تاریخ : پنجشنبه, ۱۹ شهریور , ۱۴۰۵ Thursday, 10 September , 2026

اخبار ویژه

افزون بر ۸۱ هزار تن برگ سبز چای از چایکاران گیلان و مازندران خریداری شد این آمار را جدی بگیرید افزایش قیمت ها در راه بازار خودرو نکا چوب مواد اولیه ندارد/620 کارگر مشغول به کارند آخرین مشتری غرفه توانمندی های نیروگاه نکا برپا شد سوباسای ایرانی قانون مالیات بر خانه‌های خالی تصویب شد جمع‌آوری کمک‌های مردمی برای زلزله‌زدگان سی‌سخت در بقاع متبرکه مازندران سوداگران در تور مالیاتی سامانه مودیان مکر شیطان در بیروت و بغداد راه اندازی پلیس امنیت اقتصادی در گیلان پرونده قضایی برای اخلال گران نظام تولید گیلان تشکیل شد چرا نرخ ارز در اقتصاد ایران نقش معناداری دارد؟ ۵۰۰ خبرنگارخارجی انتخابات ۱۴۰۰ ایران را پوشش می‌دهند کشف محموله‌های جدید قاچاق انسان در گمرک حدود نیمی از نیاز مصرف چوب صنایع مربوط به گیلان است جزییات نحوه اعمال پاداش مالیاتی مودیان قتل دختر پنج ماهه به دست پدر میزان پرداخت تسهیلات به کشاورزان مازنی چند است؟ اتوبوس در قزوین وارد شیرینی فروشی شد +تصاویر نیسان صورتی هم آمد کشف جناره زن رشتی + جزییات

کد شما در این بخش
0

۱۵ درصد از اراضی شالیزاری گیلان زیر شخم زمستانه رفت

  • کد خبر : 44675
  • 05 بهمن 1399 - 20:40
۱۵ درصد از اراضی شالیزاری گیلان زیر شخم زمستانه رفت

رئیس سازمان جهادکشاورزی گیلان گفت: شخم زمستانه تاکنون در ۱۵ درصد از ۲۳۸ هکتار اراضی شالیزاری استان انجام شد.

مسعود الماسی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با تاکید بر ضرورت توجه شالیکاران به انجام شخم زمستانه در مزارع برنج اظهار داشت: افزایش حاصلخیزی خاک، صرفه‌ جویی در میزان مصرف آب و کاهش جمعیت برخی آفت‌ های برنج و غنی سازی خاک از جمله فواید شخم زمستانه است.

وی با بیان اینکه شخم زمستانه موجب از بین رفتن پناهگاه زمستانی آفت‌ ها به‌ ویژه کرم ساقه خوار برنج می‌ شود، اضافه کرد: علاوه بر آن انجام این شخم موجب ذخیره رطوبت، افزایش محصول، استفاده بهینه از نزولات جوی و سلامت محصول می شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان خاطر نشان کرد: همچنین این شخم، لاروها و حشراتی را که برای زمستان گذرانی به لایه عمقی‌تر خاک رفته‌ اند، در معرض هوای سرد قرار داده و از بین می برد و آفات نباتی شامل کرم ساقه خوار برنج با این روش کنترل می شوند.

۶۵ درصد اراضی شالیزاری استان با استفاده از روان آب ها از شرایط انجام شخم زمستانه برخوردارند.

شخم اول اراضی شالیزارهای استان گیلان که به منظور آماده کردن زمین برای شخم های بعدی صورت می گیرد، معمولا از دی ماه هر سال آغاز و تا اردیبهشت ماه سال آینده ادامه می یابد، پس از شخم اول، عملیات شخم دوم که به آن دوباره گفته می شود از اردیبهشت ماه به منظور آماده کردن اراضی شالیزاری برای نشاکاری انجام می شود.

گیلان بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و با کیفیت برنج در کشور به شمار می آید که با ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری، رتبه اول کشور را از لحاظ سطح زیرکشت و همچنین رتبه دوم تولید برنج را به خود اختصاص داده است.

ارقام هاشمی، علی کاظمی، صدری، حسنی و دیلمانی جزو رقم‌ های کیفی و ارقام گوهر و سپیدرود جزو رقم‌های پرمحصول است که در شالیزارهای گیلان کشت می‌شود، بیشترین رقم‌ های کشت شده برنج در این استان، رقم‌های کیفی هاشمی و علی کاظمی است که افزون بر ۸۵ درصد محصول برنج گیلان را شامل می‌شود.

بیشترین اراضی شالیکاری استان نیز در شهرستان‌های رشت و صومعه سرا واقع است.

لینک کوتاه : https://eghtesadgostareshomal.ir/?p=44675
کد شما در این بخش

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.