مدیر جهاد کشاورزی تالش گفت: ۷۰ درصد سردهنه های آب شالیزارهای این شهرستان که به علت سیلاب های سال قبل، تخریب شده بود؛ برای آبیاری بهینه اراضی و مقابله با هدررفت منابع بازسازی شد.
سید علی موسوی افزود: در شالیزارهای تالش ۱۱۰سردهنه کوچک و بزرگ خاکی وجود دارد و بازسازی بقیه سردهنه ها در دست اجراست.
وی ادامه داد: سالانه از ۱۶هزار هکتار شالیزار تالش به طور میانگین ۷۶ تا ۸۰ هزار تن شلتوک تولید میشود و تاکنون شخم اول ۵۰درصد شالیزارها انجام و از هفته گذشته خزانه گیری برنج آغاز شده است.
وی اظهار کرد: ۱۶ پهنه آب بندان با ۷۴ هکتار سطح در تالش وجود دارد و برای تامین آب مورد نیاز برنجکاران، از آب بندان ها نیز استفاده خواهیم کرد.
موسوی بیان کرد: ۱۱ رشته رودخانه با انهار سنتی در این شهرستان در جریان است و با وجود نبود شبکه آبرسانی، علاوه بر رودخانه ها از چاه های عمیق و نیمه عمیق نیز برای مصارف کشاورزی برداشت می کنیم.
او گفت: با توجه به پیش بینی بارندگی های مناسب و افزایش نیم تا یک درجه ای دما در تالش، پیشبینی میشود امسال تولید برنج سفید از نظر کمی و کیفی افزایش نسبی داشته باشد.
مدیر جهاد کشاورزی تالش افزود: اغلب برنج تالش از نوع هاشمی است و گونه های علی کاظمی از گروه صدری و فجر و شیرودی نیز کشت می شود و ۲۴ هزار بهره بردار در ۱۶ هزار هکتار شالیزار این شهرستان فعالیت می کنند.
تالش با ۲۰۰ هزار نفر جمعیت در ۱۱۰ کیلومتری غرب مرکز استان گیلان واقع است.