تاریخ: ۱۰:۵۵ :: ۱۳۹۷/۰۴/۲۵

معاون نظارت بر بورس‌ها اعلام کرد: حذف حجم مبنا و دامنه نوسان در سال جاری اجرایی می شود.

حسن امیری با تاکید بر اثرات مثبت بازنگری و تغییر در دستورالعمل افشای اطلاعات گفت: با اجرای این تغییرات در ۷ ماه گذشته دو شاخص مهم عدم ارایه اطلاعات و تاخیر در انتشار اطلاعات ناشران به صورت واضحی با بهبود مواجه شده است.

دستورالعمل افشای اطلاعات

معاون نظارت بر بورس‌ها و ناشران سازمان بورس، در خصوص تغییرات دستورالعمل افشای اطلاعات با اشاره به اینکه در سال جاری تغییر جدیدی رخ نداده، گفت: تغییرات این دستورالعمل سال گذشته جمع بندی و اجرایی شد و تاکنون تحول جدیدی در آن رخ نداده است.

وی با تاکید بر اینکه هفت ماه از زمان اجرای این تغییرات گذشته است، در خصوص اثرات آن بر بازار سرمایه گفت: سال گذشته دستورالعمل های مرتبط با زمان توقف و بازگشایی نمادها از جمله دستورالعمل پذیرش، افشا و دستورالعمل مربوط به معاملات بازنگری و اصلاح شد که آثار آن در بحث افزایش شفافیت و سرعت در افشای اطلاعات ناشران کاملا مشهود است.

کاهش تعداد نمادها

وی با تاکید بر کاهش تعداد نمادهای متوقف در بازار سهام گفت: میانگین تعداد نمادهای متوقف نسبت به سال گذشته کاهش ملموسی داشته است. با توجه به اینکه کاهش تعداد نمادهای متوقف در تسریع نقدشوندگی نقش بسزایی دارد، شاهد تعمیق هرچه بیشتر بازار و نقدشوندگی هستیم.

حسن امیری در خصوص اثر این تغییرات در میزان شفافیت بازار سرمایه تصریح کرد: شفافیت حد و اندازه مشخص نداشته و هرچه در این حوزه کار انجام شود باز هم فرصت های جدیدتر وجود دارد.

وی بررسی های اخیر روند معاملات را مورد توجه قرار داد و اظهار داشت: در ماه های اخیر دو شاخص مهم عدم ارایه اطلاعات و تاخیر در ارایه اطلاعات توسط ناشران بازار سرمایه به صورت واضحی بهبود یافته، بر همین اساس نسبت عدم ارایه اطلاعات و تاخیر در ارایه اطلاعات به شدت کاهش یافته  که البته همچنان به صفر نرسیده است.

افزایش سهام شناور

معاون نظارت بر بورس‌ها و ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار در خصوص برنامه های نهاد ناظر در زمینه افزایش سهام شناور شرکت های بازار سرمایه با هدف بیشتر شدن نقدشوندگی گفت: البته هدف از بررسی دستورالعمل های معاملاتی افزایش سهام شناور آزاد نبوده است و نباید انتظار داشت با اصلاح و بازنگری یک قانون همه مشکلات برطرف شود.

وی با تاکید بر اینکه هر دستورالعملی هدف مشخصی دارد، افزود: در تغییرات اخیر هدف این بود که سرعت ارایه اطلاعات بیشتر شود. فرم های افشای اطلاعات مکانیزه و تبدیل به دو رتبه «الف» و «ب » به شده به این ترتیب این فرآیند تحت نظر کارشناس قرار ندارد که با توجه به فرم تصمیم بگیرد نماد متوقف شود یا خیر. بلکه روند کاملا سیستمی و مکانیزه است که باعث بهبود می شود.

امیری درباره راهکارها و لزوم افزایش سهام شناور شرکت ها در بازار سهام تصریح کرد: وضعیت سهام شناوری باید از طریق مکانیزم های دیگر افزایش یابد. به عنوان مثال در بحث پذیرش باید سخت گیری بیشتری برای جا به جایی تابلوها اعمال شود که در دستورالعمل های پذیرش جایگاهش دیده شده است.

ارتقا و تنزل نماد ناشران

وی ادامه داد: پیش از این ارتقا و تنزل نماد ناشران در تابلوها به راحتی اتفاق نمی افتاد اما با اصلاح قانون و اجرای دستورالعمل جدید این تغییرات سریعتر و به صورت مکانیزه رخ می دهد. به این ترتیب اگر شرکت ها دو یا سه بند دستورالعمل پذیرش را رعایت نکنند ممکن است به بازار پایه منتقل شوند. این موضوع باعث می شود که شرکت ها سریعتر مشکلات دستورالعمل پذیرش را حل کنند که از جمله مواردی که جزو الزامات دستورالعمل پذیرش قرار دارد، بحث سهام شناور آزاد است.

عضو هیات مدیره سازمان بورس معتقد است علاوه بر الزامات قانونی باید برنامه های تشویقی و تنبیهی بیشتری درباره افزایش سهام شناور شرکت ها وجود داشته باشد. به گفته وی سهام شناور هر تابلو و بازاری متفاوت است. ناشران فرابورس ملزم به سهام شناو ۵ درصدی هستند. این رقم در بورس ۱۰ درصد و در برخی تابلوها ۱۵ درصد است.

امیری در پاسخ به سوال دیگری در خصوص حذف حجم مبنا و دامنه نوسان در بازار سرمایه گفت: درباره حذف این دو متغیر مباحث فنی و عملیاتی انجام شده اما مباحث سیستمی باقی مانده است، تا از لحاظ سیستمی این مدل عملیاتی و جاری شود. از همین رو انتظار می رود امسال شاهد این تغییرات و حذف حجم مبنا و دامنه نوسان در بازار باشیم.

print

پاسخی بگذارید