مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان گفت: سال جاری برای تقویت مدیریت بحران این نهاد ۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار در نظر گرفته شد که تخصیص نیافته است.
به گزارش ایرنا، عبدالرحیم لطفی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگاران افزود: تخصیص این اعتبار از نیازهای مهم برای سرعت مقابله با حوادث پیش بینی نشده از جمله وقوع آتش سوزی در عرصه های طبیعی استان است.
به گفته وی در صورت تخصیص اعتبار، مشکل بازسازی خودورهای آتش نشان خسارت دیده و خرید خودروهای آتش نشان، بیل مکانیکی بهکو و تراکتور موردنیاز در شهرستان ها برطرف خواهد شد.
وی اضافه کرد : این نهاد اکنون ۲۴ خودرو مجهز به تجهیزات آتش نشانی دارد که به منظور پوشش کامل استان این تعداد باید به ۴۰ دستگاه افزایش یابد.
لطفی ادامه داد : این اداره کل با اعتبارات موجود توانست از ۶ دستگاه خودرو آتش نشان آسیب دیده از مهار حریق در شهرستان ها از جمله درازنو، سه دستگاه آن را تعمیر و به کار گرفته است.
وی تاکید کرد: تسریع در پرداخت اعتبار یادشده با توجه به گستره عرصه های منابع طبیعی اعم از جنگل و مرتع و حفاظت آن ها از جمله در برابر آتش سوزی بسیار ضروری است.
در گلستان نزدیک به یک میلیون و ۳۰۰ هزار هکتار عرصه منابع طبیعی وجود دارد که شامل ۸۶۲ هزار هکتار مرتع و ۴۵۰ هزار هکتار جنگل است.
۳۷۰ هزار هکتار عملیات آبخیزداری در گلستان
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان گفت: اکنون در سطح ۳۷۰ هزار هکتار عملیات آبخیزداری با هدف کنترل فرسایش خاک، کاهش خطرات ناشی از سیلاب، توسعه و تقویت پوشش گیاهی در شیبهای ناپایدار برای کنترل هرز آبها و تغذیه سفرههای آب زیرزمینی در دست اجراست.
به گفته وی تاکنون در ۶۵۰ هزار هکتار عملیات آبخیزداری در استان انجام شده است.
مطابق گزارش این اداره کل، وسعت حوضه آبخیز این استان ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار است که یک میلیون و ۶۰۰ هزار هکتار آن نیاز به عملیات آبخیزداری دارد.
وجود ۱۸ پارک تفریحی جنگلی در گلستان
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان گفت: اکنون ۱۸ پارک تفریحی جنگلی در این استان توسط این اداره کل به منظور بهره برداری اهالی منطقه ایجاد شده است.
لطفی افزود: هر ساله درختان این پارک های جنگلی توسط کارشناسان به منظور افزایش ایمنی برای رهگذران رصد می شود تا درختان خطرساز شناسایی و نشانه گذاری و پس از کسب محوز از سازمان مرکزی نسبت به قطع آن اقدام و جمع آوری شود.
به گفته وی اکنون عملیات قطع و جمع آوری درختان خطرساز در پارک جنگلی النگ دره شهر گرگان پایان یافته است.
وی اضافه کرد : پارسال برای احیا جنگل النگ دره، پنج هزار اصل نهال با نظارت کارشناسان منابع طبیعی شهرستان و توسط شهرداری گرگان غرس شد که امسال این طرح پیگیری می شود.
مدیریت و بهره برداری ۱۸۵ هکتار از محدوده پارک جنگلی النگدره در سال ۱۳۹۱ به شهرداری گرگان واگذار شده است.
جنگل النگدره در جنوب غربی شهر گرگان و در مسیر جاده ناهار خوران با آب و هوایی کم نظیر که حداقل ۱۰ درجه خنکتر از نقاط شهری و پرجمعیت است، یکی از هفت منطقه نمونه گردشگری ایران و همچنین پارک جنگلی شاخص شمال کشور مکانی جذاب برای شهروندان و مسافران بویژه در تعطیلات به شمار میرود.
النگدره در دامنه جنگلهای انبوه شمالی از پوشش درختان جنگلی نظیر توسکا، لرگ، افرا، بلوط، بید و شیردار برخوردار است.
اخراج ۱۳ نیروی متخلف حفاظت جنگل در گلستان
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان گفت: امسال ۱۳ نیروی حفاظت جنگل در این استان به دلیل کوتاهی در انجام وظیفه و همکاری با قاچاقچیان چوب، اخراج شده و نیروهای با انگیزه و با لحاظ مراحل اداری جذب شده اند.
لطفی ادامه داد: علاوه بر این، برای حفظ جنگل های استان از وجود قاچاقچیان چوب، نیروهای در معرض خطر قاچاقچیان از مناطق خود جابجا شده اند چراکه قاچاق چوب از مشکلات عمده منابع طبیعی در سالهای اخیر به شمار می رود.
هم اکنون ۵۰۶ نیروی حفاظتی در اختیار این اداره کل است.
نقش موثر طرح تنفس جنگل در احیای ای عرصه، وضعیت فرسایش خاک در جنگل و مرتع، وجود شهرک هفت هکتاری ” پارادیز” در داخل جنگل النگ دره و وضعیت عرصه آن، نصب دوربین های حفاظت از عرصه ها ، تقویت فرهنگ سازی برای آتش روشن نکردن در جنگل یا اطمینان از خاموش بودن آن هنگام خروج از عرصه، پیشنهاد برخورد با متخلف بیش از سه پرونده در دادگاه کیفری به دستگاه قضایی، تقویت مشارکت ذی نفعان به اجرای طرح های آبخیزداری ، احیای جنگل با مشارکت طبیعت دوستان، اهمیت اجرای طرح حدنگاری در عرصه ها و کاهش تخریب و تجاوز به اراضی ملی در آینده و پوشش بیش از یک هزار هکتار طرح بیابان زدایی در شمال استان از دیگر مباحث مطروحه مدیرکل منابع طبیعی گلستان با خبرنگاران بود.
گلستان با مساحتی در حدود ۲ میلیون و ۱۹۲ هزار و ۱۳۰ هکتار از شمال با ترکمنستان، از شرق با خراسان شمالی، از غرب با مازندران و جنوب با سمنان همسایه است..
این استان مرزی دارای تنوع اقلیمی از نیمه مرطوب معتدل تا نیمه خشک و گرم است و منابع طبیعی متنوعی شامل کوهستان های مرتفع، دشت هموار، مناطق پست، شوره زار و دریا دارد.
اراضی زیر پوشش اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان افزون بر یک میلیون و ۳۹۷ هزار و ۲۴۴ هکتار بوده که شامل ۴۵۲ هزار هکتار جنگل، ۸۶۲ هزار هکتار مرتع (شمال استان)، ۲۰ هزار هکتار اراضی ساحلی و اراضی مستثنیات و ۶۲ هزار و ۴۲۰ هکتار اراضی موات است.
در گلستان یک میلیون و۹۰۰ در ۳۴ نقطه شهری و هزار و ۷۵ روستا سکونت دارند که از طریق کشاورزی و دامپروری تامین معاش می کنند