گروه: اقتصادی
تاریخ: ۲:۰۱ :: ۱۳۹۸/۱۲/۱۰
کمک‌های مردمی و مدیریت مردمی

رئیس اداره اوقاف و امور خیریه میاندورود گفت: غالب درآمد امامزادگان بقاع متبرکه از محل کمک‌های مردمی تامین می‌شود.

محمود فیاض بخش درباره مصارف درآمدهای امامزادگان تأکید کرد: درآمد این اماکن غالباً از محل کمک‌های مردمی تأمین می‌شود و طی ۴۰ سال پس از انقلاب اسلامی سازمان اوقاف و امور خیریه نقش برجسته‌ای در سازماندهی و نظارت بر این درآمدها و مصارف آنها داشته است.
وی گفت :این درآمدها برابر مقررات صرف عمران و آبادانی ، هزینه های جاری ، مراسمات و فعالیت‌های فرهنگی خود آن بقعه می‌شود و در جای دیگر هزینه نمی شود.

محمود فیاض بخش با اشاره به سوالات متداول مردم و شبهه‌افکنی برخی افراد درباره نحوه صرف درآمد امامزاده‌ها بیان کرد: کلیه امورات مالی اعم از درآمد هزینه کرد امامزادگان و بقاع متبرکه در سامانه جامع موقوفات و بقاع متبرکه ثبت و ضبط می‌شود و قابلیت رصد ، پیگیری و گزارشگیری را دارد.
وی یادآور شد :بدون درخواست کتبی هیات امناء که ممهور به مهر و امضای هیات امناء می باشد ریالی از حساب امامزاده خارج نمی شود.
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه میاندورود خاطرنشان کرد: پس از وصول درخواست و تایید اسناد هزینه ، مبالغ به حساب صاحب فاکتور یا همان ذینفع واریز می گردد.

وی با اشاره به فرآیند بازگشایی ضریح یا صندوق نذورات در امامزادگان گفت: وجوهی که از غبارروبی ضریح‌ یا صندوق امامزادگان به دست می‌آید فی‌المجلس بایستی با حضور هیات امنا ونماینده اوقاف و امور خیریه صورتجلسه و به حساب امامزاده واریز می‌شود تا برای امور جاری بقاع متبرکه صرف شود.
وی خاطر نشان کرد: بازگشایی ضریح یا صندوق نذورات بدون حضور هیات امناء صورت نمی پذیرد و همچنین بدون حصور نماینده اوقاف هم اقدامی نسبت بازگشایی ضریح یا صندوق نذورات صورت نمی پذیرد.
محمود فیاض بخش تصریح کرد: البته کمک‌های مردمی همیشه به صورت نقدی نیست، بلکه کالاهایی همچون مصالح ساختمانی نیز به بقاع متبرکه اهداء می‌شود.
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان میاندورود خاطرنشان کرد: سازمان‌های نظارتی همچون سازمان بازرسی کل کشور ، اداره تحقیق و حسابرسی سازمان اوقاف و امور خیریه و سازمان های نظارتی دیگر بر عملکرد اوقاف در هزینه کرد عوائد بقاع متبرکه نظارت دارند.
وی بر شفاف سازی اوقاف در فرآیند عملیات مالی تاکید کرد و افزود: هر کسی که درخواست کند گزارش هزینه کرد و درآمدها به او ارائه می‌شود.
وی خاطرنشان کرد : قبل از ایجاد این سامانه تمامی درآمدها و هزینه کردها در دفاتر کل در ادارات اوقاف ثبت و ضبط می‌شد و البته سازمان اوقاف در امور امامزادگان و بقاع متبرکه نظارت داشته و همه فعالیت‌ها توسط مردم در قالب هیئت امناء‌ مدیریت می‌شود.
فیاض بخش در پایان با بیان اینکه کلیه امورات مربوط به امامزادگان و بقاع متبرکه برابر قانون با نظارت و جلب نظر اوقاف صورت می پذیرد تصریح کرد: شهرستان میاندورود دارای ۲۸ امامزاده و بقعه متبرکه از جمله امامزاده عبدالله(ع) بزمین آباد،امامزاده سید حمزه (ع) اسرم، امامزاده عبدالله (ع) جامخانه،امامزاده جعفر(ع) دارابکلا، امامزاده محمد(ع) زید سفلی،امامزاده عبدالعظیم (ع) لالیم و … می باشد.

print

پاسخی بگذارید