تاریخ: ۲۲:۴۸ :: ۱۳۹۹/۱۰/۰۲
مقابله با قاچاق چوب جنگلی در مازندران تشدید شد

مقابله با قاچاق چوب جنگلی در مازندران از امروز سه‌شنبه همزمان با برگزاری مانور طرح تشدید اقدامات حفاظتی با حضور مقام‌های کشوری و استانی در آمل آغاز شد.

به گزارش ایرنا ، مدیرکل منابع طبیعی مازندران منطقه ساری هدف از برگزاری این مانور را تشدید برخورد با قاچاق چوب ، تشدید حفاظت از عرصه های طبیعی و جنگلی و همچنین نظارت بر واحدهای چوب بری استان اعلام کرد.

اسحاق عطایی گفت: با توجه به اهمیت اقتصادی،اجتماعی و اکولوژی جنگل های هیرکانی ، باید از قاچاق چوب در این مناطق جلوگیری کرد.

وی با اعلام این که مانور تشدید حفاظت از عرصه های طبیعی با ١٢ اکیپ و ١۵٠ نیروی حفاظتی برگزار می شود ، افزود : این طرح علاوه بر شهرستان آمل همزمان در شهرهای سوادکوه و گلوگاه نیز به اجرا درآمده است.

عطایی انتخاب شهرستان آمل به عنوان پایلوت برگزاری مانور را هم فعالیت بیش از ٣٠٠ کارخانه چوب بری در این شهرستان اعلام کرد و گفت : البته هدف از اجرای طرح ایجاد مانع برای فعالیت های اقتصادی کارخانه ها نخواهد بود ، بلکه برای جلوگیری از ورود چوب قاچاق به این کارخانه ها خواهد بود.

وی هشدار داد : نیروهای حفاظتی شرکت کننده در این طرح در صورت مشاهده هرگونه تخلف و ورود چوب قاچاق به کارخانه های چوب بری ، اقدام به تعطیلی آن خواهند کرد.

مدیرکل منابع طبیعی مازندران منطقه ساری گفت که در حال حاضر اداره کل منابع طبیعی با ١٣ شرکت حفاظتی برای حراست از عرصه های طبیعی استان قرار داد دارد که یکهزار و ٣٢۵ نفر نیروی حفاظتی از سوی این شرکت ها در حال فعالیت برای حفاظت از مراتع و جنگل های استان هستند.

وی کم بودن جریمه های قاچاق چوب را پاشنه آشیل طرح حفاظت دانست و افزود : با وجود  اینکه در سال های اخیر جریمه ها افزایش یافته است ، ولی باز هم نظر ما افزایش بیشتر جریمه ها است.

عطایی با بیان اینکه افزایش جریمه می تواند عامل بازدارنده قاچاق باشد، گفت : باید جریمه ها به میزانی باشد که به هیچ عنوان قاچاق چوب صرفه اقتصادی برای قاچاقچی نداشته باشد.

مازندران ۲ اداره کل منابع طبیعی یکی در ساری و دیگری در نوشهر دارد. منطقه ساری حدود ۷۱ درصد و نوشهر حدود ۲۹ درصد این عرصه ها را مدیریت می کند.
استان مازندران در مجموع حدود ۵۴ درصد از عرصه های جنگلی شمال کشور را در اختیار دارد و همچنین نیمی از جنگل های هیرکانی ثبت شده در سازمان جهانی یونسکو در جغرافیای مازندران است.

print

پاسخی بگذارید