معاون سازمان اوقاف گفت: از آنجایی که در شهر سامرا موکبهای مردمی کمتر به چشم میخورند و شرایط زیارت در سامرا هم خاص است، امکانات و ظرفیت اینجا محدود است و صفر تا صد کار بر عهده خادمین است، تلاششان وصف ناشدنی بوده و جای تقدیر دارد.
به گزارش روابط عمومی ادارهکل اوقاف و امور خیریه استان مازندران، حجتالاسلام غلامرضا عادل معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه در حاشیه بازدید از موکب اداره اوقاف استان مازندران و قم در شهر سامرا اظهار کرد: در این سفر با سیل مشتاقان و حجم بالای زائرین مواجه شدیم، توصیف این صحنهها کار سختی است، به طوری که نمیتوان با کلمات حق مطلب را اداء کرد.
وی افزود: با توجه به اینکه پیاده روی اربعین در سالهای اخیر رونق خاصی پیدا کرده است و به تعبیری جوشش خون سیدالشهدا از روز عاشورا آغاز شده امروز در پرتو خودش قرار دارد، این حرکت زیارت اربعین معادلات جهانی را بهم زده است.
عادل عنوان کرد: این گردهمایی ظرفیت و فرصتی برای اتحاد بیشتر کشورهای مسلمان منطقه بوجود آورده است، چرا که زائرین از همه کشورها در این حرکت عظیم جهانی حضور دارند، سازمان اوقاف و امور خیریه کشور هم امانتدار موقوفاتی است که واقفین و خیرین وقف کردند.
این مسؤول با اشاره به اینکه حجم زیادی از موقوفات را برای ابا عبدالله حسین(ع) وقف شده است، گفت: این موقوفات با نیتهای مختلفی چون؛ بحث روضه خوانی، عزاداری، اطعام عزاداران و زوار و غیره اهدا شد که ادارات کل اوقاف سراسر کشور با برنامهریزی در محورهای مختلف داخل و خارج جانمایی شده و تقسیم کار کرده و به ارائه خدمات به زائرین بپردازند.
وی یادآور شد: امسال در مواکب اوقاف در حوزه خدمات فرهنگی هم شاهد انجام برنامههای خوبی هستیم، محور سامرا یکی از محورهای مهم است و زائران زیادی بخصوص از ایران از این منطقه عبور میکنند و با توجه به شرایط این شهر و تفاوتی که با سایر شهرهای زیارتی عراق دارد، باید خدمات وسیع تر، بهتر و با حجم بیشتری ارائه شود.
عادل اذعان داشت: از آنجایی که در شهر سامرا موکبهای مردمی کمتر به چشم میخورند و شرایط زیارت در سامرا هم خاص است، امکانات و ظرفیت اینجا محدود است و صفر تا صد کار بر عهده خادمین است، تلاششان وصف ناشدنی بوده و جای تقدیر دارد.
وی با اعلام اینکه اربعین فرصت بسیار خوبی برای تألیف قلوب مردم سامرا و زائرین است، اظهار کرد: اگر چه اکثر مردم این شهر اهل سنت هستند ولی محب اهل بیت هم هستند در اربعین ارتباط بیشتری بین شیعه و اهل سنت برقرار میشود.
معاون فرهنگی سازمان اوقاف و امور خیریه یادآور شد: امروز علیرغم این همه مشکلات، سیل حضور زائران باورنکردنی است، مشکلاتی چون سختی در رفت و آمدها و فراهم نبودن زیرساختها و غیره، وجود دارد، خادمان در اینجا از زائرین امامین عسگریین پذیرایی میکنند و خدمتگذار زائرین این دو امام هستند.
وی خاطرنشان کرد: ادارات کل اوقاف استانهای ما در کشور در ۱۰ محور در حال خدمات رسانی هستند، از مرز میرجاوه گرفته تا مرزهای شلمچه و مهران و بعد هم داخل عراق در شهرهای مختلف همه مسؤولیتها مشخص شده، در سامرا پنج استان در حال فعالیت داریم که توانمند هستند.
عادل با بیان اینکه موکب اوقاف استانهای مازندران و قم در سامرا بطور مشترک خدمت رسانی میکنند، گفت: این دو استان پذیرایی ۲۴ ساعته را برعهده دارند، صبحانه، ناهار شام و بعد هم پذیراییهای میانوعده توسط، اوقاف مازندران که تنها موکبی است که تا نماز صبح فعال است.
وی در پایان اضافه کرد: گنجاندن این زحمات و تلاشها در کلام سخت است، همه این سختیها لذت بخش است، بطوری که پارسال دوستان خاطرات شیرین خدمترسانی در شرایط سخت خوراک یکسالشان بود، در هر مکان خاطرات شیرین این ایام را بیان میکردند.