تاریخ: ۱:۴۰ :: ۱۳۹۷/۱۱/۱۹

پنج‌شنبه ۱۹ بهمن ۱۳۵۷؛ بیعت همافران و افسران نیروی هوایی با امام خمینی و پیوستن آنها به انقلاب مردم ایران، مهم‌ترین خبر امروز بود.

سرویس سیاسی اقتصاد شمال ،امروز هزاران نفر از همافران نیروی هوایی ارتش با حضور در محل اقامت امام خمینی با ایشان دیدار کرده و در محضر رهبر انقلاب اسلامی سلام نظامی دادند. هزاران نفر از نیروهای نظامی امروز به همراه دیگر اقشار مردم در خیابان‌ها تظاهرات کردند و با وجود اینکه اعلام شده بود امام خمینی امروز برنامه ملاقات نخواهند داشت نظامیان از جمله همافران پیش از حضور در تظاهرات با حضور در محل اقامت ایشان با سلام نظامی به رهبر انقلاب ادای احترام کرده و همبستگی خود را با انقلاب مردم ایران اعلام کردند. با وجود اینکه عکس این دیدار در روزنامه کیهان منتشر شد اما ستاد ارتش، عکس روزنامه کیهان مبنی بر رژه افسران نیروی هوایی در مقابل حضرت امام را تکذیب کرد.

امام خمینی در این دیدار خطاب به ارتشیان فرمودند: درود بر شما که قدر نعمت خدا را دانستید و به دامن قرآن پیوستید. من امیدوارم سایر افرادی که در آن خدمت هستند آنها هم وظیفه خودشان را بفهمند و به ملت بپیوندند. ما صلاح شما را می‌خواهیم. ما می‌خواهیم که شماها آزاد باشید. ما می‌خواهیم که مملکت را شما مستقل کنید. ما می‌خواهیم دیگر کسانی که می‌خواهند در شما تصرف کنند اینها نباشند و دست اجانب کوتاه باشد. خداوند نصرت به همه شما عنایت کند.

در خیابان‌های تهران هم تظاهرات میلیونی مردم در حمایت از مهندس بازرگان به عنوان نخست‌وزیر دولت موقت منتخب امام برگزار شد. مردم در این تظاهرات شعار “خمینی خمینی تویی مجری قرآن بازرگان بازرگان نخست‌وزیر ایران” و “درود بر خمینی سلام بر بازرگان” و … سر دادند. تظاهرات در سایر شهرهای کشور هم به همین نحو برگزار شد. مردم شهرهای شیراز، آباده، خرمشهر، اهواز، شاهرود، مشهد، گنبدکاووس، فریدون‌کنار، چالوس، ارومیه، یزد، آمل، ایلام، زنجان، قم، دزفول، جهرم، لنگرود، بابلسر، اردبیل، سبزوار، رفسنجان، اصفهان، بوشهر، خوی، بندر گز، مسجد سلیمان، آبادان، کرمان، رودسر، رامسر، اراک، بابل، کاشان، بندرعباس، نیشابور، نهاوند قزوین و… هم مانند مردم تهران در تظاهرات صدها هزارنفری حمایت خود را از دولت بازرگان اعلام کردند. این تظاهرات یکی از عظیم‌ترین تجمعات در حمایت از انقلاب اسلامی به حساب می‌آمد.

در پایان راهپیمایی امروز قطعنامه‌ای مردمی در هفت بند قرائت شد. در بخشی از این قطعنامه آمده است: ما از همه نیروهای انتظامی، ارتش، ژاندارمری و شهربانی می‌خواهیم که هرچه زودتر مراتب اطاعت خود را از مهندس بازرگان و دولت او که مورد تأیید ملت است اعلام کنند.

امام خمینی در دیدار گروهی از مردم، از راهپیمایی‌های صورت گرفته در حمایت از دولت موقت تشکر کرده و در یک نطق کوتاه و زنده تلویزیونی، ضمن آرزوی موفقیت برای کارکنان رسانه‌های گروهی فرمودند: دستگاه‌هایی در این قسمت بوده و هست که بایستی در خدمت مردم می‌بودند، ولی رژیم غاصب از آن‌ها در راه هدف‌های نامشروع استفاده کرده است.

