گروه: اجتماعی
تاریخ: ۷:۴۷ :: ۱۳۹۹/۰۷/۱۳

سلامت کیسه صفرا از اهمیت بالایی برخوردار است پس باید به آن اهمیت داده و از غذاهایی که به آن آسیب می رسانند اجتناب کرد و برای سلامت آن ارزش قائل شد.

کیسه صفرا یک اندام کوچک و گلابی شکل در بدن است، که جمع آوری و ذخیره سازی صفرا از کبد را بر عهده دارد.این عضو از بدن بسیار مهم است، زیرا کمک میکند تا بدن چربی را هضم کند.

غذا برای کیسه صفرا

م نگهداشتن کیسه صفرا برای هضم مناسب و جلوگیری از شرایطی مانند سنگ های صفراوی و سرطان بسیار مهم است. در این بخش چندین نکته مهم در رژیم غذایی برای داشتن یک کیسه صفرای سالم وجود دارد و همچنین برخی از موادی که باید از آنها دوری کنید نیز را برای شما ارائه کرده ایم .

رژیم غذایی کیسه صفرا چیست؟

یک رژیم غذایی برای کیسه صفرا شامل یک نوع خاص میست و به سادگی مجموعه ای از دستورالعمل های رژیم غذایی وجود دارد که باعث سالم وکارامد شدن کیسه صفرا خواهد شد.این دستورالعمل ها به طور معمول توسط افرادی که کیسه صفرای آنها به دلیل سنگ صفرا یا دیگر عوارض این چنینی در آمده است، استفاده میشود.

چگونگی تاثیر رژیم غذایی بر سلامت کیسه صفرا؟

از آنجایی که کیسه صفرا نقش کلیدی و مهمی در هضم مواد غذایی ایفا می کند، رژیم غذایی میتواند مستقیما روی سلامت آن تاثیر گذار باشد.تشکیل سنگ های صفراوی نتیجه تجمع کلسترول یا بیلی روبین زیاد در کیسه صفرا می باشد، اکثر سنگ های صفراوی از کلسترول سخت تشکیل میشود.

هنگامی که سنگ های صفراوی شروع به تشکیل میکنند، میتوانند اتصال از کیسه صفرا به روده کوچک را دچار اختلال کنند.این اتفاق ممکن است به مرور زمان حتی باعث از بین رفتن کیسه صفرا شود.

اگر سنگ های صفراوی قابل دفع یا خارج شدن نباشند، ممکن است نیاز به خارج کردن کیسه صفرا از بدن داشته باشید، حتی بدون کیسه صفرا نیز، کبد همچنان میتواند مقدار کافی از صفرا را برای هضم مناسب تولید کند، هر چند که در این مواقع رژیم کم چربی توصیه میشود.

با این حال بهتر از قبل از اینکه عوارض جدی برای کیسه صفرا رخ دهد، مراقب آن باشید و احتیاط های لازم را در نظر بگیرید.

گردو و سنگ صفرا

چه غذاهایی برای کیسه صفرا مفید می باشند؟

بخور نخورهای روزمره برای سلامت کیسه صفرا

غذاهایی که باید بخوریم:

رژیم غذایی مخصوص کیسه صفرا به کاهش استرس و فشار بر روی کیسه صفرا کمک میکنند. غذاهایی که برای هضم آسان تر هستند و ممکن است که به فرایند حذف کمک کنند در این لیست قرار میگیرند:

گیاه بیشتری مصرف کنید:

یکی از مهمترین جنبه های هر رژیم غذایی متعادل این است، که مواد مغذی متفاوتی را برای بدن تامین کند.آسان ترین راه برای انجام این کار، افزایش میزان مصرف میوه ها و سبزیجات به طور منظم است.

غذاهای متنوعی را از گیاهان نیز تهیه کنید، که باعث جذب مواد مغذی بسیار به بدن می شود و سلامتی را حفظ می کند.

مصرف اندک پروتئین:

چربی ها می توانند باعث فشار بر روی کیسه صفرا شوند، از اینرو پروتئینها نیز برای این رژیم غذایی مهم و ضروری هستند.غذاهای حاوی گوشت سفید مانند ماهی و پروتئین های گیاهی بسیار مناسب هستند، که می توانند فشار بر روی کیسه صفرا را کاهش دهند.

فیبر:

فیبر نقش بسیار مهمی را در سلامت سیستم گوارشی ایفا می کند، هم چنین در اشکال مختلف باعث حفظ سلامت کلی بدن در طولانی مدت می شود.باکتری های سالم در روده را تغذیه می کند و به دفع مناسب مدفوع از روده کمک می کند و همچنین می تواند در دفع سموم از بدن تاثیر گذار باشد.

غذا برای کیسه صفرا

چربی های سالم:

به نظر می رسد که چربی های غیراشباع مانند چربی های امگا ۳، به کاهش خطر ابتلا به مشکلات کیسه صفرا کمک می کند و همچنین سلامت کیسه صفرا را افزایش می دهد. این چربی ها معمولا در ماهی های آب سرد، آجیل ها مانند گردو، دانه های کتان و یا روغن ماهی یا روغن دانه کتان یافت می شود.

قهوه:

مصرف قهوه سالم نیز نقش مهمی در نگهداری سلامت کیسه صفرا دارد و در برخی از مقالات پزشکی مصرف آن برای حفظ سلامت کیسه صفرا توصیه شده است.

