تاریخ: ۱۱:۰۱ :: ۱۴۰۲/۰۸/۰۲
اینجا «مازندران» قطب صنعت کَشتی‌سازی کشور

رونق بازار ساخت کشتی‌های تفریحی و باری در مازندران با فعالیت‌های شرکت صنایع دریایی ایران (صدرا) و در نظر گرفتن برخی راهبردهای توسعه‌محور و با توان متخصصان بومی از سوی فعالان این حوزه در حاشیه دریای خزر در حال تحقق است.

به گزارش اقتصاد گستر شمال به نقل از خبرنگار ایرنا، تولید شناورهای مورد نیاز مازندران، انجام تعمیرات و بازسازی کشتی‌های خارجی، برنامه‌ریزی برای طرح توسعه با نگاهی به تجارت دریایی در دریای خزر، ایجاد رشته‌های تخصصی مرتبط در ۲ دانشگاه فنی استان و امکان‌سنجی برای راه‌اندازی دبیرستان تخصصی به منظور جذب دانش‌آموزان از مقطع متوسطه و پرورش آن‌ها در حوزه صنایع دریایی بخشی از فعالیت‌های شرکت صنایع دریایی ایران (صدرا) در مازندران است که در صورت تحقق می‌تواند آینده پویا و روشنی را برای این مجموعه و صنایع دریایی در مازندران رقم بزند.

شرکت صدرا دارای کارخانه‌ها و تجهیزات دریایی در بوشهر و مازندران است که خدمات لازم و گسترده‌ای را در خلیج فارس و دریای خزر انجام می‌دهد. این مجموعه با تلاش مستمر برای ارتقای سطح فناوری با رعایت استانداردهای بین‌المللی، در سال ۱۳۷۶ موفق به اخذ گواهینامه ایزو ۹۰۰۱ در زمینه‌های طراحی، ساخت و نصب تاسیسات فراساحلی نفت و گاز، کشتی‌سازی، ساخت پایانه‌های نفتی، بندرگاه‌ها، حفاظت ساحلی و پل شد و متعاقب آن گواهینامه‌های بین‌المللی ISO ۹۰۰۱: ۲۰۰۸، ISO ۱۴۰۰۱: ۲۰۰۴ و OHSAS ۱۸۰۰۱: ۲۰۰۷ را دریافت کرد. حالا نیز مدتی است که فرآیند توسعه را علاوه بر حوزه زیرساختی، در بخش نرم‌افزاری، بازرگانی و آموزش با جدیت بیشتری نسبت به گذشته دنبال می‌کند.

از سوی دیگر وعده ورود و ساخت کشتی‌ تفریحی به آب‌های ساحلی مازندران باهدف رونق گردشگری دریایی با اراده دولت سیزدهم و پیگیری‌های مسوولان ارشد استان راهبردی است که می توانند تحول اساسی در گردشگری دریایی مازندران ایجاد کند.

اینجا «مازندران» قطب صنعت کشتی‌سازی کشور

گردشگری دریایی در مازندران حکایتی پیچیده و پروعده دارد و اگر بخواهیم به پیشینه خبرهای مرتبط با رونق گردشگری دریایی در مازندران بپردازیم، دورترین خبرها، قول‌ها و پیش‌بینی‌های مثبت، به طور تقریبی به کمتر از یک دهه قبل برمی گردد. به عنوان مثال سال ۱۳۹۳ مدیرکل اسبق میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی مازندران از ورود یک فروند کشتی کروز با ۱۴۰ سوئیت مجهز توسط سرمایه‌گذار بخش خصوصی خبر داده بود و گفته بود «این هتل شناور طی دو سه ماه آینده به استان منتقل می‌شود.» بهار ۱۳۹۴ نیز مدیرکل وقت همین دستگاه اعلام کرد «سه شناور خریداری شده که یکی از آن‌ها تیر به ایران می‌آید.» اسفند ۱۳۹۶ هم استاندار وقت مازندران اعلام کرد «برای نوروز ۱۳۹۷ کشتی کروز وارد مازندران می‌شود و تلاش بر این است که دو فروند کشتی تفریحی به آب‌های استان بیاید و بین بنادر انزلی، نوشهر و امیرآباد مسافران را جابه‌جا کند.»
از این دست خبرها طی یک دهه اخیر بارها اعلام شده است. سال‌ها از اعلام این خبرها و تدابیر مدیران و مسوولان وقت مازندران و کشور برای غلبه بر نادیده گرفتن مزایای گردشگری دریایی می‌گذرد اما با روی کار آمدن دولت سیزدهم با اراده مسوولان ارشد استان پیگیری ها جواب داد و نخستین کشتی تفریحی و دریایی در بندر نوشهر پهلو گرفت.

اینجا «مازندران» قطب صنعت کشتی‌سازی کشور

توانمندی ساخت کشتی‌های تفریحی در مازندران

در این پیوند سرپرست معاونت عمرانی استانداری مازندران، گفت: صنعت کشتی سازی در مازندران وارد مرحله ساخت کشتی های تفریحی، گردشگری و مسافربری شده است. ‌

احمد توکلی روز سه شنبه در بازدید از مجموعه کشتی سازی صدرا در بهشهر با بیان اینکه صنعت کشتی سازی در مازندران هم زمان با دولت سیزدهم وارد مرحله جدیدی شده است، اظهار کرد: این صنعت برای شمال کشور بسیار حائز اهمیت و کاربردی است و با توجه به برخورداری شمال کشور از موهبت دریا، ساخت کشتی سازی در این منطقه می‌تواند به توسعه سفر و تجارت و اقتصاد دریایی کمک کند.

وی از ورود کشتی سازی صدرا به ساخت کشتی های تفریحی خبر داد که هم اکنون در حال ساخت است و افزود: با توجه به اینکه توسعه گردشگری و سفر دریایی از منویات استاندار مازندران است، ساخت کشتی تفریحی در استان می‌تواند موجب کاهش هزینه این بخش شود.

سرپرست معاونت عمرانی استانداری مازندران با اشاره به اینکه کشتی سازی صدرا با وضعیت فعلی ظرفیت ساخت ۲ فروند کشتی تفریحی در سال را دارد، یادآورشد: هدایت بخش خصوصی مشتاق اجرای طرح گردشگری دریایی برای سفارش خرید ناو تفریحی، موجب افزایش ظرفیت تولید کشتی سازی صدرا در بخش کشتی های تفریحی می‌شود.

توکلی، راه‌اندازی تاکسی دریایی بین کشورهای حاشیه دریای خزر برای توسعه گردشگری کشورهای منطقه را ضروری دانست و تصریح کرد: برای برنامه ریزی و مقدمات این طرح، نیاز به رایزنی منطقه ای و توجه به دیپلماسی گردشگری است.

وی با اشاره به اینکه کشتی سازی صدرا هم اکنون خط تولید و تعمیر کشتی های باری دارد که از واحدهای فعال کشتی سازی کشور است، خاطرنشان، کرد: هم چنین بازسازی کشتی‌ کشورهای حاشیه دریای خزر نیز در این واحد در حال انجام است که ارز آوری خوبی برای کشور دارد.

print

پاسخی بگذارید