رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان گیلان گفت: لایحه بودجه نه بر اساس آمال و آرزوها بلکه طبق شرایط کنونی و پیش بینی سال آینده کشور و راه های تحقق برنامه های توسعه ای پیشنهاد و تدوین می شود.
به گزارش اقتصاد شمال، کیوان محمدی روز سه شنبه در نشست خبری در جمع رسانه های گروهی استان در رشت افزود: لایحه بودجه ای که سازمان برنامه و بودجه تقدیم مجلس کرده ، یک میلیون و 703 هزار میلیارد تومان پیشنهاد شده که این میزان رشد خوبی را نسبت به سال گذشته داشته است.
وی اظهار کرد: شرایط کنونی کشور ما و سال اینده و انچه که رقبای منطقه و جهانی چه حرکت هایی را برای گرفتن امتیاز از ما انجام دهند ، از عوامل موثر در تدوین بودجه هستند.
محمدی تصریح کرد: لایحه بودجه براساس شرایط کنونی کشور و مد نظر داشتن راه تحقق آنها نه امال و آرزوهایی که در این رابطه داریم ، تدوین شده است.
وی از نمایندگان مجلس خواست تا ایرادهای وارده به لایحه بودجه کارشناسی و برمبنای شرایط کنونی کشور باشد و راه تحقق بودجه در نظر گرفته شود.
محمدی اضافه کرد: از این میزان بودجه یک میلیون و 703 هزار میلیارد تومانی، حدود 478 هزار میلیارد تومان در اختیار دولت قرار دارد که از این مبلغ 320 هزار میلیارد تومان بودجه هزینه ای و 62 هزار میلیارد تومان بودجه عمرانی است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی گیلان با اشاره به ایرادهای وارده به بودجه، نخستین ایراد را به عدم تناسب و صحیح نبودن موازنه بین بودجه هزینه ای و عمرانی خواند و گفت: حدود 80 درصد بودجه ما صرف بودجه هزینه ای می شود ؛ در صورتی که اگر قرار باشد کشور جهش در توسعه داشته باشد، بایستی دست کم این نسبت 50 به 50 شود.
وی اتکاء بیش از اندازه درآمد به نفت را یکی دیگر از ایرادهای بودجه دانست و افزود: بودجه ما به طور مستقیم و غیر مستقیم بیش از حد به نفت وابسته است؛ به همین دلیل رهبر معظم انقلاب بر ساختار اصلاح بودجه طی چهار ماه آینده تاکید کرده اند.
محمدی تغییر در سیستم بانکی ، تجدید نظر در روابط بین المللی ، تغییر در بیمه سیستم و توجه به تولید صنعتی و کشاورزی را از عوامل موثر برای اصلاح ساختار بودجه عنوان و بیان کرد: اگر همه عوامل دست به دست هم بدهند ، اتفاق مثبتی خواهد افتاد.
وی با بیان اینکه کمتر از هفت درصد بودجه عمرانی و هزینه ای کشور در اختیار استان ها قرار می گیرد، تصریح کرد: این تمرکز بیش از اندازه در بودجه ملی ، نظارت به پروژه ها به ویژه پروژهای ملی که در استان ها در حال اجراست را کاهش می دهد ؛ چرا که نظارت پروژه ها در سطح ملی اجرا می شود و در حیطه وظایف استان ها نیست .
محمدی تصریح کرد: 577 میلیارد تومان بودجه هزینه ای استان برای تامین حقوق ، آب ، برق و … و حدود 850 میلیارد تومان بودجه عمرانی استان است که از منابع مختلف تامین اعتبار می شود و در مجموع حدود یک هزار و 427 میلیارد تومان از بودجه سال آینده استان عمرانی و هزینه ای خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه علاوه بر بودجه پیش بینی شده برای استان ، اعتبارات دیگری نیز به استان از سازمان برنامه و بودجه اختصاص می یابد، گفت: بودجه ای که در استان هزینه می شود، بیش از یک هزار و 500 میلیارد تومان است که رشد مناسبی نسبت به سال گذشته دارد و در بهار سال آینده، بودجه پس از بررسی مصوب می شود .
رئیس سازمان مدیریت و برناه ریزی گیلان در بخش دیگری از سخنانش؛ به حضور گسترده مردم در راهپیمایی چهل سالگی انقلاب اشاره و بیان کرد: مشکلات را نمی توان کتمان کرد چرا که همه ما با ان در گیر هستیم و اینطور نیست که مدیران و کارمندان دولت در گیر این مسائل نباشند اما خواست ملی فراتر از اینهاست.
وی مذاکرات با کشورهای جهان که منجر به برجام شد را نشاندهنده حسن نیت ملت ایران دانست و خاطرنشان کرد: این انقلاب ، انقلاب مذاکره و مناظره است و در این مناظرات انقلاب اسلامی پیروز شد؛ هرگز از لحاظ منطق کم نخواهیم آورد و در هیچ برهه ای از انقلاب برای مذاکره ابا نداشته و نخواهیم داشت ولی از حق خودمان هم نخواهیم گذشت.
وی با اشاره به رونمایی از کتاب 40 سال تلاش کاری از سازمان مدیریت و برنامه ریزی گیلان گفت: این کتاب درباره 40 سال تلاش بدنه دولت و دستگاه های مختلف در استان است .
محمدی خاطر نشان کرد: این کتاب صرفا از اجرای پروژه ها و برنامه ها تعریف نکرده و منعکس کننده واقعیات بوده که گاهی دولت با وجود تلاش ها در برخی زمینه ها ناموفق بوده و نام کتاب هم به همین امر تاکید دارد.
در پایان این مراسم کتاب 40 سال تلاش کاری از سازمان مدیریت و برنامه ریزی گیلان توسط یکی از جانبازان سرافراز انقلاب اسلامی رونمایی شد.
ایرنا