امروز کانون وکلا اعلام کرد که هنوز چهار نفر از همافران در بازداشت بسر می‌برند. این در حالیست که دیروز نیروی هوایی اعلام کرده بود که کلیه همافران بازداشت‌ شده آزاد شده‌اند. همچنین امروز اعلام شد که کارکنان ۱۱ وزارتخانه و بسیاری از مؤسسات دولتی در ۴۸ ساعت گذشته حمایت خود را از مهدی بازرگان اعلام کرده‌اند و فقط از دولت موقت اطاعت خواهند کرد. کمیته مشترک کارکنان مناطق نه‌گانه خطوط لوله و مخابرات صنعت نفت ایران در اعلامیه‌ای پشتیبانی خود را از دولت بازرگان اعلام کردند. در سنندج هم یک ژاندارم در برابر ساختمان رادیو تلویزیون کردستان به ضرب گلوله کشته شد. در گرگان هم دو نفر از جوانان عضو کمیته انتظامات این شهر بر اثر تیراندازی نیروهای انتظامی جان خود را از دست دادند و دو جوان دیگر مجروح شدند.

از طرفی منابع آگاه خبر دادند که بعد از راهپیمایی امروز ملاقاتی بین مهدی بازرگان نخست‌وزیر امام و شاپور بختیار نخست‌وزیر شاه و فرماندهان نظامی برگزار شده است. گفته می‌شود فرماندهان ارتش به این نتیجه رسیده‌اند که مصلحت ارتش جزئی از مصلحت کشور است و بهتر است در جنگ قدرت میان بازرگان و بختیار بی‌طرف بمانند.

ارتشبد عباس قره‌باغی رئیس ستاد بزرگ ارتشتاران هم در صحبت‌هایی در ستاد مشترک دانشگاه پدافند ملی اظهار کرد که باید سعی کنیم چون گذشته عملاً دخالتی در سیاست نداشته باشیم.

همچنین شاپور بختیار صبح امروز در گفت‌وگویی با خبرنگاران عنوان کرد: در مقابل هیتلر، رضاشاه و شاه ایستادگی کرده‌ام و در مقابل آیت‌الله خمینی و بازرگان نیز مقاومت خواهم کرد. پیش و پس از انتخاب بازرگان به نخست‌وزیری دولت موقت آیت‌الله خمینی، با او تماس داشته‌ام و هر نوع مذاکره‌ای را با او می‌پذیرم. فرق من با بازرگان این است که من می‌توانم آزادانه‌تر عمل کنم اما بازرگان نمی‌تواند.

نخست‌وزیر شاه در ادامه بیان کرد: اگر انتخاباتی آزاد به لغو رژیم سلطنتی منتهی شود گردن خواهم نهاد. کشور به مدت ۲۵ سال دستخوش دیکتاتوری بوده و اکنون باید به پایان برسد.

برخی منابع امروز از خروج علی امینی و جعفر شریف‌ امامی نخست‌وزیران اسبق از ایران خبر دادند.

امام خمینی هم امشب در حدود ساعت ۲۲، بدون اطلاع قبلی به اتفاق فرزندان و همراه با محافظان خویش به حرم حضرت عبدالعظیم (ع) مشرف شدند. خادمان حرم که از ورود امام آگاه شده بودند، بلافاصله درهای صحن را بستند و در رواق مطهر به ایشان خیر مقدم گفتند. امام خمینی در مدخل حرم به نماز ایستادند و پس از ادای نماز و زیارت حضرت عبدالعظیم، به زیارت امام‌زاده حمزه (ع) مشرف شدند. مردم که متوجه حضور امام شده بودند، خیابان‌ها را پر کردند و به دادن شعار پرداختند. پس از انجام زیارت، خدام حرم رهبر انقلاب را از درهای مخصوص آستانه راهنمایی کرده و به اتومبیل‌شان که در مقابل صحن آماده بود، رساندند و ایشان به تهران و محل اقامتشان بازگشتند.

ایسنا

print

پاسخی بگذارید