تاریخ : چهارشنبه, ۱۸ شهریور , ۱۴۰۵ Wednesday, 9 September , 2026

اخبار ویژه

دیدار شطرنج‌باز نوجوان با رهبر معظم انقلاب هشت پرواز ویژه اربعین به فرودگاه‌های مازندران اختصاص یافت ضرورت استفاده ۹۰ درصد خودرو‌های بنزینی از کارت سوخت شخصی تا پایان شهریور پرداخت تسهیلات قرض الحسنه تا سقف ۴۰۰ میلیون ریال طرح توسعه سالن انتظار فرودگاه نوشهر افتتاح شد ثبت نام ۱۱ هزار نفر در طرح خود مالک مسکن ملی برنامه هفته اول و دوم لیگ برتر اعلام شد افت ۱۱۵ هزار تومانی قیمت سکه در بازار+جدول همسر نتانیاهو رسوایی به راه انداخت قیمت خودرو در بازار آزاد در ۲۱ دی ۱۴۰۰ مجلس جلوی استرداد درآمدهای مالیاتی را خواهد گرفت؟ امامی که درجات بهشت را تقسیم می‌کند/ چرا جواد الائمه (ع) را باب المراد می‌نامند سنگ بزرگ تورم پیش پای رئیس جدید بانک مرکزی برکات و اعمال ماه ربیع الاول/ماه رحمت بیش از ۱۲میلیارد تومان اعتبار صندوق توسعه ملی به منابع طبیعی گلستان اختصاص یافت حسین علیزاده: پیام نیما نوآوری و تحول‌خواهی متکی بر ریشه‌هاست ثبت ملی ۶ اثر طبیعی مازندران دستگیری ۱۰ نفر از اراذل و اوباش مازندران اجباری شدن پرداخت سود سهام از طریق سجام در سال آینده بیش از سی میلیون نفر، فیلتر تلگرام را دور می‌زنند ۲۰۰۰ تن مرکبات در حال ارسال به پایتخت مردم از پیش خرید خودروهای پلاک منطقه آزاد مازندران خودداری کنند ۱۰ نکته‌ی مهم برای خرید لاستیک جدید

کد شما در این بخش
0

جزئیات جدید از پرداخت یارانه بنزینی

  • کد خبر : 49066
  • 25 خرداد 1400 - 22:02
جزئیات جدید از پرداخت یارانه بنزینی

با گذشت ۱۹ مرحله از پرداخت کمک معیشتی حاصل از افزایش قیمت بنزین، در حال حاضر بیش از ۶۰ میلیون نفر با هزینه سالانه ۳۱ هزار میلیاردی از این محل یارانه نقدی دریافت می کنند.

به گزارش ایسنا، از آبان ۱۳۹۸، قیمت بنزین افزایش یافت و با حذف بخشی از یارانه آن، دولت اعلام کرد که مابه التفاوت ایجاد شده بین مردم توزیع می شود؛ از این رو پیش بینی شد که حدود ۶۰ میلیون نفر در قالب حدود ۱۹ میلیون خانوار از بین جمعیت ۷۸ میلیون نفری یارانه بگیران گزینش شده پرداخت کمک معیشتی برای آنها انجام شود.

پرداخت از ۱۷.۷ میلیون خانوار شروع شد

اولین پرداخت در حالی صورت گرفت که طبق اعلام سازمان برنامه و بودجه در آن زمان، ۱۷.۷ میلیون خانوار این یارانه را دریافت کرده بودند و قرار شد در ادامه با ثبت درخواست متقاضیان و انجام بررسی‌ها، بر تعداد آنها تا میزان پیش‌بینی شده افزوده شود.

پرداخت کمک معیشتی برخلاف یارانه ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومان که برای هر نفر ثابت و مشخص است. براساس تعداد اعضای خانوار، مبالغی متفاوتی را دربرمی گیرد؛ به طوری که برای خانوار یک نفره ۵۵ هزار، دو نفره ۱۰۳ هزار، سه نفره ۱۳۸ هزار، چهار نفره ۱۷۲ هزار و پنج نفره و بالاتر ۲۰۵ هزار تومان است.

افزایش ۲ میلیونی خانوارها 

اما تازه‌ترین گزارش دریافتی ایسنا از سازمان هدفمندی یارانه‌ها، در رابطه با جریان کمک معیشتی حاوی آمار جدیدی است.

براساس این گزارش، تا پایان پرداختی خرداد سال جاری که در دهم ماه انجام شده است، تعداد خانوار مشمول دریافت یارانه معیشتی ۱۹ میلیون و ۷۶۸ هزار و ۱۸۴ مورد بوده که نشان می دهد تعداد خانوارها در مقایسه با اولین پرداخت حدود دو میلیونی افزایش دارد.

خانوارهای ۴ نفره در صدر قرار دارند 

در بین خانوارهای دریافت کننده، تعداد خانوارهای چهارنفره در مقایسه با سایر خانوارها بیشتر است؛ به گونه ای که تعداد خانوار یک نفره حدود  ۳.۴ میلیون، دو نفره ۳.۸ میلیون، سه نفره ۴.۸  میلیون ، چهارنفره بیش از پنج میلیون و پنج نفر و بالاتر بیش از ۲.۷ میلیون خانوار است.

اما مجموع خانوارهای دریافت کننده یارانه معیشتی در حال حاضر ۶۰ میلیون و ۲۴۹ هزار و ۵۵۷ هزار نفر است که در بین آنها سه میلیون و ۴۰۳ هزار نفر در خانوار یک نفره با دریافتی ۵۵ هزار تومانی قرار دارند.

همچنین هفت میلیون و ۵۸۴ هزار نفر در خانوار دو نفره با دریافتی ۱۰۳ هزار تومانی، ۱۴ میلیون و ۴۶۹ هزار نفر در خانوار سه نفره با یارانه ۱۳۸ هزار تومانی هستند.

طبق این گزارش ، ۲۰ میلیون و ۲۱۲ هزار نفر یارانه در خانوار چهار نفره با دریافتی ۱۷۲ هزار تومان و همچنین ۱۴ میلیون و ۵۸۱ هزار نفر مشمول یارانه ۲۰۵ هزار تومانی در خانوارهای پنج نفر و بالاتر هستند.

هزینه ۳۱ هزار میلیاردی یارانه معیشتی

براساس این گزارش تا پایان سال گذشته در مجموع بیش از ۳۱ هزار میلیارد تومان بابت کمک‌های معیشتی حاصل از افزایش قیمت بنزین پرداخت شده است.

این مبلغ در حالی از محل حذف بخشی از یارانه بنزین ایجاد شده که طبق گزارش سازمان برنامه برنامه و بودجه قبل از افزایش قیمت بنزین، دولت در سال حدود ۹۰۰ هزار میلیارد تومان یارانه پنهان پرداخت می کرده که ۶۰۰ هزار میلیارد آن به حوزه سوخت و انرژی مربوط بوده و از آن حدود ۲۰۰ هزار میلیارد تومانی بابت بنزین پرداخت شده است.

این در حالی است که در کنار یارانه معیشتی، بیش از ۱۰ سال است که یارانه نقدی ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومانی نیز در هر ماه برای نزدیک به ۷۸ میلیون نفر پرداخت می شود که سالانه بیش از ۴۲ هزار میلیارد تومان هزینه دارد و مجموع پرداختی دولت بابت یارانه نقدی ماهانه را به بیش از ۷۰ هزار میلیارد تومان می رساند.

انتهای پیام

لینک کوتاه : https://eghtesadgostareshomal.ir/?p=49066
کد شما در این بخش

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.