گردو میوه های سنگی تک دانه ای است که از درخت گردو رشد می کند. آنها منبع خوبی از چربی های سالم، پروتئین و فیبر هستند.
گردوی سالم و مقوی یکی از مقوی ترین انواع مغزها می باشد که در طب سنتی و اسلامی نیز بسیار توصیه شده است. گردو به دلیل داشتن مقدار زیادی از اسیدهای چرب امگا ۳ که دارد به کاهش کلسترول خون بالا کمک می کند، باعث سلامت قلب و عروق شده و برای لاغری و کاهش وزن مفید است. خواص گردوی تازه هم مانند خواص گردوی خشک می باشد.
گردو آلی بدون سبزیجات (۳۰ گرم) شامل:
انرژی: ۲۰۰ کالری
کربوهیدرات ۳٫۸۹ گرم (گرم)
شکر: ۱ گرم
فیبر: ۲ گرم
پروتئین: ۵ گرم
چربی: ۲۰ گرم
کلسیم: ۲۰ میلی گرم (میلی گرم)
آهن: ۰٫۷۲ میلی گرم
سدیم: ۰ میلی گرم
گردو همچنین منبع خوبی از:
منگنز
مس
منیزیم
فسفر
ویتامین B6
اهن
آنها از نظر چربی های اشباع نشده و غیر اشباع نشده و اسیدهای چرب امگا ۳ بسیار غنی هستند. آنها همچنین منبع خوبی از پروتئین هستند.
آجیل ها به دلیل داشتن کالری با کالری بالا و پرچرب دارای اعتبار هستند. با این حال، آنها در مواد مغذی متراکم هستند و چربی های سالم قلب را تأمین می کنند.
ترکیب چربی های سالم، پروتئین و فیبر موجود در “گردو “به افزایش رضایتمندی و پر بودن کمک می کند. این باعث می شود در مقایسه با چیپس، کراکر و سایر غذاهای ساده کربوهیدرات، آنها را به عنوان میان وعده از سلامتی بیشتری برخوردار کنید.
گردو منبع خوبی از برخی ویتامین ها و مواد معدنی است. از جمله ی آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
ویتامین B6: این ویتامین به تقویت دستگاه ایمنی و سلامت دستگاه عصبی کمک می کند. کمبود این ویتامین باعث کم خونی (آنمی) می شود.
مس: مس موجود در گردو از مواد معدنی مفیدی است که موجب تقویت سلامت قلب ، بهبود به عملکرد دستگاه ایمنی بدن، استخوان ها و اعصاب نیز از سایر وظایف این ماده ی معدنی است.
اسید فولیک: با عنوان فولات و ویتامین B9 نیز شناخته می شود و کمبود این ویتامین در دوران بارداری باعث تولد نوزاد ناقص می شود.
ویتامین E: گردو محتوی مقدار زیادی از این شکل ویتامین E است که برای مبارزه بدن با سرطان نیاز است.
فسفر: نزدیک به ۱٪ بدن ما را فسفر تشکیل می دهد. این ماده ی معدنی به طور عمده در استخوان ها یافت می شود و اهمیت خاصی در بدن دارند.
منگنز: بیشترین مقدار این ماده ی معدنی مهم در مغزها، غلات کامل، میوه ها و سبزیجات یافت می شود.