقل از یکی از دوستان خاشقجی نوشت: او [خاشقجی]در شرف دستیابی به اسنادی بود که ثابت می‌کرد، دولت ریاض در یمن از تسلیحات شیمیایی استفاده کرده است. این در حالیست که خاشقجی چندی قبل در روزنامه «واشنگتن پست» از بن سلمان خواسته بود جنگ پر هزینه یمن را پایان دهد. وی در این مقاله آورده که عربستان باید جلوی ضرر‌های ناشی از نبرد یمن که ۴ سال به درازا کشیده است را بگیرد. این نبرد امنیت ملی و چهره عربستان در جهان اسلام را مخدوش کرده است.
۶: اینک بیش از ۴۳ ماه از جنگ یمن می‌گذرد. هیچکدام از اهداف بن سلمان نه تنها محقق نشده بلکه الان یمن به بلایی بزرگ برای او تبدیل شده است. هر سه بند اول دراین نوشته نیز از تبعات مستقیم جنگ یمن می‌باشد. الان مشخص شده که یمن نمونه بارز جاه طلبی و بی تدبیری یک شاهزاده جوان و کم تجربه به نام محمد بن سلمان است.
همچنین پرونده یمن به محل اختلاف شاهزاده‌های سعودی با ولیعهد تبدیل شده است. از ابتدای جنگ تا کنون ۶۰٫۰۰۰ خمپاره و ۲۰۰موشک بالستیک وارد مرز‌های عربستان شده است؛ هیچگاه شاهزاده‌های سعودی اینقدر احساس ناامنی نداشته‌اند. فشار اقتصادی جنگ یمن نیز دیگر به عربستان علنی شده و علایم خود را پدیدار کرده است. هر روز منابع غربی لیست جدیدی از هزینه‌های نجومی عربستان در جنگ یمن مننشر می‌کنند. عربستانی‌ها برای اولین بار پس از سال‌ها مجبور شده اند که وام خارجی بگیرند و سرمایه گذاری خارجی در این کشور نیز مبتلا به تبعات جنگ یمن شده است. به اعتقاد گارشناسان اقتصادی کسری بودجه این کشور نیز ۵۲ میلیارد دلار ارزیابی شده است.
در همین راستا آژانس تحقیقاتی «یورونیوز» در گزارشی نوشته: وام گرفتن مداوم دولت سعودی سه دلیل دارد که بزرگترین دلیل آن، هزینه گزاف جنگ عربستان علیه یمن است که ماهانه شش میلیارد دلار برآورد می‌شود. به همین دلیل گفته می‌شود عربستان به سبب این جنگ بسیاری از ذخایر نقدی و غیر نقدی خود را از دست داده است.
عربستان در جنگ نیابتی و مسقیم زیادی در طول سالیان گذشته در منطقه حضور داشته، ولی هیچکدام به اندازه یمن تبعات تبلیغاتی جهانی بر علیه این کشور به همراه نداشته است. دنیا اکنون بن سلمان را مسئول قتل هزاران زن و کودک و همچنین عامل اصلی قحطی و سو تغذیه میلیون‌ها یمنی می‌داند. سازمان ملل این جنگ را به عنوان بدترین بحران انسانی جهان توصیف کرده است. کار به جایی رسیده که احمد بن عبدالعزیز برادر کوچکتر پادشاه عربستان به صورت علنی در جواب برخی از معترضین گفته است که یمن محصول اقدامات بن سلمان است نه خاندان سعودی!
در هر صورت مجموع این شواهد یعنی اینکه در داخل و در خارج سرمایه گذاری برای پادشاهی بن سلمان با خطر تردید و هزینه‌زا بودن مواجه شده است.
۷:، اما همه اتفاقات یمن را بن سلمان از چشم حاج قاسم سلیمانی می‌بیند. از منظر شاهزاده جوان سعودی، سردار سلیمانی است که با مدیریت رزمندگان شجاع یمن – بخوانید لشکر پابرهنگان شجاع- این همه بلا در اطراف تاج و تختش گردآورده است. قاسم سلیمانی از دل جنگ یمن یک حزب الله جدید بوجود آورده که نه تنها میزان تفنگدارانش با حزب الله لبنان نیز قابل قیاس نیست بلکه بسیاری از ارتش‌های بزرگ عربی را نیز پشت سر گذاشته اند. بن سلمان هربار که به پرونده یمن و تبعات آن بنگرد، نمی‌تواند از نقش فرمانده سپاه قدس بگذرد…
منبع: جهان نیوز
print

پاسخی بگذارید