تاریخ : جمعه, ۱ آبان , ۱۴۰۵ Friday, 23 October , 2026

اخبار ویژه

اعمال محدودیت‌های ترافیکی در جاده‌های شمال انتخاب رشته کنکور ترفند مجرم سایبری تصاویر تعویض پرچم گنبد حرم عبدالعظیم الحسنی نتایج نهایی آزمون کارشناسی ارشد سال ۹۷ منتشر شد اجرای افزایش حقوق سال ۹۷ بازنشستگان کشوری از خرداد ماه چند درصد از تراکنش‌های کارتخوان فروشگاهی کمتر ۵۰۰ هزار تومان است؟ خلاصه دارایی و بدهی بانک‌های تجاری در پایان پاییز تاجر مشهور در گذشت دریافت اینماد برای کسب و کارها الزامی است؟ نقشه فرار تولید از رکود صادرات صنایع دستی گیلان ۳۰۰ درصد افزایش یافت تشکیل ۱۸۰ پرونده قاچاق در مازندران شرط حذف ازدواج و طلاق از شناسنامه بازدید هیات تجاری روسی فعال در حوزه میوه و مرکبات از بندر امیرآباد لایحه بودجه ۹۷ از سنوات گذشته شفاف تر است ذخیره ۴۰ هزار تن میوه شب عید سیاست سکوت کسب مقام دومی دانشجوی دانشگاه گیلان در جشنواره بین‌المللی عکس قیمت سکه و طلا در بازار آزاد ۲۱ مرداد ۱۴۰۲ کپی‌برداری کاریکاتوری از انقلاب حراج سکه بی توفیق در کنترل قیمت تاب آوری ایران در ۷ سال تحریم برای مقامات سایر کشورها الگوی قابل توجهی است مشکل کمبود کاغذ در کشور رفع شده است

کد شما در این بخش
♥2

آبرفت پول‌های دولت در بانک‌ها

  • کد خبر : 2954
  • 05 دی 1396 - 10:05

حجم سپرده‌های دولت در بانک‌ها با کاهش همراه شده است، اتفاقی که تا حد زیادی متاثر از اجرای دستورالعمل انتقال حساب‌های دولتی به بانک مرکزی خواهد بود.

طبق ماده (۱۲) قانون پولی و بانکی، بانک مرکزی بانکدار دولت بوده و موظف به نگهداری حساب‌های دولتی و انجام کلیه عملیات بانکی داخل و خارج از ایران است، با این حال طی سال‌های گذشته و بنابر دلایلی مسئولیت برخی از این تکالیف به ویژه در مورد حساب‌های آن به بانک‌ها واگذار شد، اما در ادامه با توجه به برخی مسائل از جمله عدم آگاهی کافی از حساب‌های دولتی و همچنین عواملی که می‌توانست موجب ایجاد فساد یا رانت برای گروه‌های خاصی شود، بار دیگر تصمیم بر این شد تا حساب‌های دولتی به بانک مرکزی منتقل شود. موضوعی که در قوانین برنامه توسعه مورد توجه قرار گرفت و به برنامه ششم نیز منتقل شد به گونه‌ای که تکلیف شد تا به منظور افزایش سرعت و کارایی گردش حساب‌های درآمدی و هزینه‌ای دولت، شفاف سازی و ایجاد امکان نظارت بر خط بر کلیه حساب های دستگاه‌های اجرایی و کاهش اثر منفی عملیات مالی دولت بر نظام بانکی، کلیه حساب‌های بانکی اعم از ریالی و ارزی برای زیر مجموعه‌های دولتی صرفا از طریق خزانه داری کل کشور و نزد بانک مرکزی افتتاح شود.

بر این اساس برای انتقال حساب‌های دولتی به بانک مرکزی و حتی حساب‌های متعددی که در بانک‌های عامل وجود داشت «حساب واحد خزانه» تشکیل شد تا ضمن ایجاد سیستمی یکپارچه و محاسباتی با محوریت بانک مرکزی و خزانه‌داری کل کشور موجب کاهش هزینه‌های عملیاتی و از سوی دیگر افزایش شفافیت مالی در دولت شود، در عین حال که دستورالعمل‌ مربوطه به طور خاص از سال گذشته در دستور کار قرار گرفت و حساب‌ها به مرور در حال انتقال هستند.

مروری بر صورت‌های مالی جدیدی که بانک مرکزی از وضعیت مالی بانک‌ها منتشر کرده است نشان از کمتر شدن حجم سپرده‌های دولتی در بانک‌ها دارد. در مهرماه سال جاری حجم سپرده‌های دولتی به ۳۵ هزار میلیارد تومان رسیده که در مقایسه با رقم ۴۶ هزار میلیاردی مهرماه سال۱۳۹۴ تا بیش از ۱۱ هزار میلیارد تومان کاهش دارد. این رقم در اسفندماه سال قبل حدود ۳۷ هزار میلیارد تومان بوده است. با این حال آمار نشان از کند شدن سرعت ریزش حساب‌ها در دوره مورد بررسی دارد چرا که در مهرماه سال قبل در مقایسه با همین ماه در سال ۱۳۹۴ تا ۲۱.۸ درصد از حجم سپرده‌های دولتی در بانک‌ها کم شده و در مهرماه امسال نسبت به مهرماه سال قبل ۱.۷ درصد کاهش دارد.

عمده دلیل کاهش در حجم سپرده‌ها در بانکها به اجرای دستورالعمل تمرکز حسابهای دولتی بر می‌گردد. در مجموع آخرین اعلام رسمی مسئولان بانک مرکزی حاکی از آن است که تا پایان سال گذشته حدود ۲۴۰۰ حساب دولتی از بانک‌ها به بانک مرکزی منتقل شده بود که تا پایان پنج ماهه اول امسال به رقم ۴۲۰۰ فقره رسیده است.

منبع:مردم

لینک کوتاه : https://eghtesadgostareshomal.ir/?p=2954
کد شما در این بخش

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.