تاریخ: ۲۰:۴۰ :: ۱۳۹۹/۱۱/۰۵
۱۵ درصد از اراضی شالیزاری گیلان زیر شخم زمستانه رفت

رئیس سازمان جهادکشاورزی گیلان گفت: شخم زمستانه تاکنون در ۱۵ درصد از ۲۳۸ هکتار اراضی شالیزاری استان انجام شد.

مسعود الماسی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با تاکید بر ضرورت توجه شالیکاران به انجام شخم زمستانه در مزارع برنج اظهار داشت: افزایش حاصلخیزی خاک، صرفه‌ جویی در میزان مصرف آب و کاهش جمعیت برخی آفت‌ های برنج و غنی سازی خاک از جمله فواید شخم زمستانه است.

وی با بیان اینکه شخم زمستانه موجب از بین رفتن پناهگاه زمستانی آفت‌ ها به‌ ویژه کرم ساقه خوار برنج می‌ شود، اضافه کرد: علاوه بر آن انجام این شخم موجب ذخیره رطوبت، افزایش محصول، استفاده بهینه از نزولات جوی و سلامت محصول می شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان خاطر نشان کرد: همچنین این شخم، لاروها و حشراتی را که برای زمستان گذرانی به لایه عمقی‌تر خاک رفته‌ اند، در معرض هوای سرد قرار داده و از بین می برد و آفات نباتی شامل کرم ساقه خوار برنج با این روش کنترل می شوند.

۶۵ درصد اراضی شالیزاری استان با استفاده از روان آب ها از شرایط انجام شخم زمستانه برخوردارند.

شخم اول اراضی شالیزارهای استان گیلان که به منظور آماده کردن زمین برای شخم های بعدی صورت می گیرد، معمولا از دی ماه هر سال آغاز و تا اردیبهشت ماه سال آینده ادامه می یابد، پس از شخم اول، عملیات شخم دوم که به آن دوباره گفته می شود از اردیبهشت ماه به منظور آماده کردن اراضی شالیزاری برای نشاکاری انجام می شود.

گیلان بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و با کیفیت برنج در کشور به شمار می آید که با ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری، رتبه اول کشور را از لحاظ سطح زیرکشت و همچنین رتبه دوم تولید برنج را به خود اختصاص داده است.

ارقام هاشمی، علی کاظمی، صدری، حسنی و دیلمانی جزو رقم‌ های کیفی و ارقام گوهر و سپیدرود جزو رقم‌های پرمحصول است که در شالیزارهای گیلان کشت می‌شود، بیشترین رقم‌ های کشت شده برنج در این استان، رقم‌های کیفی هاشمی و علی کاظمی است که افزون بر ۸۵ درصد محصول برنج گیلان را شامل می‌شود.

بیشترین اراضی شالیکاری استان نیز در شهرستان‌های رشت و صومعه سرا واقع است.

print

پاسخی بگذارید