مدیرکل راه آهن شمال ۲ گفت: از ابتدای سال تا کنون در مجموع ۱۱۸ هزار و ۷۳۴ تن کالا از طریق پایانه ریلی آستارا به کشور آذربایجان صادر شده که نسبت به ۵۸ هزار ۶۳۴ تن مدت مشابه پارسال نزدیک به ۱۰۳ درصد رشد داشته است.
غلامحسین ولدی غروب چهارشنبه گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در این بازه زمانی در مجموع ۲۲۷ هزار و ۳۴ تن کالا در پایانه ریلی آستارا حمل شده که نسبت به ۱۹۰ هزار و ۲۵۲ تن مدت مشابه پارسال، ۱۹ درصد رشد نشان می دهد.
وی افزود: طی این مدت ۹۷ هزار و ۸۷۴ تن کالا از طریق پایانه ریلی آستارا وارد شده که میزان واردات نسبت به ۹۷ هزار و ۸۵۹ تن مدت مشابه پارسال افزایش داشته است.
وی بیان کرد: از ابتدای سال تاکنون بیش از ۱۰ هزار تن کالا در از طریق این پایانه ریلی ترانزیت شده است.
مدیرکل راه آهن شمال ۲ ادامه داد: همچنین عمده کالاهای ترانزیتی و وارداتی در پایانه ریلی آستارا شامل چوب، الوار، عدس، گندم و جو بوده و کشور عراق مقصد اصلی بارهای ترانزیتی پایانه ریلی آستارا محسوب می شود.
مدیرکل راه آهن شمال ۲ افزود: سیمان، کلینر، مواد شیمیایی، کاشی، آهن آلات و لوازم خانگی عمده کالاهای صادراتی از طریق این خط ریلی به کشور آذربایجان است.
شهرستان مرزی بندر آستارا با ۹۱ هزار نفر جمعیت در غرب استان گیلان و حاشیه دریای خزر واقع شده است و با جمهوری آذربایجان سه مرز زمینی، دریایی و ریلی دارد.
راه آهن آستارا – آستارا فروردین ماه سال ۹۷ با حضور روسای جمهوری اسلامی ایران و آذربایجان به بهره برداری رسید و روزانه قطارهای باری روسیه و جمهوری آذربایجان، کالاهای خود را در بارانداز آستارای ایران تخلیه می کنند و بار به وسیله کامیون ها به صورت حمل و نقل ترکیبی به نقاط دیگر کشور منتقل می شود.
همچنین نیمه اسفندماه سال ۹۷ راه آهن قزوین – رشت با حضور رئیس جمهوری کشورمان و هیأت های خارجی به طور رسمی افتتاح شد.
یکی از مهمترین اهداف احداث خط آهن گیلان تکمیل کریدور اقتصادی نوستراک شمال – جنوب است؛ هم اکنون برای تحقق این مهم در ادامه راه آهن رشت – قزوین، مسیر ریلی از رشت به سمت بندرانزلی، کاسپین و آستارا در حال تکمیل است.