کلسیم:

افزایش سطح کلسیم در رژیم غذایی نیز می تواند از کیسه صفرا حمایت کند. کلسیم در سبزیجات تیره، مانند کلم، کلم بروکلی و یا ساردین یافت می شود.

ویتامین C :

به نظر می رسد افرادی که سطح ویتامین C بالاتری در خون شان دارند، کمتر دچار مشکلات کیسه صفرا می شوند. ویتامین C به راحتی با خوردن یک رژیم غذایی متنوع حاوی بسیاری از میوه ها و سبزیجات به دست می آید.

همچنین می توانید آنها را از مکمل هایی که در داروخانه ها یافت می شود، به دست بیاورید.اما توجه کنید که مکمل ها مزایای سلامتی کمتری را نسبت به مواد غذایی طبیعی ارائه می دهند.

غذای کیسه صفرا

غذاهای مناسب برای بهبود کیسه صفرا

غذاهای مناسب برای سالم ماندن کیسه صفرا:

  • فلفل دلمه ای
  • میوه های مرکبات
  • سبزیجات دارای برگ سبز
  • گوجه فرنگی
  • شیر
  • ماهی ساردین
  • صدف
  • لبنیات کم چرب
  • آجیل ها
  • عدس

غذاهای مضر برای کیسه صفرا را بشناسید

همچنین غذاهایی وجود دارند که به نظر می رسد اختلالات صفراوی، مانند سنگ های صفراوی را افزایش می دهند.اگر نگران سلامت کیسه صفرا خود هستید، برای جلوگیری از آن باید از غذاهای زیر اجتناب کنید و یا تا حد ممکن از آنها کمتر مصرف کنید.

کربو هیدرات های فراوری شده:

در حالی که کربوهیدرات ها در بیشتر مواد غذایی که بشر مصرف می کند وجود دارد، اما در توضیحات تکمیلی این بخش از سلامت نمناک باید بگوییم که کربوهیدرات های فرآوری و تصفیه شده ممکن است خطر بیماری های کیسه صفرا را تا حد زیادی افزایش دهد.

کربوهیدرات های تصفیه شده، مانند قند ها و شیرینی ها آرد و نشاسته هستند. آنها اغلب در محصولات پخته شده مانند:کوکی ها، کیک ها و همچنین آبنبات و شکلات و نوشیدنیها و غذاهای سرخ شده یافت می شود.

رژیم غذایی کسانی ک کیسه صفرا ندارد

کدام غذاها برای کیسه صفرا مضر هستند؟

غذاهای نامناسب برای کیسه صفرا

چربی های بیش از حد:

صفرای تولید شده از کیسه صفرا، برای هضم چربی ها مهم است.بنابراین خوردن غذاهای سنگین ناشی از چربی زیاد می تواند آنها را مجبور به اضافه کاری بیشتر کند.غذاهای فرآوری شده با چربی های ترانس دار، روغن هیدروژنه و غذاهای سرخ شده می توانند کارکرد کیسه صفرا بیش از حد کنند.

مطالعه ای که در سال ۲۰۰۸ انجام شد، نشان داد مردانی که بیشترین میزان مصرف چربی اشباع شده، عمدتا از گوشت قرمز را دارند به احتمال بیشتری دچار سنگ های صفراوی می شوند.

به طور کلی از مواد غذایی زیر کاملا اجتناب کنید:

  • روغن سبزیجات
  • روغن بادام زمینی
  • غذاهای فرآوری شده مانند:نان، پاستا و غیره
  • غذاهای سرشار از چربی های فراوری شده
  • لبنیات پرچرب
  • گوشت پرچرب
  • نوشیدنی های گاز دار
  • غذاهای سرخ شده
  • غذاهای بسیار اسیدی مثل سس گوجه فرنگی و مرکبات

گردو و سنگ صفرا

غذاهای ممنوعه سنگ صفرا

*رژیم غذایی مناسب بعد از عمل جراحی کیسه صفرا:

اگر شما نیاز به برداشتن کیسه صفرا از بدن خود دارید، ممکن است که اسهال و مدفوع شل را چندین هفته پس از عمل جراحی تجربه کنید.این به دلیل آزاد شدن بیش از حد صفرا در روده شما میباشد.

در اکثر موارد کبد به اندازه کافی صفرا برای هضم نرمال تولید می کند، اما برای تنظیم بدن به کمی زمان نیاز دارد.

معمولا بعد از عمل جراحی کیسه صفرا به مدت یک تا دو روز که در بیمارستان هستید، فقط از مایع استفاده می کنید و سپس کم کم می توانید مواد غذایی جامد را نیز مصرف کنید

برای کاهش این عوارض جانبی پس از جراحی کیسه صفرا، بهتر است از مواد غذایی زیر اجتناب کنید:

  • غذاهای حاوی بیش از ۳ گرم چربی
  • غذاهای فرآوری شده
  • لبنیات و گوشت پرچرب

در عوض غذاهای دارای فیبر زیاد با چربی کم را مصرف کنید و از فیبر محلول مانند جو بسیار زیاد استفاده کنید.

سوپ های آبکی می تواند گزینه مناسبی باشد که کم چرب، کم کلسترول و سرشار از فیبر است.

همچنین می توانید، وعده های غذایی کمتر و با فاصله زمانی کمتر نیز داشته باشید..

print

پاسخی بگذارید