آب و هوای گرم یکی از اصلیترین دلایل بروز مشکلات پوستی از جمله پوسته پوسته شدن پا ناشی از تعریق بیش از حد است.
به گزارش prevention؛ در روزهای گرم سال مسلما علاقه شما به استفاده از صندل به جای کفشهای پوشیده، بیشتر میشود و همین یکی از اصلیترین دلایل بروز این عارضه در پاها است. هرچند عوامل شناخته شده دیگری غیر از گرما و تعریق نیز منجر به پوسته پوسته شدن کف پا خواهند شد:
این عفونتها ممکن است به کرات منجر به پوسته پوسته شدن کف پا شوند، اما چون تشخیص داده نمیشوند، مورد غفلت قرار میگیرند. اگر شما بدون هیچ دلیلی شاهد بودید که کف پایتان پسته پوسته میشود، سریعا به پزشک مراجعه کنید تا عفونتهای قارچی تشخیص داده شوند. چون در غیر این صورت میتوانند ناخنها را هم درگیر کرده و درمان مشکل تری داشته باشند.
تعریق بیش از حد
محیط مرطوب یکی از مناسبترین محیطها برای بروز عفونتهای باکتریایی یا قارچی است که همگی منجر به پوسته پوسته شدن پاها میشوند. اگر در نتیجه ورزش و یا هر فعالیت دیگری دچار تعریق بیش از حد میشوید و این عارضه را در کف پا تجربه میکنید، با پزشک تان فورا در تماس باشید.
آفتاب سوختگی
اگرچه تنها قسمتهای خاصی از بدن مانند صورت، شانهها و دستها و … با محصولات ضد آفتاب پوشانده میشوند، اما باید دانست که پاها نیز در صورت عدم برخورداری از کرمها و لوسیونهای ضد آفتاب میتوانند دچار آفتاب سوختگی و در نهایت پوسته پوسته شدن، گردند. پس نگذارید پاها در برابر پرتوهای فرابنفش خورشید که بسیار مضر هستند، بدون ضد آفتاب باقی بمانند.
اگزما
یکی از عوارض اگزما، پوسته پوسته شدن پاها است که البته با خارش و خشکی در سراسر بدن نیز خود را نشان میدهد. برخی تغییرات ساده در شیوه زندگی میتواند تا حدود زیادی به کاهش علائم اگزما کمک کند.
استراحت کافی داشته باشید، تفریح کنید و به تمدد اعصاب بپردازید، افکار منفی را از خود دور کنید، دوش آب گرم در رسیدن به آرامش بسیار مؤثر است. از محصولات بهداشتی و آرایشی ضدحساسیت و ضعیف استفاده کنید. همیشه پوست خود را مرطوب نگه دارید. مرطوب کنندهها از خشکی پوست جلوگیری میکنند.
کم آبی بدن
علاوه بر علائمی از قبیل خستگی، کاهش متابولیسم، ابتلا به جوش و … کاهش آب بدن میتواند با پوسته پوسته شدن پاها خود را نشان دهد.
البته کم آبی بدن منجر به پوسته پوسته شدن هر نقطه از بدن نیز خواهد شد. در طول کار روزانه آب میل کنید. یک قانون کلی که به کار میآید این است که هر ۱۵ دقیقه ۱۷۰ میلی لیتر آب مصرف کنید.