
مازندرانی ها به ویژه مردم ساری کمتر روزی را در این سالها به یاد دارند که وضعیت نابسامان ساخت پُل سه راه جویبار و گیر افتادن در ترافیک طویل آنها را کلافه نکرده باشد.
به گزارش اقتصاد گستر شمال،به نقل از ایرنا،آغاز عملیات اجرایی پل سه راه جویبار در مسیر کمربندی شهر ساری از حدود ۱۰ سال قبل آغاز شد و این کمربندی که به عنوان راه اتصال اصلی و راهبردی ساری و استان مازندران به مشهد مقدس به شمار می رود، سالها است به دلیل تزریق قطره چکانی اعتبار معطل باقی مانده بود.
برای این طرح در زمان آغاز عملیات، اعتبار اولیه یک هزار و ۲۰۰ میلیارد ریالی در نظر گرفته شده بود اما کمبود اعتبار سنگ جلوی پای اجرای و تکمیل طرح شد؛ به طوریکه بنا به متولیان امر اجرا پیشرفت فیزیکی یکی از ۲ باند این پل تا همین چند ماه پیش صفر بود و حتی عملیات اجرایی برای آن آغاز نشد.
بلاتکلیفی و رها شدن ساخت آن برای شهروندان و مسافرانی که از ساری گذر می کردند ایجاد کرد به طوریکه بنا به اظهار نظر مسوولان قضایی این خسارت ها جانی نیز بوده است و همین موضع باعث شد تا مجموعه قضایی وارد عمل شود.
حتی آبان پارسال روابط عمومی دادگستری مازندران خبری با عنوان بازدید رییس کل دادگستری استان از این طرح اطلاع رسانی کرد که در این مطلب ذکر شد که طرح احداث پُل کمربندی سه راه جویبار شهرستان ساری قریب به ۱۰ سال بلاتکلیف رها شده و با توجه به مطالبات به حق مردم و ورود دستگاه قضا، پیمانکار احداث پل متعهد شد، نسبت به تکمیل پروژه مذکور، حداکثر ظرف مدت ۶ ماه اقدام کند.
البته موضوع پیگیری تاخیر این طرح به همین جا ختم نشد و با روی کار آمدن دولت چهاردهم، مسوولان دولتی نیز پای کار آمدند و ورود جدی تری کردند به طوریکه سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری مازندران بهمن پارسالاز بهرهبرداری فاز نخست طرح سه راه جویبار در آینده نزدیک خبر داد.
عبدالرضا دادبود در آن برهه اعلام کرد که با پیگیریهای انجام شده و جلسات در سطح کشور با وزارت راه و شهرسازی پیش بینیهای لازم برای تأمین اعتبار به موقع پروژه انجام و پیمانکار مربوطه فعالیت خود را از سر گرفته است.
جدیت دولت چهاردهم در تکمیل پل سه راه جویبار
در ارتباط با جدیدترین اظهار نظر استاندار مازندران در خصوص این طرح گفت که که هیچ بهانه ای برای تاخیر در طرح پل سه راه جویبار پذیرفتنی نیست.
مهدی یونسی رستمی در جلسه پیگیری اجرای طرح پل سهراه جویبار واقع در ساری با بیان این مطلب اعلام کرد: عملیات اجرایی باید بهصورت شبانهروزی ادامه یابد تا این طرح مهم و حیاتی در زمان وعده داده شده به به بهرهبرداری برسد و مشکلات ترافیکی منطقه را کاهش دهد.
وی ادامه داد : این پل نقش مهمی در کاهش بار ترافیکی و تسهیل عبور و مرور شهروندان دارد و به همین منظور این جبهه کاری فشار ترافیکی ایجاد خواهد کرد، اما هیچ بهانهای برای تأخیر پذیرفتنی نیست و پروژه باید در زمان مقرر به بهرهبرداری برسد.
استاندار مازندران همچنین با تأکید بر لزوم ارائه برنامه زمانبندی مشخص، از پیمانکار خواست تا ظرف مدت یکماه طرحی دقیق برای اجرای پروژه ارائه دهد.
وی همچنین گفت که نیوجرسیها با هماهنگی پلیس توسط پیمانکار جابهجا و پل عابر نیز با همکاری نیروهای انتظامی برداشته شود تا مسیر اجرای طرح بدون مانع پیش برود.
یونسی رستمی زمان جلسه بعدی پیگیری مراحل ساخت این طرح را چهارشنبه هفته جاری عنوان و خاطرنشان کرد : هر مشکلی وجود دارد باید تا ۴۸ ساعت آینده گزارش شود تا موانع برطرف شود.
آغاز عملیات ساخت باند غربی پل
مدیر حوزه طرح های ساخت و توسعه زیرساخت های حمل و نقل کشور در استان مازندران بهمن پارسال در گفت و گو با خبرنگار ایرنا میزان پیشرفت فیزیکی باند جنوبی پل را ۴۰ درصد و آغاز نشدن عملیات اجرای باند شمالی آغاز اعلام کرده بود.
حسن تنها افزود: میزان اعتبار مورد نیاز برای تکمیل پل و تقاطع سه راهی جویبار را هشت هزار میلیارد ریال عنوان و اعلام کرد: با رایزنی های صورت گرفته از سوی استاندار ۲ هزار میلیارد ریال برای اجرای بخشی از این طرح تخصیص یافت.
وی اظهار کرد: استانداری مازندران، مدیران مربوط را ملزم کرد که ظرف ۶ ماه آینده باند جنوبی طرح تکمیل و به بهره برداری برسد که در صورت جابجایی تاسیسات از سوی ادارات خدمات رسان قادر به تحقق این مهم خواهیم بود.
اکنون این مسول حوزه اجرای طرح های زیرساختی حمل و نقل از آغاز عملیات اجرایی باند غربی پل سهراه جویبار خبر داد و گفت: این طرح با پیگیریهای مستمر استاندار چندین برابر سرعت گرفت و پیشرفت بسیار خوبی دارد.
وی در تشریح اقدامات در حال انجام برای اجرای این طرح توضیح داد : در بخش باند شرقی، عملیات حفاری شمعها بهطور کامل به پایان رسید و اجرای دو ستون نیز تکمیل شد دو ستون دیگر نیز در دست اقدام قرار دارد. با توجه به اتمام عملیات حفاری در باند شرقی، بلافاصله اجرای باند غربی در دستور کار قرار گرفت.
مدیر حوزه طرح های ساخت و توسعه زیرساخت های حمل و نقل کشور در استان مازندران با اشاره به اقدامات ایمنسازی در محدوده دوربرگردان ۲۲ بهمن تا تقاطع جویبار گفت: طبق تصمیم اتخاذ شده، مقرر شد ظرف ۷۲ ساعت تمامی اقدامات ایمنسازی انجام و یک باند چهارمتری برای تردد خودروهای سنگین آزاد شود و همچنین مسیر برگشت از میدان خزر به سمت قائمشهر نیز به صورت دو باند فعال باقی میماند.
وی ادامه داد: خودروهای سبک نیز از مسیر میدان امام تردد خواهند کرد تا بخشی از بار ترافیکی این محدوده کاهش یابد و عبور و مرور مردم دچار مشکل نشود.
تنها همچنین از انسداد ابتدای کمربندی تا پل سه راه جویبار در بازه زمانی ۷۲ ساعته خبر داد و افزود: تمامی دسترسیهای موجود قبل از دیوار مسیر برای استفاده اهالی محلی بازگشایی شد.